Meses Sectorials

RESUM MESA SECTORIAL: OBERTURA DE BORSA (10/18 Octubre) / CONCURS DE TRASLLATS / ADULTS / REVISIÓ RETALLADES / COBRAMENT PAGA 2012 (Novembre)

Prèvia:

Se’ns informa que el pagament del 20,77% de la paga extra del 2012 es realitzarà a la nòmina del mes de Novembre.
Recordeu que a l’espai d’afiliació les persones afiliades teniu un formulari que calcula aquesta quantitat.

CONCURS DE TRASLLATS.

Dates:
Publicació al DOGC:              27-octubre
Sol·licituds:                 8 al 28 novembre (inclosos)
Vacants provisionals:            abans del 15-febrer-2017
Vacants definitives:              abans del 6-abril-2017
Destinacions definitives:       mitjans de maig

NO HI HA NOVETATS EN RELACIÓ A LA CONVOCATÒRIA DE FA DOS ANYS:

Excepte dels títols Universitaris de 1r cicle no es puntuaran aquells que s’hagin convalidat totalment per a l’obtenció d’una titulació superior.

Participants:

Hi ha un total de 5.613 persones que són Propietàries Provisionals i estan obligades a concursar:
3.613 de primària, 1.941 de secundària, 41 d’EOI i 18 de EAPD.

Demandes d’USTEC·STEs:

  • S’ha demanat que surtin el màxim de vacants possibles i que no es “reservin” vacants fora d’aquelles que hagin de ser suprimides.
  • També hem comentat el problema dels punts que donen pel C2 de català que poden puntuar a l’apartat 3.3 i 6.7 –sense duplicar- i hem demanat que mirin de fer-ho de la manera que sigui millor per la persona que hi participa.
  • S’ha plantejat el problema que per segon any consecutiu no surtin places vacants d’adults. El Decret de provisió perfils les va catalogar com a específiques, però el personal definitiu a adults que ha estat suprimit té l’obligació de participar sense opció a demanar adults.
  • Hem demanat que ens facilitin les instruccions de baremació que es donen a les comissions avaluadores, per conèixer els criteris homogenis i poder assessorar correctament les consultes i/o queixes. 

CONVOCATÒRIA CONCURS PÚBLIC PER FORMAR PART BORSA PERSONAL DOCENT

Data d’entrega de sol·licituds: del 10 al 18 d’Octubre

DEMANDES I ACLARIMENTS:

  • Hi ha una valoració de fons que és la deficient planificació i solució que el Departament està donant a la borsa de treball amb convocatòries extraordinàries quan la necessitat de personal substitut és palesa. L’excés de personal interí que,  (comptant-hi substitucions) representen un 32% del total de la plantilla, condiciona la necessitat de llistes àmplies en moltes especialitats i serveis territorials. En canvi, si aquest personal interí fos funcionari amb plaça, la necessitat disminuiria i per tant les limitacions de la borsa no serien tan evidents. A més, si hi afegim les places perfilades amb requisits difícils, encara resulta més complicat de trobar-ne candidats.
  • S’entra a formar part d’una borsa de treball els criteris de la qual el Departament vulnera constantment especialment en els apartats que regulen la normativa dels nomenaments no telemàtics, ja siguin de difícil cobertura, procediment d’urgència o pla pilot conegut com a PDI, ja que en molts serveis territorials no estan actualitzades ni publicades les llistes. Per tant queda en entredit  la transparència, objectivitat i publicació que tot sistema de provisió de la funció pública ha de respectar.
  • Quant a la resolució pròpiament, es manifesta l’oposició al sistema de prova de capacitació tal com funciona actualment, amb una comissió avaluadora formada per tres persones i amb exàmens  pràctics i teòrics. Volem retornar al sistema anterior, en què les proves eren de capacitació general i no suposaven el filtre  d’una comissió que decideix si ets apte o no. A més l´excusa del pagament de les dietes als examinadors no és  un argument consistent per a negar-s’hi.
  • De nou plantegem que cal que el Departament publiqui amb antelació tant el contingut de les proves com el dia que es realitzaran els exàmens quan es tracta de persones excloses de la borsa que vulguin tornar a formar-ne part el curs següent.
  • En  la darrera  convocatòria del curs passat van haver-hi problemes amb el certificat mèdic, ja que molts metges dels ambulatoris es negaven a certificar que no es patia cap malaltia ni limitació física sense fer les proves adients. Es demana conjuntament al Departament que solucioni aquest problema amb el Departament de Salut, ja que en cas contrari molts candidats es veuen abocats a fer el tràmit a través de la sanitat privada, amb els costos i privatització de serveis que això suposa.
  • El certificat de penals es tramitarà com a  la darrera convocatòria. O sigui, el Departament farà els tràmits per sol·licitar-lo al Ministeri de l’Interior mitjançant l’autorització  signada del candidat/da.

A instàncies de la part social es planteja allargar al 21 d’octubre el període de presentació de sol·licituds que està previst entre  el 10 i el  18 octubre per tal que els candidats tinguin més temps per recollir la informació. El Departament s’hi va negar.

EDUCACIÓ D’ADULTS

En aquest punt, sol·licitat per la part social, hem plantejat aquests temes:
– Sobre la subvenció, de part de l’oferta dels CFA i AFA, demanada per la Generalitat al Fons Social Europeu:
Denunciem com s’ha fet, sense informar ni negociar amb els representants sindicals els canvis que es produeixen en les tasques dels docents, sense dotar els CFA i AFA amb més personal administratiu per cobrir l’augment de tasca que es genera a les secretaries i sense una informació clara a les escoles de com gestionar les noves demandes.
Denunciem també la falta de transparència tant en les quantitats que es rebran com en el destí d’aquests d’aquests diners. Reclamen que s’aprofiti la subvenció europea per impulsar realment l’educació pública d’adults: que no serveixi per substituir l’entrada de diners, si no que, com a mínim, HAURIA de significar un increment del pressupost en aquesta quantia de diners.
– Sobre l’acord del 2006. Deu anys després de la signatura s’ha de revisar el compliment del mateix. S’han de detallar les parts de l’acord que no s’han complert, al·legant manca de pressupost, i que ara si es podrien abordar. S’ha d’actualitzar aquest acord amb les noves demandes educatives i realitats que fa deu anys no es contemplaven
En el transcurs de la negociació s’ha concretat les demandes en dos reclamacions bàsiques:
– Augment urgent de les dotacions d’administratiu/va a tots els CFA i AFA
– Obertura d’un espai de negociació on abordar tots els temes específics de l’educació d’adults (acord 2006, FSE, concurs mèrits, oferta educativa, …) amb el compromís d’impulsar la millora i creixement del sector.

REVERSIÓ RETALLADES

En aquest punt la part social exigim que durant el mes d’octubre es realitzi una altra convocatòria de Mesa per tractar aquest punt per veure com va la negociació pressupostària i que estem disposats a mobilitzacions si l’educació pública no és una prioritat pressupostària.
El Departament d’Ensenyament ens detalla que no es té previst la reversió de l’horari lectiu, amb les previsions pressupostàries actuals.
En canvi sí que treballa per, a banda d’absorbir la nova matriculació de Secundària, tornar les 6 i 9 hores de coordinacions a Secundària arrabassades al 2012, i tornar part de les dotacions sostretes als centres més grans. També podria millorar la cobertura de les substitucions amb més casuístiques i també les acostaria a l’1 de setembre.
Unitàriament la resposta a l’Administració és que NO N’HI HA PROU. La priorització d’aquestes mesures s’ha d’establir a la Mesa Sectorial.
USTEC·STEs exigeix al Departament d’Ensenyament que compleixi la resolució parlamentària i paralitzi la prova pilot de les substitucions. En aquesta decisió amenacem al Departament que, per no tenir vincles pressupostaris, no es pot escudar en què com executiu no pot prendre aquesta decisió: El Departament ha de complir el que la màxima autoritat legislativa (el Parlament) del nostre país li mana i paralitzar la prova pilot de substitucions per entrevista.

TORN OBERT

USTEC·STEs

1. Demana per les oposicions d’inspecció (on el Departament ens respon que convocaran la Mesa abans de convocar-les)

2. Denuncia la privatització del suport educatiu amb la introducció de vetalladores externes al Departament d’Ensenyament. Hi ha figures millor preparades i de borses públiques del Departament d’Ensenyament com per gastar-se més de 23 milions privatitant aquest servei.

3. Pregunta al Departament com està estudiant els casos de les sentències d’Estrasburg relacionades amb personal interí.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes