Resum de la Mesa Sectorial sobre el Concurs de Trasllats 2014-15

Les dates previstes per al concurs general de trasllats són les següents:

  • Publicació de la convocatòria  al DOGC -> 30 d’octubre de 2014
  • Presentació d’instàncies -> del 6 al 24 de novembre de 2014
  • Vacants provisionals->  abans del 13 de febrer de 2015
  • Llista d’admesos i d’exclosos amb la puntuació -> entre finals de gener i principis de febrer de 2015
  • Adjudicació provisional cossos de secundària -> 5 de març de 2015
  • Adjudicació provisional  cos de mestres -> 12 de març 2015
  • Vacants definitives -> abans de 14 d’abril de 2014
  • Resolució definitiva del Concurs General de Trasllats -> entre el 12 i el 14 de maig de 2015

USTEC·STEs ha exigit que surtin el màxim de places vacants  a concurs general de trasllats donada la gran quantitat de professorat funcionari amb destinació provisional, petició a la qual s’han afegit la resta de sindicats. També hem exigit que s’adjudiquin la totalitat de les resultes. El Departament d’Ensenyament ens ha respost que sols sortiran a concurs general  de trasllats les places vacants de llocs de treball ordinaris d’acord amb el Decret 39/2014 de provisió i plantilles, però que els criteris encara els estan estudiants. Hem exigit al Departament que no es tornin a repetir les dades del darrer concurs on van sortir 2.557 vacants quan els i les docents adjudicades aquest estiu han estat 21.474: És a dir que només van sortir menys d’un 12% de les vacants potencials!

No sortirà cap plaça vacant a concurs general de trasllats corresponents CFA / AFA (adults), a l’Institut Obert de Catalunya (IOC) o de l’Institut Oriol Martorell, segons el Departament són centres específics.

Els centres classificats de màxima complexitat s’hauran de demanar amb el codi específic de centre i no utilitzant el codi genèric de municipi. El còmput de temps treballat en els nous centres de màxima complexitat s’efectuarà des del 1 de setembre de 2014. Hem demanat al Departament d’Ensenyament que ens faciliti els criteris ponderats que han donat lloc a classificar els centres com a màxima complexitat.

A la sol·licitud de participació en el concurs general de trasllats es podran demanar 300 peticions de centres i municipis. Cal tenir en compte que en cas de demanar un mateix centre amb dues o més especialitats docents comptarà com a tantes peticions com especialitats es demanen.

S’ha preguntat al Departament d’Ensenyament si té previst convocar oposicions en el present curs 2014-15 i ens han respost que ho està estudiant però que primer cal que s’aprovi la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat i també la Llei de Pressupostos de la Generalitat. Sobre la convocatòria de procés d’Adquisició de Noves Especialitats han dit que de moment no ho tenen previst.

Fora del tema del concurs de trasllats s’han demanat aclariments sobre l’hora de tutoria amb el grup la qual algun centre de secundària no la compta dins de l’horari lectiu. És una irregularitat que el o la docent pot exigir que se li solucioni. USTEC·STEs està a disposició de qualsevol persona afectada per assessorar-la perquè es compleixi la normativa.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes