Comunicat

LA NOVA CONSELLERA CONTINUA APLICANT LA LOMCE

Avui s’ha celebrat la reunió de la Mesa Sectorial de personal docent no universitari de la Generalitat de Catalunya, en la qual l’Administració ha presentat la seva proposta de concurs de directors/es de centres educatius; una proposta que segueix fil per randa la modificació del Decret 155/2010 de direccions que determina el Decret 29/2015, de 3 de març.

Això vol dir que el nou govern de la Generalitat de Catalunya continua acatant la LOMCE, una Llei presentada per l’antic ministre José Ignacio Wert i que va rebre el rebuig unànime del Consell Escolar de Catalunya. Tot i així, l’anterior consellera, Irene Rigau, es va estimar més seguir els dictats d’una Llei que combregava amb els seus postulats jerarquitzadors i antidemocràtics, allunyats del fons i de les formes que necessiten els nostres centres educatius, tant pedagògicament com organitzativament, i va decidir aplicar la LOMCE.

Ara, la nova consellera, Meritxell Ruiz, que forma part d’un govern que diu que avança cap a una nova República, aplica la LOMCE en determinar, en el nou concurs de direccions, que la comissió de selecció tindrà majoria absoluta de l’Administració, tal com estableix la LOMCE, i estarà composta per 5 membres de l’Administració, 3 del professorat i només 1 de les famílies, mentre que el primer decret de direccions que desplegava la LEC establia que aquesta comissió estava composta a parts iguals (terços) per Administració, famílies i professorat.

USTEC·STEs, com la gran majoria dels i les professionals de l’educació a Catalunya, defensa unes direccions democràtiques, proposades pels claustres mitjançant vot lliure i secret entre un dels seus membres i ratificades per uns consells escolars que, d’ençà de l’entrada en vigor de la LOMCE, només tenen una funció consultiva.

El nostre model de direcció de centre està recollit en la ILP del Sistema Educatiu que s’ha de debatre al Parlament en els propers dies i que està avalada per més de 150 entitats i gairebé el doble de les signatures necessàries, 95.000.

Barcelona, 21 de gener de 2016

USTEC·STEs (IAC)

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes