El sindicat USTEC·STEs denunciem la falta de transparència en la publicació del barem de la borsa del professorat.

L’Administració no es mostra transparent en publicar el barem de la borsa del professorat. Això dificulta el procés de reclamacions per part dels docents, ja que no poden comprovar si hi ha algun error en la seva puntuació ni comparar-se.

La borsa de treball del professorat és un element clau per a la gestió de les substitucions en el sector educatiu. Malgrat això, perquè aquesta eina sigui justa i eficaç, és imprescindible que es publiqui el barem de puntuació amb antelació suficient perquè els aspirants puguin comprovar que la seva puntuació és correcta i, si no és així, fer les corresponents reclamacions. Des del 4 de maig s’ha obert el període per fer tals reclamacions, però a hores d’ara, encara no s’ha publicat el barem per comprovar les puntuacions. Divendres ja vam denunciar aquesta irregularitat, però encara no s’ha fet res per esmenar-ho.

USTEC·STEs considerem que l’opacitat en la publicació del barem posa en perill la transparència del procés i afecta negativament els aspirants, que es veuen privats del seu dret a reclamar si hi ha hagut errors en el càlcul de la seva puntuació.

Per tot això, exigim de nou a l’Administració que publiqui immediatament el barem de la borsa del professorat i que estengui el període de reclamacions per donar temps suficient als aspirants a comprovar la seva puntuació i, si cal, presentar les corresponents reclamacions.

USTEC·STEs continuarem vigilant la transparència dels processos de selecció i vetllarem pel compliment dels drets dels aspirants al sector educatiu.

USTEC·STEs (IAC), Barcelona, 8 de maig de 2023.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes