Eina 532
INFORMACIÓ BÀSICA PROFESSORAT INTERÍ I SUBSTITUT. CURS 24/25
Eina sindical d’informació
CURS 2024/25
Des de fa alguns anys, el Departament d’Educació ha mantingut una política continuista amb una acumulació de desencerts en forma de polítiques educatives que ha anat implementant al llarg del temps amb les diferents conselleres i consellers. En massa ocasions ha navegat sense rumb i, en comptes d’aportar solucions que tinguin un efecte de millora del sistema educatiu català, s’ha dedicat a improvisar pedaços a correcuita a un vaixell que s’enfonsa a marxes forçades. La inoperància i el mal funcionament del Departament d’Educació s’han observat en tots i cada un dels procediments administratius dels quals en són responsables les persones que han de garantir i gestionar el bon funcionament del servei.
Un clar exemple d’això és el retard que hem viscut enguany en la gestió de les adjudicacions d’estiu. Un col·lapse que el Departament d’Educació es podria haver estalviat si, tal com exigim USTEC·STEs (IAC), hagués derogat el Decret 39/2014, de 25 de març, pel qual es regulen els procediments per definir el perfil dels llocs de treball docents dels centres i serveis educatius, popularment conegut com a decret de plantilles. La derogació del decret suposaria la desaparició de les propostes de centre, un sistema totalment arbitrari que permet a les direccions triar a dit les persones més servils i conformistes i crea un sistema de xarxes clientelars als centres. Amb això, es vulnera el criteri objectiu i transparent d’ocupació de places en funció de l’antiguitat, l’any d’oposició o concurs de mèrits i la nota resultant; i, en el cas del personal interí, en funció del número d’ordre de la borsa, criteri regulat per llei que s’utilitzava abans de la implementació d’aquest decret anòmal. Per altra banda, suposaria també l’eliminació de les places amb perfil, la creació de les quals respon més a la tria a dit (propicia la possibilitat de fer places a mida de les persones a qui es vol fer proposta de centre) que no pas a finalitats pedagògiques, donat que la majoria de les persones que les ocupen no desenvolupen les tasques assignades a les places.
El decret de plantilles i el de direccions tenen també un impacte directe en la democràcia als centres, l’absència de la qual es va estenent com una taca d’oli a totes les escoles i instituts del nostre país. El malestar entre el col·lectiu per aquesta causa conflueix amb altres per incidir en la motivació professional: la pèrdua de poder adquisitiu continuat en els darrers 20 anys; la pèrdua salarial de la retallada dels sexennis que no se’ns vol retornar; la inassolible sobrecàrrega de feina, amb aules massificades en escoles i instituts; l’excés de burocràcia als centres de treball, que acaba perjudicant allò que és més important en la nostra professió: l’atenció a l’alumnat; la manca de reconeixement de la tasca docent des de fa més d’una dècada, i el desprestigi social per part de l’administració per la qual treballem, menystenint-nos públicament i no comptant amb nosaltres a l’hora de prendre decisions.
Davant d’aquest escenari, és preocupant veure com molts docents decideixen abandonar l’educació pública i explorar altres sortides laborals, mentre que qui no ho fem ens trobem navegant a la deriva, sense rumb ni direcció.
USTEC·STEs (IAC) continuarem lluitant i exigint al Departament d’Educació i Formació Professional que tingui una actitud d’escolta i prengui decisions consensuades amb el personal educatiu i, per extensió, amb tota la comunitat educativa. Només així les polítiques educatives que es prenguin esdevindran solucions reals i podrem avançar cap a l’educació pública de qualitat que es mereixen totes i tots els nostres infants, adolescents i adults.
La borsa de treball de personal interí docent és una llista única a tot Catalunya formada pel personal docent interí que s’hi ha inscrit per cobrir llocs de treball en règim de substitució o d’interinitat al Departament d’Educació i Formació Professional.
Cada persona té un número d’ordre: el número de barem. Aquest número és únic per a tot Catalunya i és independent del cos o l’especialitat. Es manté el mateix número durant tot el curs. Entre el mes de maig i juny, es fa una rebaremació dels números de la borsa en funció del temps treballat, d’on en resulta el nou número de cada membre que es tindrà en compte pel nou curs escolar.
Malgrat que és una llista única, el Departament la divideix en tres blocs:
-
BLOC 0: El formen les persones interines dels col·lectius de primària i secundària que pertanyen al grup estable de substitucions (GES), en l’ordre del número de barem. NOVETAT
-
BLOC 1: El formen les persones interines dels col·lectius de primària i secundària que tenen serveis prestats al Departament d’Educació i Formació Professional (ja han treballat), en l’ordre del número de barem. Tenen un número d’ordre assignat inferior a 55.000.
-
BLOC 2: El formen les persones interines dels col·lectius de primària i secundària que encara no han treballat per al Departament, en l’ordre del número de barem. Tenen un número d’ordre assignat superior a 65.000.
*A les persones que han superat la fase d’oposició però no han obtingut plaça de funcionàries, se’ls assigna un número de barem immediatament posterior al darrer del Bloc I, ordenades segons la nota de les oposicions.
-
BLOC DE MEMBRES PROVISIONALS DE LA BORSA: És un bloc no formal, format per les persones inscrites a la borsa durant el darrer període d’inscripció. Aquest curs, 24/25, el termini d’obertura per inscriure-s’hi és del 2 de juliol fins al 5 de febrer de 2025. A les persones que s’inscriguin en aquest període se’ls assigna un número en funció de l’ordre de sol·licitud. A la llista de la borsa constaran amb un número superior a 100.000 i formen part del bloc 2 fins que no comencen a prestar serveis. Poden rebre nomenament des del moment que se’ls accepta com a membres provisionals de la borsa.
Des de l’aplicació del Decret 39/2014 de Provisió i Plantilles, any rere any cada vegada és menys rellevant l’ordre del número de barem per accedir a un lloc de treball docent. Els llocs de treball no s’adjudiquen per ordre de barem ni amb criteris d’igualtat, mèrit i capacitat que són imprescindibles a la funció pública. Amb el Decret de Plantilles, es va obrir la porta a l’arbitrarietat, el nepotisme, el tràfic d’influències i l’opacitat.
Per a més inri, el juliol del 2021 va entrar en vigor la resolució EDU 1852/2021, de selecció de personal interí docent per part de les direccions dels centres educatius públics, per la qual les direccions poden triar a dit les persones de la borsa per fer substitucions de més d’un mes.
Tot i que aquestes pràctiques es troben cada cop més normalitzades, no haurien de ser la pràctica habitual i, per això, USTEC·STEs (IAC) no ens cansarem de denunciar-les.
GRUP ESTABLE DE SUBSTITUCIONS NOVETAT
El grup estable de substitucions (GES), format per personal docent interí, procedeix de la borsa de treball i serveix per garantir la cobertura de les substitucions de forma immediata als centres educatius públics de Catalunya. Les persones integrants reben un nomenament des de l’1 de setembre fins al 31 d’agost, assignat a una especialitat i àrea que hauran triat en el moment d’inscriure-s’hi, i al llarg de curs seran nomenades per substitucions de durada variable per ordre de número de borsa.
Per saber quina substitució han de cobrir, hauran de consultar els nomenaments els dies corresponents a la pàgina web del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) o del servei territorial (ST) d’Educació preferent, a l’enllaç “Nomenaments telemàtics” que es troba dins de l’apartat “Personal docent”.
En els períodes en què no cobreixen una substitució, romandran al centre on han estat nomenades desenvolupant tasques pròpiament docents, determinades per la direcció.
Els membres del GES només poden cobrir substitucions de jornada sencera. No cobreixen vacants, perquè ja tenen un nomenament fins a 31 d’agost. Els nomenaments només són de l’especialitat i comarca o districte consignats. La durada mínima de les substitucions és de més de 7 dies, tal com es recull a la normativa de la borsa docent. Aquestes substitucions no cal acceptar-les, són automàtiques.
Els integrants del grup no poden sol·licitar la no disponibilitat i no poden modificar dades al llarg del curs, però ho podran fer al període de modificacions de dades que es publica al maig per canviar les dades per al curs següent.
Quins són els requisits per formar part del grup estable?
-
Ser membre de la borsa de treball del personal interí docent.
-
Tenir demanada la jornada sencera a les dades de la borsa.
-
Estar disponible en data 1 de setembre de cada curs escolar.
-
Tenir superada la prova de capacitació en el cas que sigui necessària per a l’especialitat sol·licitada, o bé estar-ne declarat/da exempt/a.
-
S’hi poden inscriure persones amb el compromís del màster, però tenen prioritat les persones amb el màster realitzat (igual que a la borsa ordinària).
-
Formalitzar la sol·licitud en els terminis establerts a la convocatòria.
L’adjudicació o selecció de les persones que formen part dels grups estables es fa en funció del número de barem (és a dir, per ordre de número de borsa) fins a arribar al màxim de persones establert a la convocatòria per comarca/districte i especialitat. Per al curs 2024-25, la xifra de membres del GES és de 2.140 dotacions de diferents especialitats repartides a totes les comarques.
USTEC·STEs (IAC) sempre hem defensat l’estabilització del personal docent interí. Aquest grup estable, però, tot i oferir una mica més d’estabilitat contractual, no soluciona el problema de la precarietat del personal substitut i cal introduir-hi millores significatives perquè ofereixi unes condicions que puguem considerar acceptables. Denunciem que els i les docents que formen part del grup no puguin ordenar els municipis dins de la comarca, així com el nombre insuficient de dotacions. En algunes especialitats, el Departament només ha ofert una plaça en tot el servei territorial. Podeu trobar més informació sobre el GES en la nostra pàgina web.
Les persones interessades a treballar com a docents en centres públics d’infantil, primària o secundària del Departament d’Educació es poden inscriure a la borsa de personal interí docent del Departament d’Educació i Formació Professional. Els requisits d’accés a la borsa docent són publicats a la Resolució EDU 1872/2024, de 28 de maig, per la qual s’aproven les bases reguladores de les convocatòries de concurs públic de mèrits per formar part de la borsa de treball del personal interí docent per prestar serveis en centres dependents del Departament d’Educació.
Un cop tancat el termini per inscriure’s a la borsa, el Departament publica primer una resolució provisional i després la definitiva, de persones admeses i excloses a la borsa de personal docent. Es pot presentar una reclamació contra el número d’ordre publicat a la resolució provisional mitjançant una petició genèrica.
Com funciona?
Els dies 1 i 15 de cada mes, els serveis territorials (ST) publiquen al web les especialitats de les quals necessiten més membres a la borsa. Només poden inscriure-s’hi docents que tinguin l’especialitat reconeguda.
Per formalitzar la inscripció, cal omplir una sol·licitud telemàtica a la qual s’accedeix mitjançant identificació amb IDCat Mòbil o amb Certificat Digital, o bé amb un codi d’usuari XTEC i contrasenya, i emplenar-la d’acord amb les instruccions que van apareixent a l’aplicació. A la mateixa aplicació, cal presentar els documents justificants dels requisits i dels mèrits al·legats. Abans d’enviar la inscripció, cal comprovar que s’ha adjuntat tota la documentació necessària per completar correctament el tràmit.
En el moment que la persona s’inscriu a la borsa, se li assigna un número per ordre cronològic d’inscripció, que li permetrà rebre nomenaments provisionalment fins que, a final de curs, obtingui el número de barem definitiu en funció dels mèrits aportats. Fins que no es publica el llistat definitiu de persones admeses i excloses, seran membres provisionals de la borsa de personal interí.
Aquesta entrada a la borsa té alguns inconvenients:
-
No es publica cap llistat de persones d’admeses o excloses fins a final de curs. Tampoc es publica cap llistat de les persones que s’hi van inscrivint. Ningú sap quantes persones disponibles hi ha exactament.
-
A les persones que apareixen excloses a la llista provisional no se’ls notifica el motiu d’exclusió. Això dificulta una possible reclamació.
-
Només es valoren els mèrits assolits i presentats en la data d’inscripció a la borsa, i no pas els del moment en què s’assigna el número de barem, encara que en aquell moment se’n tingui més.
Des d’USTEC·STEs (IAC) hem reiterat la necessitat de fixar un termini breu de resposta a les persones aspirants que tramiten la inscripció, que han d’esperar, en molts casos, mesos per rebre’n notícies. El Departament es nega a fer-ho i al·lega que les sol·licituds es tramiten en funció de les necessitats.
Si no tens el màster de secundària:
El màster de professorat de secundària és un màster d’orientació professional que capacita l’exercici de la docència en l’educació secundària obligatòria, batxillerat, formació professional i ensenyament d’idiomes, i substitueix l’antic CAP (certificat d’aptitud pedagògica). Per accedir a la borsa en especialitats de secundària, el màster és un requisit. Davant la manca de docents en cada vegada més especialitats, el Departament s’ha inventat el concepte de participació condicionada.
La participació condicionada suposa que es puguin inscriure a la borsa:
1) Persones que estan matriculades o que estan cursant el màster de secundària (però no el tenen).
2) Persones que signen un compromís de cursar el màster (no cal ni que hi estiguin matriculades) abans del curs 2026-27.
L’incompliment de l’obtenció i presentació d’aquesta titulació dins el termini establert determina l’exclusió de la borsa de treball del personal interí docent, sense perjudici que la persona titular de la direcció general de Professorat i Personal de Centres Públics adopti altres mesures en atenció a les circumstàncies excepcionals que es puguin produir.
A l’hora d’assignar nomenament, tindran prioritat els membres de la borsa amb el requisit de màster abans que qui s’hi ha inscrit de forma condicionada, independentment del número d’inscripció.
El Departament d’Educació torna a menystenir la professió docent. Quan li interessa, incompleix la normativa i permet que un requisit, com ara el màster de secundària, deixi de ser imprescindible per formar part de la borsa. USTEC·STEs (IAC) ens preguntem: el Departament considera realment necessari que el professorat de secundària tingui el màster, és a dir, la formació didàctica adient? O tan sols l’exigeix quan disposa de prou candidatures? Si l’Administració continua amb aquesta estratègia, què farà si de sobte no tingués prou especialistes per cobrir les substitucions? Permetria l’accés “condicionat” de docents sense el nivell C1 de llengua catalana amb el compromís d’estudiar-la? En conclusió, si les condicions laborals fossin les òptimes, al Departament no li caldria utilitzar aquestes “estratègies” que no fan més que desprestigiar la nostra professió.
La Resolució de la directora general de Professorat i Personal de Centres Públics estableix els criteris per gestionar la borsa de treball de personal interí docent per al curs 2024-2025.
Com a membre de la borsa, es pot gaudir dels següents permisos o situacions administratives que suposen el manteniment del nomenament vigent:
Excedències:
-
Per tenir cura d’un fill o filla.
-
Per tenir cura de familiars.
-
Per violència de gènere.
-
Per violència terrorista.
La data d’inici de l’excedència no pot coincidir amb la data d’inici del nomenament.
Permisos
-
Maternitat biològica, per adopció o per acolliment.
-
Permís del progenitor diferent de la mare biològica.
-
Compactació de la lactància o de la reducció de jornada (en cas d’ocupar plaça vacant).
Si s’obté una vacant a les adjudicacions d’estiu i a dia 1 de setembre s’està en situació de baixa mèdica o de permís per naixement de fill/a, el Departament la manté en reserva fins que es pugui fer efectiva la incorporació, com a màxim fins al 31 d’agost de 2025.
Llicències i baixes
-
Assumptes propis (sense retribució).
-
Accident laboral.
-
Incapacitat temporal (IT) per malaltia comuna.
-
Incapacitat temporal (IT) per risc durant l’embaràs.
Els permisos de maternitat o paternitat i la baixa per accident laboral durant un nomenament vigent de substitució (com a màxim fins a 30 de juny) computen com a serveis prestats només per al càlcul del número de la borsa.
Autogestió de la disponibilitat (“congelar el número”):
Les persones que no volen ser nomenades durant el curs, poden sol·licitar la no disponibilitat mitjançant l’aplicació web “Autogestió de la disponibilitat” (a la consulta de dades), excepte qui ha accedit a la borsa aquest curs, 2024-25, que no podrà sol·licitar la no disponibilitat durant dos cursos escolars.
Cal informar de la data d’inici de la no disponibilitat, que no es pot modificar. La data final, en canvi, es pot modificar tantes vegades com calgui o es pot deixar en blanc. En el darrer cas, per tornar a estar disponible, cal entrar de nou a l’aplicació i informar de la data final.
ATENCIÓ: Les dates d’inici i final són inclusives. No es pot posar data d’inici i final el mateix dia que es modifica, les dates sempre hauran de ser posteriors. Tant la no disponibilitat com la disponibilitat es fan efectives l’endemà de la data informada.
Finalització d’un nomenament vigent per causes justificades:
A petició de la persona interessada i per causes greus que cal justificar i que el ST estudiarà i autoritzarà o no, es pot donar el nomenament vigent per finalitzat. Es manté el número d’ordre.
Són motiu d’expulsió de la borsa de treball:
-
Renunciar a formar part de la borsa, renunciar a un nomenament vigent o no prendre possessió del lloc de treball adjudicat el dia que figura a la credencial com a data d’inici de la substitució o interinitat, excepte si la causa ha estat un accident in itinere.
-
Renunciar a l’adjudicació provisional d’estiu o no prendre’n possessió l’1 de setembre.
-
Haver estat objecte d’una mesura de prohibició o límit d’apropament a un/a menor per sentència judicial.
-
Ser declarat/da no apte/a, per segona vegada, en la fase de pràctiques d’un procediment selectiu.
-
Rebre un expedient contradictori no disciplinari.
-
Haver estat sancionat/da en un procediment disciplinari amb la revocació del nomenament d’interí/ina.
-
No presentar-se a la feina durant 3 dies consecutius sense causa justificada.
MOTIUS DE PÈRDUA DEL NÚMERO D’ORDRE DE BAREM
a) No acceptar una destinació adjudicada.
b) No acceptar un nomenament ofert a la primera o a la segona adjudicació.
c) No participar en els nomenaments telemàtics (manca de connexió) sense causa justificada
d) No haver estat disponible durant els darrers 3 anys i seguir no disponible a data 1/09/2024.
En tots aquests casos, es disposa de deu dies naturals a partir de l’endemà de la no acceptació per justificar documentalment el fet davant el ST i demanar el manteniment del número de barem. Durant aquests 10 dies no s’optarà a cap nomenament.
La pèrdua de número de barem té efectes durant el curs escolar en què es produeix.
Si es rebutgen dos nomenaments durant el mateix curs escolar, l’endemà de la segona renúncia s’activa la no disponibilitat de manera automàtica durant tres mesos. El o la docent perd el número per la resta del curs i el següent.
Hi ha diferents procediments per obtenir una substitució o vacant. Aquests són:
-
Nomenaments telemàtics
-
Difícil cobertura
-
Procediment d’urgència
-
Candidatures seleccionades per les direccions del centre
-
Adjudicacions de destinacions provisionals (adjudicacions d’estiu)
A. Nomenaments telemàtics
Es fan nomenaments telemàtics durant el curs els dies que mensualment decideix el Departament. Els dies es publiquen al seu web.
Els dies de nomenaments telemàtics es realitzaran dos actes d’adjudicació per tal de cobrir substitucions o vacants a:
-
Llocs específics de perfils
-
Llocs específics temporals
-
Llocs ordinaris
Un programa informàtic és el que selecciona tantes candidatures com substitucions hi ha per cobrir, i les assigna seguint l’ordre del número de barem, tot començant per la candidatura amb el número més baix, atenent les preferències informatitzades a l’aplicació.
El procediment de nomenaments telemàtics es pot resumir en aquests passos:
1. Ordenació dels col·lectius de persones participants i criteris de preferència El criteri de prioritat en les adjudicacions dels llocs de treball que cal proveir en els actes de nomenaments és determinat pel col·lectiu al qual pertany el personal interí o substitut docent.
L’ordre de prelació del col·lectiu és el següent:
A primària hi ha tres col·lectius:
1r. Personal interí del cos de mestres amb temps de serveis prestats a la borsa de treball de personal interí docent.
2n. Personal interí del cos de mestres sense temps de serveis prestats a la borsa de treball de personal interí docent.
3r. Personal interí que hagi participat en la convocatòria que estigui oberta durant el curs.
A secundària hi ha 11 col·lectius:
1r. Personal interí amb temps de serveis prestats a la borsa de treball de personal interí docent que hagi acreditat la formació pedagògica i didàctica.
2n. Personal interí sense temps de serveis prestats a la borsa de treball de personal interí docent que hagi acreditat la formació pedagògica i didàctica.
3r. Personal interí que hagi participat en la convocatòria que estigui oberta durant el curs, que hagi acreditat la formació pedagogia didàctica.
4t. Personal interí amb temps de serveis prestats que va accedir a la borsa de treball de personal interí docent amb anterioritat a l’exigència del requisit de formació pedagògica i didàctica.
5è. Personal interí sense temps de serveis prestats que va accedir a la borsa de treball de personal interí docent amb anterioritat a l’exigència del requisit de formació pedagògica i didàctica.
6è. Personal interí amb temps de serveis prestats que ha acreditat la matrícula en el màster de formació del professorat o en la formació pedagògica i didàctica equivalent.
7è. Personal interí sense temps de serveis prestat que ha acreditat la matrícula en el màster de formació del professorat o en la formació pedagògica i didàctica equivalent.
8è. Personal interí que hagi participat en la convocatòria que estigui oberta durant el curs, que ha acreditat la matrícula en el màster de formació del professorat o en la formació pedagògica i didàctica equivalent.
9è. Personal interí amb temps de serveis prestats que s’ha compromès a acreditar el màster de formació del professorat o la formació pedagògica i didàctica equivalent.
10è. Personal interí sense temps de serveis prestats que s’ha compromès a acreditar el màster de formació del professorat o la formació pedagògica i didàctica equivalent.
11è. Personal interí que hagi participat en la convocatòria que estigui oberta durant el curs, que s’ha compromès a acreditar el màster de formació del professorat o la formació pedagògica i didàctica equivalent.
2. Per saber el resultat de l’adjudicació, cal consultar la llista general a la pàgina web del Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) o del servei territorial (ST) d’Educació preferent, a l’enllaç “Nomenaments telemàtics” que es troba dins de l’apartat “Personal docent”. Les persones a qui s’assigna una vacant o una substitució reben un avís per mitjà d’un SMS i d’un missatge de correu electrònic (canals de notificació que no són obligatoris).
3. Les franges horàries en què cal connectar-se per veure el resultat de l’adjudicació i acceptar-la o refusar-la es publiquen a l’apartat “Franja horària de connexió” de les pàgines web.
4. Les persones a qui s’assigna una vacant o substitució l’han d’acceptar des de l’aplicació que hi ha a l’apartat “Accés al resultat individual de l’adjudicació” d’aquest web durant la franja horària indicada. Per fer-ho, cal seguir els passos següents:
-
Acceptar telemàticament la proposta.
-
Imprimir la credencial (en format PDF).
El dia d’inici de la substitució està especificat a la credencial. Cal presentar-se al centre docent adjudicat i lliurar-la a la direcció del centre. Recomanem fer-ne sempre una còpia.
5. Si no es vol acceptar la proposta d’adjudicació, cal indicar-ho a l’apartat “Accés al resultat individual de l’adjudicació”. S’ha de tenir en compte que el rebuig de la proposta comporta la pèrdua del número d’ordre de la borsa, llevat que s’al·legui un motiu justificat. Si es renuncia al nomenament un cop feta la presa de possessió, la penalització comporta l’expulsió de la borsa. En qualsevol cas, si existeix un motiu justificat, s’ha de fer arribar un document acreditatiu al ST per petició genèrica telemàtica. No s’aplica als membres provisionals de la borsa (no reben penalització).
6. La direcció del centre docent ha de comunicar a la persona interina o substituta l’acabament de la vacant o substitució perquè s’incorpora la persona titular. En el termini màxim de 24 hores des que es rep aquesta comunicació, la persona interina o substituta ha d’accedir a l’aplicació que hi ha a l’apartat “Comunicació de la finalització de l’adjudicació” per comunicar la data d’acabament i quedar disponible per participar en els següents actes de nomenaments.
La prioritat, dins el col·lectiu, és determinada pel número d’ordre assignat a la borsa de treball de personal interí docent, entenent com a prioritari el número d’ordre més baix respecte del més alt.
En els nomenaments telemàtics es té en compte:
-
L’ordre de prioritat de les especialitats, que en cada adjudicació el determinen els ST i el CEB.
-
El número d’ordre de borsa, i se seleccionen tantes persones com substitucions cal cobrir.
-
L’ordenació dels àmbits territorials que cada candidat/a tingui consignada a la borsa.
-
Per cada especialitat s’adjudiquen primer els nomenaments segons el tipus de dedicació (sencera o mitja), després segons la durada de la substitució i finalment segons el lloc de treball (centre ordinari, EAP, EOI…).
Per a l’assignació de substitucions/vacants, se segueix el procés següent:
En primer lloc, s’ordenen els llocs a cobrir d’una mateixa especialitat, primer els de jornada sencera, després els corresponents a llocs de treball i centres de característiques especials i, finalment, els de mitja jornada.
En segon lloc, s’ordenen les candidatures (de personal interí o substitut) d’una especialitat, d’acord amb els criteris explicats anteriorment. El procediment d’assignació és el següent:
Es revisen totes les peticions dels àmbits territorials introduïdes a les dades de la borsa, seguint l’ordre determinat per la primera persona candidata, fins a adjudicar-li una destinació o exhaurir-ne les peticions; se segueix amb el mateix procediment per a la candidata següent, i així successivament, fins a exhaurir el nombre de candidates.
-
Una vegada s’ha seguit aquest procediment i s’ha assignat substitut/a a totes les substitucions de jornada sencera d’una especialitat, es passa a les jornades senceres de l’especialitat següent.
-
Una vegada s’ha assignat substitut/a a totes les substitucions de jornada sencera de totes les especialitats, es passa a les mitges jornades.
Els llocs de treball específics (Art. 5.2 del Decret 39/2014, de 25 de març) corresponents a llocs amb perfil s’adjudiquen amb preferència per davant dels llocs ordinaris i, de la mateixa manera que els llocs i centres de característiques especials, només s’assignen a les persones que els hagin demanat expressament a la borsa de treball de personal interí docent.
Demanem, una vegada més, la derogació del Decret 39/2014, de 25 de març, que permet que els llocs de treball perfilats s’adjudiquin de forma preferent, per davant dels llocs ordinaris. És una praxi que discrimina les persones que tenen més temps de serveis prestats a la borsa.
Segona adjudicació: NOVETAT
Per cobrir les substitucions que hagin quedat desertes o s’hagin rebutjat a la primera adjudicació telemàtica de tots els ST, es realitzarà una segona adjudicació. Participar en aquesta segona adjudicació és opcional.
Els dies de nomenaments telemàtics es realitzaran dues adjudicacions. La primera adjudicació es realitza dins de l’àmbit territorial sol·licitat com a preferent. La segona adjudicació es realitza un cop finalitzada la primera, i hi participen les persones de la borsa que tinguin sol·licitats districtes, municipis o comarques dels nomenaments a cobrir, independentment de si formen part del servei territorial preferent o no. En cas que es vulgui participar en la segona adjudicació per a alguna de les preferències territorials seleccionades a l’àmbit territorial preferent, s’han de tornar a seleccionar.
ATENCIÓ: Us recomanem introduir a la 2a adjudicació totes les peticions entrades a la 1a adjudicació per poder optar a les places a les quals s’hagi pogut renunciar a la 1a adjudicació.
La jornada que es pot escollir per a aquesta segona adjudicació és la sencera o la mitja. Un cop finalitzats els nomenaments telemàtics de la primera adjudicació en els diferents serveis territorials, es realitzarà la segona adjudicació que és única per a tot Catalunya. El resultat es publica als diferents serveis territorials.
L’ordre de prioritat de les especialitats el determinen els serveis centrals del Departament d’Educació.
B. Difícil cobertura
Són per cobrir substitucions/vacants:
-
de llocs de característiques especials (aules hospitalàries, centres penitenciaris, atenció domiciliària…);
-
de serveis educatius;
-
de centres de màxima complexitat (CMC) per llocs no ordinaris;
-
d’escoles d’art; NOVETAT
-
d’instituts-escola; NOVETAT
-
a conseqüència de la no-acceptació o per manca de candidats (en 2 actes de nomenaments telemàtics);
-
de centres de formació de persones adultes. Calen requisits específics, regulats a la base 3.4 de la Resolució EDU/1496/2021, de 17 de maig, que regula els àmbits dels centres d’adults.
El procediment per als llocs de difícil cobertura es pot resumir en aquests passos:
-
El ST fa públic el lloc que s’ha de cobrir tot indicant l’especialitat, habilitats específiques, característiques o el perfil que es requereix.
-
S’obre un termini de 48 hores perquè les persones interessades facin arribar la petició al ST corresponent. Hi poden participar candidats/es de qualsevol ST mitjançant l’adreça electrònica indicada a l’oferta.
-
S’adjudica el lloc. En el supòsit de concurrència de més d’una candidatura, han de tenir prioritat les persones que tenen demanat el ST com a preferent, l’especialitat i el número d’ordre més baix.
-
Les sol·licituds de les persones que formen part de la borsa de treball tenen preferència per davant de les que no en formen part.
-
Les sol·licituds de persones que no compleixin els requisits genèrics i específics es tindran en compte de manera excepcional, si es té la competència per impartir l’especialitat impartida*.
-
El ST publica el resultat de l’adjudicació tot especificant la plaça donada, el nom de les persones candidates i el nom i el número de barem de la persona a qui s’ha assignat el lloc de treball.
-
Finalment, cal aixecar acta de les proves realitzades per acreditar la idoneïtat.
*USTEC·STEs (IAC) denunciem que el Departament permeti l’accés als centres de persones que no compleixin tots els requisits que s’exigeixen als i les docents que formen part de la borsa de personal interí.
C. Procediment d’urgència
És un procediment que s’utilitza per cobrir substitucions desertes a la 1a i 2a adjudicació després dels actes de nomenament telemàtics. Acostumen a cobrir-se per trucada telefònica. Si les àrees d’aquestes substitucions estan consignades a les dades de la borsa de les persones que reben la proposta, s’ha d’acceptar el nomenament obligatòriament. No atendre una trucada provinent del ST no suposa cap penalització, el ST passa a les següents persones de la llista per ordre de número de borsa fins a trobar la persona que atén la trucada.
USTEC·STEs (IAC) considerem tots aquests sistemes com a vies que permeten la picaresca, però, sobretot, que fan que el sistema es torni opac, ja que és difícil fer un seguiment real d’assignació de llocs de treball segons l’ordre de la borsa. Ha arribat un moment en què ningú sap a qui tocaria treballar per mèrit i capacitat i qui treballa realment. Aquesta falta de transparència és inadmissible en un sistema públic de contractació.
D. Candidatures seleccionades per les direccions dels centres
És un procediment per cobrir les substitucions dels centres en què les direccions poden triar una persona de la borsa a través d’entrevistes entre les 10 primeres candidatures que, suposadament per ordre de borsa, compleixen els requisits de la plaça oferida. Està recollit a la Resolució EDU/1852/2021, d’11 de juny, en què es regula aquesta tria a dit, que resulta una aplicació més del Decret de Plantilles que altera l’ordre lògic i objectiu de l’ocupació de places, i normativitza la precarització de les persones de la borsa.
Aquest procediment de selecció es pot aplicar en els supòsits següents:
-
Substitucions de durada igual o superior a un mes.
-
Llocs de perfil professional.
-
Llocs de perfil professional i llocs ordinaris en centres d’alta i màxima complexitat.
-
Llocs de la formació professional.
-
Substitucions de durada inferior a un mes en què es donin circumstàncies excepcionals derivades d’alguna singularitat del lloc de treball, degudament justificades i validades pels serveis territorials.
USTEC·STEs (IAC) demanem, com hem fet sempre, la retirada de la tria a dit per part de les direccions. Per tant, exigim la derogació del Decret EDU/1852/2021 i que la normativa a aplicar sigui, exclusivament, la que regeix els nomenaments per l’ordre del número de barem a la borsa de substitucions.
E. Adjudicacions de destinacions provisionals (adjudicacions d’estiu)
El personal interí docent que té serveis prestats a la borsa pot participar voluntàriament a les adjudicacions de destinació provisional per aconseguir una vacant a mitja jornada o sencera de l’1 de setembre al 31 d’agost del curs següent. La normativa d’adjudicacions d’estiu queda recollida en una resolució que es publica als voltants de l’abril. Per a les persones de secundària i FP cal tenir finalitzat el màster de secundària en el moment de la participació.
Adjudicació per error del ST
Quan un lloc de treball vacant s’adjudica per error, el ST o el CEB ha d’esmenar l’errada i oferir immediatament una vacant o substitució de característiques similars a la persona afectada.
ALTRES INFORMACIONS RELLEVANTS A LA BORSA
Modificació de dades
A partir de l’1 de setembre de 2024, es poden modificar les dades en qualsevol moment al llarg del curs escolar. Les modificacions tindran efecte a partir del moment en què es realitzin. NOVETAT
Dades que pots actualitzar a la borsa:
-
Dades personals: La modificació de dades personals i la inclusió de documentació (que s’envia des de l’ATRI si tens nomenament vigent o per petició genèrica si no tens nomenament) són accions que es poden fer durant tot el curs.
-
Especialitats: A les dades de la borsa es poden activar les especialitats reconegudes (han de constar com a reconegudes a l’expedient de l’ATRI) per les quals es desitja rebre nomenament. No es rebrà nomenament d’especialitats no reconegudes ni activades a les dades de la borsa.
-
Àmbits territorials: A la primera adjudicació és obligatori demanar una àrea territorial preferent (és a dir, un servei territorial, ST). Una vegada escollida, se seleccionen els municipis o les comarques per a la primera adjudicació, sense que sigui necessari completar tot el territori. Es pot seleccionar tot el ST si així es desitja.
En el cas que se sol·liciti la comarca o l’àrea territorial sencera, comportarà l’obligatorietat d’acceptar els llocs de treball adjudicats a tota la comarca o ST.
Una vegada seleccionades les preferències territorials per a la 1a adjudicació, opcionalment, es poden introduir peticions de municipis, comarques o ST de la mateixa àrea territorial o d’altres àrees territorials diferents per a la 2a adjudicació. NOVETAT
El curs passat el Departament pretenia imposar la comarca com a àrea territorial mínima a consignar a les dades de la borsa. Gràcies a la insistència d’USTEC·STEs (IAC), el Departament ha mantingut el municipi com a territori mínim de petició.
-
Tipus de jornada: Existeixen dos tipus de jornades: sencera (1) i mitja (0,5). No és obligatori marcar-ne cap en concret, només cal assenyalar el o els tipus de jornada que s’està disposat/da a fer. És obligatori acceptar allò que s’ha demanat. El mínim a sol·licitar és almenys un tipus de jornada i un municipi.
-
Llocs de treball i centres especials: En aquest apartat es mostra la disponibilitat (sempre que es tinguin acreditats els requisits, en cada cas) per obtenir llocs de treball específics o de centres especials.
-
Llocs de treball específics amb perfil professional: Cal demanar l’acreditació del perfil al Departament.
-
Llocs de treball i centres de característiques especials: En alguns, cal tenir acreditats els requisits corresponents per optar-hi.
Sense requisits específics (hi pot optar tothom):
AAP/ADC – Aula acollida (escoles/instituts)
Aula hospitalària
Atenció domiciliària
Zones escolars rurals i agrupaments rurals
Institut escola NOVETAT
Camps d’aprenentatge NOVETAT
Amb requisits específics:
UAL – Unitats d’audició i llenguatge amb llenguatge de signes
CREDA – Centre de recursos per a deficients auditius
CREDV – Centre de recursos per a deficients visuals
EAP – Equip d’assessorament psicopedagògic
Centres penitenciaris del Departament de Justícia
Centres de protecció de menors.
Formació de persones adultes
Centres de recursos pedagògics NOVETAT
Durada d’un nomenament
-
Places vacants
Són llocs de treball sense titularitat assignada. La persona nomenada de la borsa esdevé la titular de la plaça provisionalment.
Un nomenament en vacant dura un curs sencer, des de l’1 de setembre fins al 31 d’agost. Les vacants generades amb posterioritat a 1 de setembre (jubilacions, incapacitats permanents o defuncions) s’han de cobrir sempre amb nomenament en vacant.
Una vacant o una mitja vacant adjudicada a les adjudicacions d’estiu en manté en reserva si l’1 de setembre la persona que l’ha obtinguda està en situació de baixa mèdica o permís per naixement de fill/a. Les persones que estan de permís per naixement i són nomenades per plaça vacant als nomenaments de finals d’agost, poden acceptar el nomenament i se’ls reserva fins que en puguin fer la presa de possessió; no poden acceptar, en canvi, els nomenaments en substitució. A partir del dia 1 de setembre, hauran de rebutjar qualsevol nomenament (sense penalització, per ser un motiu justificat).
-
Substitucions
Els llocs de treball de substitució són per cobrir les absències de persones titulars per situacions d’incapacitat temporal, permisos, llicències o excedències per les quals no es perd el lloc de treball.
El nomenament de la substitució acaba el dia que la persona titular s’incorpora. Aquests nomenaments per a substitucions temporals no s’interrompen durant els períodes de Nadal, Setmana Santa o els caps de setmana, sempre que el/la titular del lloc de treball no s’incorpori durant aquests períodes de temps. Tampoc s’interrompen encara que hi hagi canvi d’incidència si les incidències són consecutives.
La data màxima de finalització d’un nomenament de substitució és el 30 de juny.
Perquè el nomenament d’una persona substituta tingui efecte, la persona nomenada ha de fer presa de possessió de la plaça, treballant com a mínim el primer dia.
Si el primer dia de nomenament no pots fer la presa de possessió per estar en situació d’incapacitat temporal, s’haurà de justificar al ST o CEB per petició genèrica telemàtica i avisar a la direcció; i des del ST procediran a l’anul·lació del nomenament sense penalització.
USTEC·STEs (IAC) considerem intolerable que no es mantingui el nomenament de la persona substituta durant els mesos de juliol i agost quan el/la titular no s’incorpora fins al 31 d’agost. En el cas dels permisos de reducció de jornada per cura de fill/a, la persona titular no pot renunciar a la reducció fins a 31 d’agost, però a la persona substituta l’acomiaden a dia 30 de juny. Com sempre, guanya la banca i les persones treballadores en som les perjudicades.
Nomenament del mes de juliol
Al nomenament del mes de juliol hi tenen dret les persones que compleixen els següents requisits:
-
Haver prestat 6 mesos o més de serveis durant el curs.
-
Haver treballat com a mínim un dia durant els mesos d’abril, maig o juny de 2025.
-
No tenir cap nomenament els mesos de juliol i agost. Qui ha tingut una vacant a mitja jornada compactada amb una mitja jornada en substitució, durant els mesos de juliol i agost només rebrà el sou de la mitja vacant.
-
No estar percebent un subsidi directe a causa d’una IT o bé no estar en situació de maternitat, paternitat, adopció o acolliment. Ara bé, les persones que finalitzin aquesta situació abans del 31 de juliol de 2025 poden sol·licitar ser nomenades des de la data d’alta o finalització del permís i pels dies que resten del mes de juliol.
Per fer efectiu el nomenament i no haver de retornar el sou a partir del dia 1 de novembre, el Departament aplica una de les dues condicions següents que les persones que compleixen els requisits han de tenir acreditades en data 31 d’octubre del mateix any:
-
Realitzar un mínim de 30 h de formació reconeguda pel Departament durant el mes de juliol. Els cursos de formació han de tenir una durada mínima de 10 hores. Les 30 hores han de ser al juliol, encara que el curs comenci o acabi abans. Cal presentar la certificació del curs al ST o CEB abans del 31 d’octubre del 2025 si no consta a l’ATRI.
-
Participar de forma efectiva en un procés selectiu (oposicions) per accedir a cossos docents. Si és a altres comunitats autònomes (no a Catalunya), cal acreditar documentalment la participació efectiva abans del 31 d’octubre del 2025 amb la inscripció i un justificant d’assistència que cal demanar al tribunal.
El nomenament sol formalitzar-lo el Departament a finals de juny i cal consultar-ho a l’ATRI per reclamar, si fos el cas.
El nomenament de juliol d’aquest curs es tindrà en compte com a temps de serveis prestats a efectes del número de la borsa de treball de personal interí docent del curs 2025-26.
La jornada del nomenament de juliol serà igual a la del nomenament de més durada efectuat durant el curs. Si hi ha dues dedicacions amb el mateix nombre de dies, el nomenament de juliol serà equivalent al de la jornada major.
USTEC·STEs (IAC) sempre hem demanat que tots els treballadors i treballadores cobrin els mesos de juliol i agost. El nomenament de juliol només és un pedaç. Mentre el mantinguin, demanem una oferta de cursos suficients i gratuïts. A més a més, exigim que, en cas de tenir mitja vacant i mitja substitució durant la major part del curs, el nomenament del mes de juliol sigui de jornada sencera.
Incapacitat temporal (IT)
Les persones interines estan afiliades a la seguretat social per rebre’n la prestació sanitària (només el funcionariat de carrera pertany a MUFACE) i són els centres sanitaris (CAP) els encarregats de fer arribar els comunicats de baixa mèdica als ST. És obligatori comunicar a la direcció del centre que s’està en situació de baixa (IT), així com les renovacions, altes mèdiques i la previsió de la durada.
ATENCIÓ: En cap cas s’ha d’enviar cap comunicat de baixa ni al centre ni al Departament tot i que les direccions insisteixin. El CAP és qui s’encarrega d’enviar els comunicats de baixa al Departament d’Educació i Formació Professional.
Es considera accident laboral aquell que es produeix:
– en el centre de treball;
– durant el desplaçament pel camí habitual a la feina (in itinere);
– en qualsevol desplaçament per realitzar una activitat relacionada amb la feina (in missio).
En cas de patir un accident laboral, cal tenir en compte el protocol d’actuació perquè consti com a tal. El personal interí ha d’anar a la mútua ASEPEYO concertada amb el Departament d’Educació i FP. Trobareu tota la informació a l’enllaç: https://www.sindicat.net/salut-laboral/
Hi ha dos tipus de jornada laboral: sencera (1) i mitja (0,5).
-
Primària*
-
Secundària*
*Els imports són aproximats. Cal mirar cada mes la nòmina a l’ATRI.
Les vacants senceres i mitges són les úniques que tenen data de finalització a 31 d’agost. La resta, les substitucions, tenen data de finalització com a màxim a 30 de juny.
El sou és públic i es pot consultar. És aconsellable comprovar cada mes que es percep en nòmina l’import que correspon i, si no és correcte, reclamar-ho al Departament.
Les nòmines es consulten al portal ATRI. Tota la informació és a https://www.sindicat.net/retribucions-docents/. El professorat interí i substitut cotitza al règim de la seguretat social i les deduccions aplicades a la nòmina són pels conceptes següents: IRPF (en un percentatge variable), atur, contingències comunes i formació contínua.
Pel que fa a les retencions aplicades (IRPF), es calculen automàticament en funció del sou anual previst. En ser persones treballadores temporals, al gener el Departament aplica l’IRPF mínim establert per llei (2%). Si manteniu aquest IRPF sense modificar-lo, al darrer trimestre de l’any el Departament aplicarà una regularització per compensar el deute acumulat que pot suposar un percentatge d’IRPF molt elevat. Per evitar-ho, és convenient que al mes de gener feu modificació de l’IRPF a l’ATRI introduint el percentatge que us correspongui en funció de la jornada treballada.
Els triennis són un complement retributiu de serveis prestats en administracions públiques que s’assoleix cada 3 anys. Els triennis no cal acreditar-los ni sol·licitar-los, sinó que es cobren automàticament el mes en què a dia 1 es té el temps assolit. Sigui com sigui, USTEC·STEs (IAC) recomanem controlar el dia que es compleix el trienni i comprovar que en la nòmina del mes següent efectivament es rep la retribució corresponent. Si no fos així, cal reclamar-ho al servei territorial.
Els estadis de promoció docent (“sexennis”) són un complement de promoció docent en centres públics del Departament. Des de l’any 2012, el primer estadi s’assoleix amb 9 anys de serveis prestats, i els 4 estadis restants, amb 6. A partir del mes de novembre, s’aplica el retorn dels sexennis i el 1r es tornarà a cobrar als 6 anys de serveis prestats (i la resta als 12, 18, 24 i 30), tal com estava regulat abans del 2012, cobrant, si s’escau, els endarreriments des de l’1 de gener. NOVETAT
USTEC·STEs no vam signar l’Acord de Govern de retorn de les retallades que recull la recuperació dels sexennis perquè, entre altres coses, no es reconeix el deute acumulat i tanca la porta a la recuperació de les grans pèrdues salarials de milers de persones afectades. És de justícia recuperar el sou sostret durant els 12 anys de retallada i continuarem reclamant-ne el reconeixement i un calendari de retorn del deute.
Els estadis/sexennis sí que cal acreditar-los i sol·licitar-los des de l’ATRI abans de la data d’assoliment (fins a 3 mesos d’antelació). Fins que no se sol·licita, no es consolida el sexenni i, per tant, tampoc es cobra amb efectes retroactius.
A la Resolució EDU/2637/2020, de 23 d’octubre, s’aproven les instruccions sobre el curs d’iniciació, el període de prova inicial i la prova d’idoneïtat del personal interí docent.
Curs d’iniciació a la tasca docent
Els mestres i professors interins i substituts amb nomenament per a tot un curs escolar en un mateix centre o servei educatiu han de seguir el curs d’iniciació a la tasca docent, per desenvolupar correctament les seves funcions. Consta d’una fase de formació i una fase de tutorització. Hi estan obligades les persones de la borsa que hagin rebut nomenament entre l’1 de setembre i el primer dia lectiu fins a final de curs (30 de juny o 31 d’agost) en jornada sencera o mitja. Els ST o CEB seran qui informin les persones afectades de l’obligatorietat de fer-lo.
Estan exemptes de fer-lo les persones que acreditin 12 mesos d’experiència docent en els tres darrers cursos escolars en data 1 de setembre en centres públics o concertats d’ensenyaments reglats no universitaris. També les persones que hagin estat seleccionades en un procés selectiu d’ingrés a la funció pública docent que resten a l’espera de ser nomenades funcionàries en pràctiques.
La sol·licitud d’exempció s’ha de presentar al servei territorial corresponent, juntament amb la documentació acreditativa, en el termini màxim de 15 dies naturals des de la comunicació de l’obligació de fer el curs. Només cal presentar-la si els serveis prestats s’han efectuat en centres que no són de titularitat del Departament d’Educació.
Període de prova inicial
El personal docent de la borsa, a partir de la primera incorporació a la docència en un centre educatiu públic o serveis educatius, ha de superar un període de prova inicial durant, com a màxim, els quatre primers mesos d’exercici efectiu de la docència.
El període de prova comprèn els diferents nomenaments que, fins a completar el període màxim esmentat, rebi el personal interí en vacant o substitució, que ha de ser avaluat quan la permanència en el mateix centre o serveis educatius siguin com a mínim d’un mes.
Les persones que hagin superat les proves del procediment selectiu per a l’accés al cos docent corresponent, i no hagin estat seleccionades per haver quedat fora del nombre de places convocades, quedaran exemptes d’aquest període de prova inicial.
Prova d’idoneïtat
Les persones que han estat excloses de la borsa, a conseqüència d’un expedient contradictori no disciplinari o per no haver superat el període de prova, i sol·licitin reincorporar-se després que hagi transcorregut un curs des de l’exclusió, han de superar una prova d’idoneïtat prèvia a l’inici del període de tutoria.
La finalitat és valorar si la persona disposa de l’adequada competència docent, capacitació per impartir l’especialitat corresponent i si ha superat les mancances que van justificar-ne l’exclusió de la borsa de treball.
USTEC·STEs (IAC) denunciem l’excessiva i innecessària sobreavaluació a la qual sotmet el Departament les persones interines/substitutes quan són novelles. I, en qualsevol cas, ja que hi dediquen tant d’esforç i recursos, demanem que aquestes avaluacions tinguin alguna utilitat, sigui en les oposicions o bé en l’acreditació de la formació pedagògica i didàctica, sempre amb èmfasi en l’estabilització i dignificació de la feina pública.
Prova de capacitació
És una prova per certificar la capacitat i idoneïtat per impartir determinades especialitats a:
– mòduls professionals de cicles formatius (CF);
– escoles oficials d’idiomes (EOI);
– escoles d’art i disseny (EAD);
– estudis de música i arts escèniques NOVETAT
– formació professional (només professorat especialista en sectors singulars) NOVETAT
Tota la informació és al web del Departament.
Usuari i contrasenya XTEC i ATRI
Cal demanar el nom d’usuari i contrasenya del portal a https://xtec.gencat.cat/ca/inici, ja que, entre altres serveis, serveix per a inscriure’s als cursos del Departament, consultar aplicacions informàtiques i activar l’adreça de correu XTEC.
El portal ATRI és el lloc web del personal de l’administració pública i s’hi pot consultar, per exemple, l’expedient acadèmic i administratiu, els nomenaments vigents i la nòmina. També permet gestionar la tramitació de permisos, llicències i excedències.
Atur
Tota la informació sobre l’atur (quantia de la prestació si correspon, procediment de sol·licitud, documentació, compatibilitat de la prestació amb jornades inferiors a la sencera…) es pot trobar a https://www.sindicat.net/atur/
És important informar-se sobre les prestacions que corresponen quan s’acaben els nomenaments, sobretot en cas de finalitzar un nomenament durant una baixa per IT, durant el permís de maternitat, etc.
Jubilació en règim general de la seguretat social
A partir de l’1 de gener del 2013, van entrar en vigor unes noves condicions de jubilació per al personal que cotitza al règim general de la seguretat social, com és el cas de les persones interines i substitutes.
Adjuntem el quadre del sistema transitori que s’aplica fins a l’any 2027.