Comunicat

RIGAU IMPOSA MÉS RETALLADES AL PROFESSORAT I A L’ENSENYAMENT PÚBLIC

A la mesa sectorial d’avui 31 de maig, el Departament d’Ensenyament ha comunicat a les organitzacions sindicals que implantarà encara més reduccions de les plantilles dels centres públics i altres mesures que comportaran reducció del temps de treball i, per tant, del salari del personal substitut.

El Departament, que ja havia decidit reduir les plantilles de primària en ½ dotació per línia, incrementarà la reducció en ½ per centre, la qual cosa significa que el curs 2012-2013 els centres d’una línia perdran 1 mestre, els de dues línies 1 i mig i els de 3 línies 2 mestres.

Als centres de secundària es reduirà una hora de les 2,7 hores de suport a l’atenció directa als alumnes. Això, unit al ja previst increment d’una hora de l’horari lectiu, suposarà, segons el Departament, la reducció d’1,5 professors/es en centres de 10 grups, 2,5 en centres de 16 grups i 3 en centres de 20.

El cost global de pèrdua de llocs de treball que comportaran les retallades per al curs 2012-2013  és ara mateix imprevisible, ja que a la pèrdua de llocs de treball que suposen les esmentades mesures s’hi haurà d’afegir el tancament de grups que ja s’està produint per l’increment de ràtios i restar-hi l’increment de grups de nova matriculació i el nombre de professorat que se jubila. Tot plegat suposarà una important pèrdua de llocs de treball. En definitiva, al proper curs tindrem més alumnat i més massificació a les aules i menys professorat per atendre’l.

A més, el Departament ha comunicat que pot prendre tot un seguit de mesures que suposaran una important reducció del temps de treball anual i de salari del personal substitut. A la negativa a pagar aquest curs el mes de juliol, encara que s’hagin treballat els 9 mesos,  per al curs vinent s’hi pot afegir la reducció de la jornada del personal substitut a la part d’atenció directa en aula a l’alumnat. Per tant, no cobrarien les hores de reducció lectiva dels càrrecs i tutories, ni els patis ni les guàrdies.

USTEC·STEs rebutja frontalment totes les retallades, entén que són un menyspreu i un insult a la comunitat educativa, carreguen el pes de la crisi sobre les  espatlles  del professorat, agreugen les condicions d’aprenentatge de l’alumnat i, per tant, es converteixen en un instrument per aprofundir en el fracàs escolar.

USTEC·STEs exigeix la dimissió de la consellera Rigau i fa una crida al professorat i a la resta de la comunitat educativa a no resignar-s’hi, que és, en definitiva, el que pretén el Departament, i a continuar les mobilitzacions amb més força i contundència com a única possibilitat de frenar les retallades i aturar el futur desmantellament de l’ensenyament públic.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes