Comunicat

COMUNICAT D’USTEC·STEs (IAC) EN SUPORT AL PROFESSORAT I COMUNITAT EDUCATIVA DE L’INSTITUT EL PALAU

El passat 27 de març la Fiscalia Provincial de Barcelona va redactar la denúncia de 9 professors i professores de l’Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca per un delicte d’odi. Se’ls acusa d’haver criticat l’actuació de la Guàrdia Civil el dia 1 d’octubre, “humiliant i assenyalant” els fills i filles de guàrdies civils presents a les aules l’endemà del referèndum. Des del moment en què es va fer públic l’esmentat document de la fiscalia el cas ha aparegut a tots els mitjans de comunicació i ha estat aprofitat per alguns mitjans i personalitats polítiques per assenyalar de manera directa els i les docents encausades.

Des del sindicat majoritari a l’ensenyament, USTEC·STEs (IAC), volem manifestar el nostre suport a la versió dels i les docents denunciades i de la comunitat educativa que neguen els fets que descriu l’informe de la fiscalia.

Alhora manifestem el nostre desacord amb la instrumentalització mediàtica i política que s’està fent del cas i defensem que les discrepàncies que es puguin generar en l’àmbit educatiu han de resoldre’s a través dels mecanismes de resolució de conflictes previstos en el nostre marc d’ensenyament.

D’altra banda denunciem que l’ambient de convivència i cohesió social que ha caracteritzat l’institut El Palau es vegi esquerdada pels interessos personals i polítics d’una minoria i proposem que s’acceptin les diferents vies de mediació així com l’aplicació de mesures que fomentin el diàleg i l’educació per la convivència i la pau.

Defensem també que un dels pilars de l’educació és el foment de l’esperit crític dels i les alumnes i que el context educatiu no pot restar al marge dels debats que susciten els esdeveniments de la nostra societat. Facilitar espais que donin veu a l’alumnat i en propiciïn la generació d’idees basades en els principis de la democràcia i el respecte, no és només un dret d’aquests sinó una obligació dels i les docents, tal com queda recollit als currículums vigents.

Per acabar exigim al Departament d’Ensenyament que faci públic l’informe d’inspecció que resol que no hi ha cap indici que confirmi que en l’exercici de la docència dels professors i professores denunciades es produís cap irregularitat.

TOTS I TOTES SOM DOCENTS D’ EL PALAU. NO ESTEU SOLES!!!!!

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes