Convocatòria extraordinària d’oposicions: l’Administració accepta algunes de les demandes d’USTEC·STEs, però el procés encara és insuficient per garantir l’estabilització de tot el personal en frau de llei.

A les meses del 12 i 14 de desembre, sindicats i Administració hem negociat els detalls de la resolució del concurs d’oposició extraordinari per a l’estabilització i valorem positivament que diverses de les propostes presentades per part d’USTEC·STEs hagin estat acceptades.

En concret, els canvis proposats pel nostre sindicat que finalment l’Administració ha recollit a la resolució de convocatòria són:

Prova A, desenvolupament del tema:

Sorteig dels temes: l’Administració accepta que sigui un sorteig únic per a tots els tribunals d’una mateixa especialitat que es farà el mateix dia de la prova.

Prova B, unitat didàctica:

Es limitarà a la presentació per escrit i posterior defensa d’una unitat didàctica, i no serà finalment un exercici pràctic a elaborar el dia de la prova, tal com apuntava l’esborrany presentat en la mesa de dilluns 12. Aquesta UD s’haurà de lliurar el dia de la presentació del CO i exposar el dia que els tribunals convoquin a cada opositor/a.

Abonament de les taxes:

S’accepta que les persones que han participat en el concurs de mèrits puguin realitzar la inscripció a aquest procés sense abonar la taxa corresponent fins a conèixer la resolució definitiva del concurs de mèrits.

Fase de pràctiques:

La resolució contemplarà la possibilitat d’anticipar o endarrerir les pràctiques de funcionari/a entre el setembre i el desembre de 2024 per causes degudament justificades.

Cos de professors especialistes en sectors singulars d’FP (598):

L’Administració ha admès també la nostra demanda d’incloure les places del cos de professorat especialista en sectors singulars dins la convocatòria, ofertant un total de 208 de les 10 especialitats.

Malgrat aquestes millores aconseguides en la negociació de l’esborrany, seguim defensant que la resolució no s’ha plantejat com a un procés realment extraordinari per garantir l’estabilització de tot el personal en frau de llei i seguim reclamant la simplificació de tots els processos, un augment de les places per a la via de mèrits i un pacte d’estabilitat per garantir que les persones que no s’hagin pogut estabilitzar en cap cas perdran la feina.

Espai amb tots els detalls de la convocatòria

USTEC-STEs

14 de desembre de 2022

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes