FP

Aclariments sobre el màster o formació pedagògica equivalent

Ensenyament torna a enviar escrits al professorat interí i/o substitut, per comunicar que és requisit estar en possessió del màster de formació pedagògica i didàctica o equivalent, per tal de demanar especialitats del cos de professorat tècnic d’FP.

Cal tenir present que el Departament d'Ensenyament només envia aquestes comunicacions al professorat en actiu, i en el darrer moment, i d’aquesta manera no dóna temps “real” per poder realitzar aquesta formació. 
Tanmateix, el Departament no fa arribar aquesta informació/demanda de requisit a tothom que està inscrit a la borsa de treball. A partir de l’1 de setembre de 2015 tothom que es matriculi per fer aquesta formació pedagògica i didàctica ha de tenir el B1 d'un idioma del Marc Europeu de Llengües.

1.- Per demanar qualsevol de les 29 especialitats del cos de secundària d’FP (titulacions de grau, diplomatures o llicenciatures),  cal disposar del  màster, de la formació equivalent o haver prestat 12 mesos de serveis en ensenyaments reglats abans de l’1 de setembre de 2009. El professorat d'aquestes especialitats  de la borsa de treball ja van rebre les mateixes comunicacions en cursos anteriors. El curs 2014-15  ja van treure les especialitats  de PS si no en tenien el requisit, però cal dir que sí podien  impartir especialitats de PTFP.

2.-Per les 29 especialitats del cos de PTFP, cal dir que és a on ara es concentren els problemes fonamentals i més complicats. És requisit tenir aquesta formació o equivalent a partir de l’1 de setembre de 2015, si no es té 12 mesos de serveis prestats en ensenyaments reglats abans de l’1 de setembre de 2014.

Cal tenir present que en el cos de PTFP ens trobem en dues situacions:

a.- Professorat PTFP que està treballant en aquestes especialitats

Cos: Professors tècnics de formació professional: Especialitat
Cuina i pastisseria
Estètica
Fabricació i instal·lació de fusteria i mobles
Manteniment vehicles
Mecanització i manteniment de màquines
Patronantge i confecció
Perruqueria
Producció en arts gràfiques
Serveis de restauració
Soldadura

Cos: Professors d'ensenyaments esportius: Modalitats esportives
Atletisme, Basquetbol, Busseig esportiu, Esgrima, Espeleologia, Esports de combat, Esports eqüestres, Esports d'hivern, Esports de vela, Futbol i futbol sala, Handbol, Esports de muntanya i escalada, Salvament i socorrisme

Per accedir-hi, es pot fer també amb les titulacions declarades equivalents a efectes de docència, com són els titulats de Tècnic especialista i/o de Tècnic Superior de l'especialitat corresponent.. A més a mes, aquestes especialitats són les que es requereixen fer les proves de capacitació.

Després de reiterades peticions per part d’USTEC·STEs, es convocarà a un major nombre de docents a les proves de capacitació de les especialitats que així ho requereixin. USTEC·STEs ha tornat a demanar que aquestes proves periòdiques (mínim una vegada a l’any), siguin obertes a tot el professorat (tingui o no un nomenament vigent) i tinguin uns criteris i avaluació transparents i objectius.

Aquest col·lectiu amb titulacions declarades equivalents a efectes de docència, per titulació només pot fer el certificat que acredita la formació pedagògica i didàctica equivalent i que entre d'altres es fa a l'IOC, i cal tenir el B1 . Aquesta formació equivalent va dirigida a les 10 especialitats de FP i a les 13 modalitats d'ensenyaments esportius.  En l’actualitat no el poden realitzar el professorat d'arts plàstiques i disseny, ja que el curs resta pendent de regulació per part del MEC.

b.- Professorat PTFP que està treballant amb  titulacions de Grau, Diplomatures o Llicenciatures de les diferents famílies professionals. Aquest col·lectiu ha d'estar en possessió del màster de formació del professorat de secundària.

El professorat tècnic d’FP sense el màster de formació pedagògica i didàctica o equivalent, l’haurà d’acreditar abans del dia 20 de setembre de 2015. A partir d’aquell moment el Departament li emetrà una Resolució que li impedirà obtenir un nou nomenament i no tindrà activa l’especialitat (tot i que romandrà a la borsa) fins que l’acrediti. En Mesa Sectorial del passat dia 28 de maig, el Departament ha assegurat que no se li rescindirà el nomenament vigent en el moment de la Resolució, però que no se li tornarà a oferir un nou nomenament.

Després de negar-se a prorrogar l’exigència de la formació pedagògica, USTEC·STEs ha demanat una mesura de gràcia perquè els i les docents que no tenen la formació pedagògica o equivalent no perdin la feina, però finalment, el Departament ha denegat aquesta mesura de gràcia.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes