Comunicat CONVOCATÒRIA D’OPOSICIONS 2016: UNA NOVA RENTADA DE CARA DEL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT

USTEC·STEs vol manifestar que la convocatòria d’oposicions d’enguany és del tot insuficient, no té un sistema coherent de selecció i no garanteix cap estabilitat al funcionariat interí.

300 places no són ni de lluny el que necessita el sistema educatiu per arribar al 5% d’interinitat que el 30 de juny va aprovar el Parlament de Catalunya. Segons els nostres càlculs, actualment un 25% del professorat del Departament d’Ensenyament és interí, en alguns serveis territorials com el cas de Girona pot arribar al 32% del professorat. La perpetuació d’aquesta precarietat del professorat és coherent amb els nous sistemes de selecció a dit que s’estan implementant en el desplegament de la LEC i també, com la pròpia LEC, és coherent amb la tan demandada flexibilitat laboral que sempre està en boca de les patronals i de les institucions mundials del neoliberalisme: FMI, Banc Mundial….

El sistema de selecció té molt poc a veure amb el que el professorat farà amb l’alumnat en la seva feina quotidiana i del que ja està fent cada dia a les aules, estem parlant d’unes 17.000 persones que ja estan treballant als centres públics i sense les quals el nostre sistema educatiu estaria greument desatès.

USTEC·STEs demana que les noves places siguin amb un sistema d’accés que avaluï de forma objectiva el que després hem de fer o que ja estem fent en els centres educatius. Aquesta oferta hauria de ser suficient perquè només quedés un 5% de personal interí com a màxim, al voltant de 3.500 docents, bàsicament el personal substitut. En una primera fase, aquest accés hauria de ser diferenciat per al professorat que ja esta treballant al sistema, de forma que garantís la seva estabilitat laboral.

Entenem que la convocatòria d’avui només serveix per a fer veure que s’està solucionant un problema, en una nova operació de maquillatge, quan en el millor dels casos no s’està fent res per arreglar-ho sinó que més aviat es pot fer més gran incorporant personal sense experiència que arraconi a persones que porten anys fent una feina tan important per a la societat com la nostra.

USTEC·STEs, 26 de juliol de 2016

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes