USTEC

 

USTEC·STEs (IAC) dóna suport a la consulta del nou 9N

No és la consulta que haguéssim volgut. Consultar la ciutadania és una demostració més de normalitat democràtica i una obligació dels governs a l’hora de prendre decisions transcendentals. Al Quebec o Escòcia s’ha demostrat que els referèndums d’autodeterminació són internacionalment acceptats amb normalitat. L’actitud d’enrocament del govern espanyol i la manca de valor i
determinació del govern català ens ha portat, però, a aquest nou escenari.

Tot i no ser la consulta que voldríem, USTEC·STEs veu en aquest procés participatiu una possibilitat perquè el poble català pugui expressar la seva voluntat. És per això que donem el nostre suport a aquesta consulta i convidem el professorat de Catalunya a participar a fi que pugui expressar la seva opinió sobre una qüestió tan essencial. Considerem el 9N com una mobilització, un altre cop massiva, on el poble català pugui refermar la seva decisió d’actuar com a subjecte sobirà i impedir que altres
decideixin per nosaltres.

Creiem que el govern hauria d’assumir plenament la seva responsabilitat. A tal efecte, exigim que doti de cobertura legal els centres i el funcionariat que voluntàriament hi vulgui participar, tot publicant instruccions clares al respecte.

Amb tot, USTEC·STEs encoratja la ciutadania a participar al nou 9N, i el funcionariat que així ho desitgi a presentar-se voluntari. L’èxit de participació d’aquesta consulta donarà empenta i força perquè finalment puguem decidir lliurement la forma d’organització política i social de Catalunya.

Aquesta experiència ens ha de servir per acostumar-nos a l’exercici d’una democràcia directa, on sigui la ciutadania qui decideixi sobre els aspectes essencials, socials, polítics i econòmics del país.

USTEC·STEs mantindrà alhora viu el debat sobre del sistema educatiu que volem per a Catalunya i per això ha impulsat, de manera conjunta amb altres organitzacions i moviments socials, la ILP d’educació que tot just acaba de començar a recollir signatures i que compta ja amb més de dos-cents fedataris.

 

 

 

linia

Aquesta web la fem posible gràcies a la teva col·laboració.

Afilia't

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

15/01/2017 10:28 (1)