El Departament ignora l’Escola Rural

Des que el Conseller va anunciar el canvi de calendari, USTEC-STEs ja va denunciar els problemes col·laterals que comportaria en no comptar amb el consens de les treballadores i treballadors ni de la comunitat educativa. Per això, amb bon criteri, el Consell Escolar de Catalunya va demanar ajornar el canvi almenys un curs. Malauradament el conseller ha tirat pel dret, contra tot i contra tothom.

Aquesta mesura no és res més que la gota que fa vessar el got perquè venim d’aguantar improvisacions, canvis sobtats, excés de burocràcia, sobrecàrrega de treball, etc. Tota aquesta deriva contrària a la necessària serenitat que requereix l’educació només s’explica perquè la conselleria està abonada al màrqueting com a cortina de fum per tapar la manca d’inversió i democràcia real al sistema educatiu.

Una de les primeres afectades pel canvi de calendari ha estat l’escola rural en veure perillar la jornada intensiva i les activitats extraescolars al setembre, contràriament a allò que havia anunciat el conseller. La falta de planificació i el desconeixement de la realitat de l’escola rural per part de la conselleria s’ha traduït en instruccions contradictòries cap a les direccions pel que fa a l’horari del setembre als centres que fan sisena hora, a més a més de la constatació de la dificultat de trobar personal de lleure per atendre l’alumnat a les tardes. També compartim el neguit dels claustres de les escoles rurals davant els dubtes sobre com serà atès l’alumnat NEE durant les tardes del setembre en horari extraescolar.

USTEC-STEs denuncia per enèsima vegada la improvisació del departament i exigeix que els horaris siguin els mateixos a tots els centres escolars de primària, respectant la jornada intensiva, alhora que es garanteixi l’equitat per a tot l’alumnat i famílies en l’accés a les activitats fora de l’horari escolar.  Així mateix, aprofitem per fer memòria al conseller que la millor política educativa, de fet l’única, que pot garantir l’equitat a tot l’alumnat de Catalunya és la d’invertir els diners necessaris en educació pública.

Per tot el que hem argumentat, demanem que el conseller d’educació passi del màrqueting a la negociació real, deixant de carregar amb burocràcia inútil els treballadors i treballadores, i fent polítiques públiques que garanteixin l’equitat entre tot l’alumnat i el retorn de condicions laborals per a les plantilles.

USTEC-STES (IAC)

2 de juny de 2022

 

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes