Meses Sectorials

RESUM MESA SECTORIAL sobre el Decret de Plantilles

RESUM MESA SECTORIAL sobre el Decret de Plantilles

CONTINUA LA PANTOMIMA DE NEGOCIACIÓ

b                dir

 

Cartell en PDF per la mani

FACEBOOK

DEPARTAMENT
ESBORRANY
19/4

Com s’esperava la Mesa Sectorial del dimecres 15 de maig  es pot resumir amb una postura de l’Administració molt tancada escudant-se en tot moment en la LEC per anar refusant les propostes de canvis substancials. Un com més ha estat USTEC·STEs que, en solitari,  hem demanat la retirada del Decret de plantilles i hem anat desmuntant article per article el seu contingut.

USTEC·STEs ja ve denunciant que aquest decret no és negociable i que per això hem demanat, i seguirem demanant, la seva retirada.

Per si hi havia cap dubte, el Departament ha dit avui que només revisarà allò que estigui en contradicció amb la LEC. És evident, doncs, que pensa imposar les noves condicions per accedir als llocs de treball, deixant en mans de les direccions totes les decisions.

El Departament ni tant sols contesta els aclariments que demanem:

  • Hem demanat exemples i concrecions dels “requisits específics” exigits per ocupar “determinats llocs de treball”.
  • Hem demanat què significa “perfil propi d’experiència docent”,   “capacitació professional docent”(no estem ja tots i totes capacitats per  les oposicions?) o “condicions amb peculiaritats pròpies” (quines peculiaritats?), que són alguns dels requisits que s’esmenten per ocupar aquests llocs singulars.
  • Hem demanat què significa que la direcció “pot assignar retribucions complementàries als llocs de treball” (en funció de què?, amb quins criteris?)
  • Hem preguntat com pot ser que els llocs de treball “ordinaris” també “poden tenir assignats requisits específics addicionals de titulació o formació acreditable”. Això suposa que tots els llocs poden tenir “requisits específics”? definits per la direcció?
  • Hem demanat perquè figura dins de les funcions docents el participar en les activitats extraescolars.

Està clar que el Departament amb aquest decret té una sola intencionalitat i és fer possible la discreció total per part de les direccions a l’hora de confeccionar les plantilles i seleccionar el professorat, sense cap mena de criteri objectiu ni procediment transparent.

USTEC·STEs considera que els llocs de treball públics no poden estar en mans de les preferències personals de les direccions, sinó que han de respondre a criteris objectius i transparents que fomentin la democràcia i la participació en els centres educatius.

USTEC·STEs reclama que TOTS llocs de treball siguin ordinaris i si hi ha necessitats noves, s’han d’habilitar plans de formació per tal que el professorat pugui assolir-les.

USTEC·STEs farà una proposta de mobilització a la resta de sindicats i a l’assemblea d’interins/es per a finals d’aquest mes per tal d’EXIGIR LA RETIRADA D’AQUEST DECRET.

Mesa dimecres 12/6/2013

Us convoco a la reunió corresponent a la tercera sessió sobre el projecte de Decret de plantilles i provisió de llocs docents de la Mesa Sectorial de negociació de personal docent no universitari en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

Dia: 12 de juny de 2013

  1. Setena i darrera sessió sobre el projecte de Decret de plantilles i provisió de llocs docents.

Lloc: Departament d’Ensenyament (Via Augusta 202-226 de Barcelona)

ESBORRANY

Us convoco, a la reunió de la Mesa Sectorial de negociació del personal docent no universitari en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, que s’ha de celebrar: Dia: 2 de maig, continua el 6 de maig
Ordre del dia: 1.- Lectura i aprovació, si s’escau, de l’acta 04/2013 Ordinària corresponent a la sessió del dia 3 d’abril. 2.- Esborrany de Decret de plantilles i provisió de llocs docents. 3.- Torn obert de paraules.

EL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT INTENTA ACABAR

AMB LA DEMOCRÀCIA I LA TRANSPARÈNCIA EN L’EDUCACIÓ PÚBLICA

USTEC·STEs (IAC) fa pública avui la 4a versió de l’esborrany del decret de provisió de plantilles que el Departament porta més de 6 mesos consensuant a la junta central  de directors/es en el més absolut secret i totalment al marge dels representants legals del professorat.

En aquest document el Departament d’Ensenyament de la Consellera Rigau es treu del damunt la responsabilitat pública sobre la decisió del lloc de treball del professorat dels centres públics, malgrat se’n reservi l’última paraula, En aquest sentit delega en les direccions  la decisió de proposar i executar la resolució d’atorgament sobre el 50% de places definitives i llocs de treball.

USTEC·STEs denuncia que és un pas més en la direcció privatitzadora de la LEC, on el centre educatiu deixa de regir-se per criteris públics d’objectivitat i transparència per passar a regir-se per criteris subjectius i discrecionals més propis del sector privat.

USTEC·STEs sempre ha defensat i defensarà la gestió democràtica dels centres educatius, forma de gestió que garanteix la participació i implicació de tot el professorat en el funcionament del centre i on és completament necessària una provisió de llocs, transparent i objectiva, que no consolidi la jerarquització.

El decret, a més, pretén reorganitzar completament el nomenament d’interins i diu textualment: “prioritzarà les propostes de les direccions en el procediment de nomenaments d’interins per davant del criteri d’ordenació de la borsa” estenent aquesta proposta a totes les vacants d’un centre, cosa que a la pràctica pot significar per a aquest col·lectiu que no serveixi de gairebé res els anys treballats a l’ensenyament.

L’esborrany té una data prevista de publicació durant el 2013, però pel que fa a terminis USTEC·STEs vol preguntar a la consellera Irene Rigau si té la intenció d’aplicar alguns aspectes d’aquest decret ja pel curs vinent. USTEC·STEs portarà la no aplicació d’aquest decret a totes i cadascuna de les plataformes, mobilitzacions i vagues en les que participi.

Encara que aconseguim retardar l’entrada en vigor d’aquest decret, USTEC·STEs EXIGEIX la seva retirada definitiva i exigeix que temes com aquests siguin tractats en la Mesa legalment legitimada per tractar temes relacionats amb les condicions laborals dels empleats i empleades públics.

RETIRADA DE L’ESBORRANY DEL DECRET DE PLANTILLES
I
PROVISIÓ DE LLOCS DE TREBALL

podeu opinar sobre el document en FACEBOOK o enviar un correu

Ara: USTEC denuncia que Ensenyament permetrà als directors de centre escollir fins el 50% dels mestres i professors

TV3 – 324: L’USTEC alerta que els directors d’escola podran triar la meitat de professors a dit

El País: Los directores de escuelas elegirán hasta la mitad de sus profesores

La Vanguàrdia: Rigau planeja que els directors puguin triar la meitat dels professors

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes