Meses Sectorials

RESUM MESA dijous 22 de maig

1.- Lectura i aprovació, si s’escau, de les actes següents:
– Acta núm. 03/2014 corresponent a la sessió del dia 10 d’abril de 2014
(document annex).
– Acta núm. 04/2014 corresponent a la sessió del dia 24 d’abril de 2014
(document annex)
2.- Resolució de 14 de maig de 2014, per la qual es fixen els criteris generals per a la confecció de les plantilles de professorat de les escoles per al curs 2014-2015 i de supressió o transformació dels llocs de treball docents (document annex).
3.- Resolució de 14 de maig de 2014, per la qual es fixen els criteris generals per a la confecció de les plantilles de professorat dels instituts per al curs 2014-2015 i de supressió o transformació dels llocs de treball docents (document annex).
4.- Professorat que imparteix els programes de formació i inserció per al curs 2014-2015.
5.- Torn obert de paraules.

Aquesta Mesa sobre els criteris de confecció de plantilles de cara al curs vinent va ser convocada per al dimecres 21. Totes les organitzacions sindicals vàrem demanar-ne amb antelació l’ajornament  per la coincidència amb les concentracions convocades aquell dia arreu de Catalunya alhora que reclamàvem més informació relacionada. El Departament s’hi va negar; en conseqüència, a l’hora de l’inici de la Mesa totes les organitzacions sindicals, excepte CCOO, vàrem exigir que aquella Mesa no s’havia de constituir i s’havia de posposar per a una altra data amb la ferma voluntat que, si el Departament no ens feia cas, marxàvem per denunciar-ho públicament durant les concentracions. Finalment el Departament va acceptar i la mesa  va tenir lloc el  dijous, 22 de maig.

 

Ordre del dia:

1.- Lectura i aprovació, si s’escau, de les actes següents:
               – Acta núm. 03/2014 corresponent a la sessió del dia 10 d’abril de 2014
               (document annex).
               – Acta núm. 04/2014 corresponent a la sessió del dia 24 d’abril de 2014
               (document annex)

S’aproven les actes de l’ordre del dia, previ aclariment d’interpretació en dos dels apartats de la primera acta.
Es demanen aclariments sobre quines places específiques s’han donat i l’aplicació dels criteris per  determinar els centres considerats d’especial dificultat.

L’Administració dóna les dades sol·licitades amb anterioritat:
Jubilacions curs 13-14 : De setembre a abril  hi ha hagut 853 jubilacions a primària i secundària.( al voltant de 1700  a tot el curs)

Dades per al curs 2014-2015.

  • Hi haurà 50/60 grups més d’infantil i primària.
  • Hi haurà 120 /130 grups més d’ESO.
  • Hi haurà 35/40 grups més de batxillerat.
  • Hi haurà 40/50 grups més de FP/ Cicles formatius

 

2.- Resolució de 14 de maig de 2014, per la qual es fixen els criteris generals per a la confecció de les plantilles de professorat de les escoles per al curs 2014-2015 i de supressió o transformació dels llocs de treball docents (document annex).

Els càlculs de plantilla es mantenen com el curs passat,  tret dels centres de nova creació    ( Taula 1.D) on s’incrementa la dotació amb ½ o 1 docent segons  el nombre de grups.
L’administració comenta que, a diferència d’anys passats aquest proper curs hi ha un augment de plantilla.

USTEC ·STEs  qüestiona el manteniment i aplicació de l’Acord de govern 60/2012 que finalitza el curs 2015 i està pendent de deliberació, votació i decisió al juny de 2014.  USTEC·STEs demana  que es mantingui el caràcter excepcional i temporal  dels criteris de confecció generals de les plantilles per evitar que s’enquistin durant els propers cursos. USTEC·STEs aclareix que amb el manteniment  dels mateixos criteris el que es manté és la mateixa retallada en la plantilla dels centres ( ràtios, hores…)  l’augment de plantilla global és a causa de l’augment de grups, però en cap cas  es deu a polítiques que reforcin les plantilles, ni milloren el servei, ni les condicions laborals.
USTEC·STEs demana un cop més la valoració del SEP.
USTEC-STEs demana que es faci extensiu les condicions de CAEPs a tots els centres de tipologia semblant.( centres d’especial dificultat).
USTEC·STEs demana que es mantingui amb caràcter excepcional  la possibilitat d’adequar la plantilla dels centres per tal d’atendre les noves necessitats d’escolarització d’alumnes.
La resta de sindicats s’afegeixen  a les peticions fetes per USTEC·STEs
La part social també remarca que s’ha de tenir en consideració la importància  que el personal laboral dels centres de primària té  pel que fa  a l’atenció a l’alumnat. També  es comenta que les reduccions laborals de 2h per als majors de 55 anys a l’hora de confeccionar les plantilles, pràcticament no  influeix en el  seu reforç.

L’Administració informa que hi haurà increment d’unitats de suport d’educació especial per al curs 2014-2015.

 

3.- Resolució de 14 de maig de 2014, per la qual es fixen els criteris generals per a la confecció de les plantilles de professorat dels instituts per al curs 2014-2015 i de supressió o transformació dels llocs de treball docents (document annex).

En general les crítiques fetes per USTEC·STEs a la resolució d’escoles de primària també són extensives a les de secundària.
Tots els sindicats  manifestem la nostra disconformitat amb la creació de llocs específics derivada del decret de plantilles.

L’Administració comenta que els centres col·laboradors de l’IOC tindran un augment de plantilla que no es va concretar. Varem  exposar el perill de la pèrdua de plantilla si hi ha matèries que es deixen de fer presencialment.

USTEC-STEs demana saber quin és el barem tipològic que té cada centre per poder calcular les plantilles que els  toca a cadascun,  ja que sense aquestes dades ens és impossible saber si les plantilles s’adeqüen a la normativa. És necessari tenir aquests criteris, si bé de cap manera aquestes dades no s’han de fer públiques perquè no hi hagi greuges comparatius ni altres consideracions que puguin perjudicar els mateixos instituts i escoles.
El conjunt dels sindicats demana que es deroguin les dues hores d’increment lectiu del professorat. També reclamen que es faci publicitat de les places ordinàries que s’han transformat en places especifiques.

4.- Professorat que imparteix els programes de formació i inserció per al curs 2014-2015.

L’Administració informa que avui s’ha publicat al DOCG  la resolució dels programes de formació i inserció que substituiran els PQPI al curs vinent 2014-2015. Comentem que les dates els  obligava a fer aquesta publicació sense haver passat per la Mesa, es diuen que l’actual FP bàsica de la LOMCE no té una quantitat de diners pressupostada per fer-ne la  implantació i que hores d’ara s’havia de treure aquesta resolució per fer possible per al curs vinent aquest tipus de formació. L’actual normativa europea permet realitzar programes de formació per tal d’integrar alumnes que han deixat d’estudiar o bé per obtenir una millora en els seus coneixements i permetre’ls una millor inserció al món laboral.
Es comenta que el pla de garantia juvenil en forma de pla de formació i inserció, pot donar lloc a algunes experiències en modalitat dual.
Els PQPI actuals s’extingiran en els propers dos cursos acadèmics.

USTEC-STEs denuncia que a la resolució de destinacions provisionals no se sabia què passava amb els estudis dels PQPI.
També comenta que no s’especifica quina tipologia de professorat es necessita per garantir els plans de formació i inserció tal com està redactat al punt 17.2 per a la provisió de llocs de treball de caràcter provisional. USTEC-STEs també posa de manifest que aquesta proposta de mig professor més un monitor de formació ocupacional no s‘adequa a la necessitat formadora d’aquests programes de formació i inserció. També diu que actualment les direccions i el professorat dels instituts no saben quin serà el futur d’aquests estudis i, per tant, el futur de l’alumnat i del professorat per al curs 2014-2015,  i aquesta situació d’incertesa davant del procés d’adjudicacions provisionals d’estiu no és  tolerable.

La part social  comenta que la urgència d’aquesta publicació no ha permès una negociació sobre aquesta resolució i que fins i tot ja s’ha publicat un cop es produeix aquesta Mesa.

 

Barcelona a 22 de maig de 2014

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes