Comunicat

IOC

Defensem l’IOC com a centre referent nacional i estatal d’educació a distància

Durant el mes de maig, ens vam reunir amb la Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics per tractar i reivindicar l’Institut Obert de Catalunya (IOC) com el centre de formació acadèmica a distància de referència a Catalunya i a la resta de l’Estat. En concret, ens vam centrar en tres reivindicacions:

 

1. Estabilització del professorat de l’IOC

 

En aquesta primera reunió, vam reivindicar el professorat com a eix vertebrador de tota la institució, i, en aquesta línia, vam tornar a exigir al Departament la modificació del Decret 57/2020, de 19 de maig, de l’Institut Obert de Catalunya, en especial en el que fa referència a l’accés a l’IOC. Demanem l’estabilització de la plantilla mitjançant un concurs de trasllat (autonòmic) on haver-hi prestat serveis estigui reconegut. És incomprensible que tota la plantilla de l’IOC estiguem en situació provisional i que, generalment al cap de 8 anys, el professorat hàgim de deixar de prestar-hi serveis. El Departament es va comprometre a modificar el decret i a treballar-lo amb la part social en mesa sectorial. Les possibles modificacions del decret podrien incorporar-s’hi al final de la legislatura actual.

 

Al mateix temps, vam demanar al Departament l’ampliació de la plantilla, ja que és de difícil justificació que amb una plantilla de 142 docents hi hagi un col·lectiu de col·laboradors i col·laboradores de més de 800 docents.

 

Per altra banda, vam denunciar la sobrecàrrega laboral que patim el professorat i que, entre altres conseqüències, ha suposat que més del 10% del professorat de batxillerat, per esmentar el cas més significatiu, hagi estat de baixa per sobrecàrrega i estrès. A tot això hem d’afegir la incorporació del nou marc normatiu en la formació professional, i la manca de concreció i traducció de la tasca laboral diària en l’horari. Demanem la regulació de la càrrega laboral atenent la realitat objectiva de les assignatures, mòduls i càrrecs entre d’altres.

 

2. Professorat col·laborador de l’IOC

 

USTEC·STEs (IAC) vam denunciar també la situació de precarietat en què ens trobem el professorat col·laborador de l’IOC des de fa molts anys. Actualment, els més de 800 docents col·laboradors i col·laboradores que prestem serveis docents a l’IOC no rebem cap reconeixement pels serveis i el “preu” que cobrem per les hores de servei prestades no s’ha actualitzat des del moment en què es va crear l’IOC. Demanem la imminent actualització del preu del “salari” i el reconeixement a tots els efectes dels serveis prestats. Així mateix, també demanem el reconeixement pertinent dels càrrecs i equips de treball.

 

El Departament va reconèixer la necessitat d’actualitzar els preus i de reconèixer la labor d’aquest col·lectiu i es posaran a treballar-ho en el moment en què la situació pressupostària ho permeti.

 

3. Recursos financers: materials i PAS

 

Com a últim punt destacat, vam incidir que cal derivar moltes de les tasques burocràtiques actualment assignades al professorat al personal d’administració i serveis (PAS) amb el

corresponent augment de dotació. També en la necessitat d’actualitzar els materials que ofereix l’IOC, així com la millora de les infraestructures i l’actualització i manteniment del programari.

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes