ustec

recull de premsa

linia negraDel 25 al 28-3-19 linia negra

El 9 d’abril el personal laboral del Departament d’Educació està cridat a votar a les eleccions sindicals. T’animem a votar #USTEC #lluitaicompromís Si vols votar per correu, aquí tens les instruccions. pic.twitter.com/Y8vvUYhi5o

— USTEC•STEs (IAC) (@USTECSTEs) 22 de marzo de 2019

 

Acabem de presentar al jutjat recurs contenciós administratiu contra la resolució de convocatòria de concurs específic de perfil digital. Per primer cop una entrevista determinarà les nostres destinacions definitives. https://t.co/M3hUqsJ740

— USTEC•STEs (IAC) (@USTECSTEs) 27 de marzo de 2019

El Caso:

 

20 minutoscreative commons

El pederasta confeso de los Maristas, Joaquín Benítez, pide perdón e implica a más docentes en los abusos

A través de un formulario de Google se han conseguido 300 firmas individuales y se han adherido más de quince colectivos entre ellos destacan el sindicato de educación USTEC, Podem Catalunya, el FAPAC (la federación de AMPAs de Catalunya) y Xarxa Groga entre otras asociaciones y colectivos.

En el manifiesto se exige que la Fundación Champagnat asuma su culpa y se responsabilice de todo el daño causado. Por otra parte piden que el Departament de Educación reabra el caso y retire el concierto educativo a esta escuela y a todas aquellas donde se haya dado un caso de abuso o agresión sexual, o bien que se haya ocultado. También exigen que se abra una comisión de investigación en el Parlament de Catalunya y se depuren todas las responsabilidadesn. Por último, piden que se apruebe inmediatamente una Ley de protección a la Infancia y Adolescencia, para que nunca más nadie tenga que pasar por este sufrimiento y que en el caso de que así sea, no se sientan solos ni desamparados.

linia verda

el diari de educaciocreative commons

Exàmens en equip? Subvertim el concepte!

D'Òscar Simón, professor interí membre de la USTEC i de l'assemblea groga.

Aquest és l’onzè curs que em dedico a l’educació i crec que una de les coses més complexes a la qual ens enfrontem és l’avaluació. És un element central atès que informem l’alumnat del seu desenvolupament, si bé malauradament el sistema per la seva banda estratifica a les estudiants en funció de les seves notes.  El pes d’aquest element és tan gran que moltíssimes vegades acaba substituint les ganes d’aprendre per la recerca de l’aprovar.  De fet, això representa l’alienació de l’alumnat respecte de l’aprenentatge, és a dir, passem del goig del descobriment a l’estudi sense sentit, per l’alumnat expressat molt clarament en allò de: “i això per què serveix profe?”. Aquesta és una contradicció inherent a l’educació dins del capitalisme perquè el sistema necessita noves treballadores formades per ser competents i a la vegada les docents lluitem cada dia perquè l’institut s’assembli el mínim possible a una fàbrica.

Els exàmens estan al mig d’aquesta contradicció, tot i que normalment l’alumnat i el profe, si parlen, es poden posar d’acord ràpidament en el progrés que s’ha fet. Ser capaç de demostrar allò que saps en un moment donat és bastant útil a la vida, on rarament hi ha avaluació continuada. Quan un docent ha de plantejar una activitat autònoma avaluada (per mi això són els exàmens) sorgeixen moltes preguntes. Quines preguntes fer? Com exposar-les? Quin valor relatiu? Quina pauta de correcció? A la vegada l’alumnat quasi sempre pateix, no sap el que li preguntaran i per tant perd seguretat. Normalment quan ha de començar un examen l’alumnat està nerviós, a més aquella part on normalment no se’n surt el desmoralitza i acaba entregant les activitats autònomes avaluades en blanc.  A partir d’aquestes reflexions fa uns nou anys vaig començar a plantejar la primera pregunta de l’examen en grup. He de reconèixer que no ho faig sempre perquè moltes vegades la inèrcia m’arrossega.

La tasca a realitzar (en endavant, situació) consisteix en una situació que l’alumnat ha de resoldre en grup tot compartint allò que cada una d’elles sap. Aquesta part comuna de l’examen dura entre 15 i 20 minuts.  Aquí alguns exemples.

“Sou un grup d’amigues que voleu obrir un taller de bicicletes. Explica les tasques principals per poder fer-ho, quins elements serien necessaris?, quina distribució de tasques caldrien? (2n ESO assignatura mecànica bàsica de bicicletes (20/100 punts)

“Sou un grup d’enginyeres que heu de muntar una màquina per transportar troncs dins d’una fàbrica. El procés que realitzeu té tres fases, una de més ràpida i una de més lenta i de nou una de més ràpida” Realitzeu l’esquema d’un mecanisme que permeti transformar moviment circular en lineal i incrementar i reduir la velocitat a cada fase i que també permeti invertir el sentit total de gir del mecanisme. Heu d’utilitzar, politges i/o engranatges, també podeu incloure rodes de fricció i d’altres mecanismes de transmissió i transformació de moviment que coneixeu. Anomeneu-los, és molt important que indiqueu els punts on hi ha reducció o multiplicació i que les dimensions relatives dels elements siguin les correctes. Explica mitjançant un text de 10 línies com funciona el mecanisme (3r d’ESO Tecnologia). (25/100 punts)

“Sou un grup d’enginyeres que us encarreguen electrificar una nova població, que és propera a un salt d’aigua. Dibuixeu l’esquema dels elements necessaris per produir i transportar l’electricitat, indica el potencial  a cada punt. L’esquema ha d’utilitzar els símbols internacionals i les formes reals aproximades. Recorda que per transportar el corrent les pèrdues es redueixen quan el potencial és alt les pèrdues es redueixen i que a les cases els electrodomèstics funcionen a 230V”. Explica amb un text de 10 línies com funciona el sistema de producció i transport (3r d’ESO Tecnologia) (25/100).

L’efecte de fer una pregunta en grup és múltiple. El primer és que l’ambient es destensa, per tant els nervis deixen de jugar una mala passada a aquella part de l’alumnat que més ansietat porta.  Això no és una cosa menor, el fet de poder fruir explicant allò que saps ajuda l’alumnat a connectar amb aquelles nenes i nens que a primària es sorprenien quan descobrien alguna cosa sobre el món. Conservar la capacitat de meravellar-se aprenent és un dels elements fonamentals perquè l’aprenentatge sigui significatiu.

El segon és que es redueixen els exàmens entregats en blanc, no només a la part comuna sinó també a la part individual. La idea que ja tenen una part feta, que a més estarà més o menys bé perquè han pogut parlar amb companyes que tenen menys dificultats, motiva l’alumnat a enfrontar-se a les dificultats del treball autònom atès que ja no veuen tan lluny l’objectiu d’aprovar.

El tercer, i molt important, és que l’alumnat que no té dificultats en aquella matèria fa un pas més; no només és capaç d’entendre i respondre qüestions sinó que arriba a poder-les explicar a la resta. Tothom sap que només pots explicar quelcom que entens. Així treballem l’atenció a la diversitat tant en el reforç com a l’extensió però de manera col·lectiva.

El quart benefici és que l’alumnat fa l’exercici d’expressar per escrit, de manera més o menys coherent, allò que se li demana, partint no exclusivament de la tasca mnemotècnica ni de la reflexió individual, sinó d’un mini debat col·lectiu.

El cinquè és que planteja problemàtiques amb solucions parcialment obertes que es corresponen més amb la realitat.

Algú podria plantejar dos peròs: un, que les preguntes són fàcils, i un altre, que llavors no pots avaluar l’alumne individualment. Per una banda el nivell de dificultat de la situació els pots ajustar tant el currículum com a l’alumnat, tanmateix tant l’experiència com els indicadors ens diuen que precisament aterrar els coneixements a la vida és una de les coses més difícils i per altra banda més necessàries. Pel que fa a l’avaluació individual, diria dues coses: la primera és que el fet que cada alumne entregui el seu propi document i que a més l’hagi de redactar t’aporta molta informació sobre cada un d’ells. Per molt que treballin en equip no hi ha dues redaccions iguals. A banda, tens el 70 o 75% de la resta de l’examen en la qual l’alumnat treballa en solitari i per descomptat totes les observacions que fem diàriament a l’aula.

Què ningú s’equivoqui, això no és cap panacea ni recepta màgica sinó una aportació més. La reflexió col·lectiva sobre com la comunitat educativa podem contribuir a aconseguir que l’alumnat, a la vegada que s’esforça i treballa per formar-se com a persona i tècnicament, frueixi també de l’experiència de conèixer.

linia verda

europa press

Iac-Catac cuestiona armar a todos los Agents Rurals y pide resolución de conflictos no violenta

linia verda

vilawebcreative commons

'Worldschooling', com és educar els teus fills gràcies al viatge i lluny de les escoles convencionals?

El govern revisarà l'actuació de Mossos sobre la retirada de llaços a escoles

Dues sirenes de Gusti donaran la benvinguda al 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya - VilaWeb

linia verda

el periodico

Noves pintades contra Maristes a escoles de les Corts i Sants

Benítez, al jutge: "Amb la vènia, em sentia emparat pels Maristes"

Els maristes no juren dir la veritat en el judici contra Benítez

Editorial: L'empara dels maristes

El fiscal recrimina als Maristes que s'hagin oblidat de les víctimes

Benítez declara que els Maristes van tapar els seus abusos durant 25 anys

linia verda

Pinten la façana de l'Escola Maristes Sants-les Corts | betevé

Aquest dilluns, des del sindicat d’ensenyament USTEC-STEs, han assegurat que en el cas que aquest dilluns s’ha començat a jutjar “hi ha hagut un encobriment claríssim”. El portaveu, Ramon Font, creu que el Departament d’Ensenyament hauria de retirar el concert econòmic a aquests centres educatius.

Primer dia del judici per abusos sexuals del cas dels Maristes | betevé

Alguns dels convocants han demanat que s’obri una comissió d’investigació al Parlament i que es depurin “totes les responabilitats que calguin”. També que es retiri el concert econòmic a les escoles concertades que encobreixin els abusos. Una petició a que s’han sumats des del sindicat USTEC STEs, han anat més enllà i sol·liciten al Departament d’Educació que li retiri el concert educatiu a l’escola dels Maristes i a “totes aquelles on s’hagi donat un cas d’abús o agressió sexual s’hagi ocultat”.

El Fòrum acull les curses d'orientació escolar del CEEB | betevé

Benítez diu que els Maristes van encobrir un cas el 1986 | ▷ VÍDEO | betevé

Els Premis Barcelona Innovació Educativa reconeixen 16 projectes | betevé

"Benítez sap que altres professors feien el mateix, que digui la veritat" | betevé

Entrevista: Manuel Barbero, pare d'una víctima del cas Maristes | betevé

linia vermella

el punt avui

Sindicats contra l’acció policial pels llaços | Xavier Miró | barcelona | Política | El Punt Avui

El sindicat majoritari a l’ensenyament públic de Catalunya, USTEC, però també UGT, CCOO i la Intersindical-CSC han censurat els escorcolls indiscriminats que van fer agents dels Mossos d’Esquadra a les escoles a la recerca de llaços grocs o pancartes en què es demanava la llibertat pels presos polítics, en compliment de l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) que obliga a retirar aquests símbols de les institucions públiques durant la campanya electoral. Per USTEC, la JEC, formada per algun dels magistrats del Suprem que jutgen als presos, no mostra neutralitat sinó que ordena una actuació als centres amb què sembla que es pretén deixar clar que, “a la pràctica, encara funciona un 155”.

El govern detecta en set escoles “problemes” en la visita dels Mossos pels llaços | Emili Bella | Barcelona | Política | El Punt Avui

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

STEILAS gana las elecciones en la enseñanza pública del País Vasco, aumentando su representatividad. - STEs Intersindical

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

STEPV crida a participar en les Trobades 2019 | STEPV

STEPV es reuneix amb els partits del Botànic per tractar els programes electorals | STEPV

linia vermella

diari tarragona

Plan para evitar la segregación escolar en Tarragona | Diari de Tarragona

La semana pasada el Govern de la Generalitat, ayuntamientos, las principales patronales de la concertada, sindicatos y entidades sociales, entre otros, escenificaban el primer ‘Pacto contra la Segregación Escolar en Catalunya’ impulsado por el Síndic.  Tampoco la principal federación de AMPA, Fapac, o el sindicato mayoritario de la pública, USTEC, que lo veían insuficiente. 

linia vermella

diari de girona

Educació preveu entre un 3% i un 4% menys de grups de P3 a Girona per al curs vinent - Diari de Girona

La revolució tecnològica arriba a les escoles - Diari de Girona

Girobòtica repta els escolars a crear espais urbans més habitables - Diari de Girona

Educació tancarà l´únic grup de P3 que té l´escola Font de la Pólvora - Diari de Girona

linia vermella

ara cat

Peter Tabichi, mestre d'un poble remot de Kènia, rep el Global Teacher Prize, que el distingeix com el millor professor del món

Tres nous batxillerats per seduir els alumnes que volen fer FP

Barcelona vol que les 62 escoles públiques que falten se sumin a una plataforma única per a la innovació

linia vermella

regio7

Joves de Manresa posen deures als polítics - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

Els maristes diuen que no van alertar perquè els pares d´una víctima van demanar discreció - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

L´Audiència jutja des d´avui Joaquín Benítez, l´exprofessor acusat d´abusos sexuals als Maristes - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

Igualada celebrarà amb els seus infants un dia de l´esport el proper 25 d´abril - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

Els estudiants de la Seu aprenen a identificar els arbres i les seves funcions - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

La Fiscalia i les víctimes acusen la direcció dels maristes d´encobrir els abusos sexuals - Regió7 :: El Diari de la Catalunya Central

linia vermella

aldia

La Generalitat destina 2,4 milions per desplegar la banda ampla a les escoles

Bargalló, sobre el judici a l'exprofessor dels Maristes: "Estarem molt atents a la sentència"

Sabadell demana "celeritat" al Govern i complir els acords per construir dues escoles

linia vermella

tv3

La comunitat educativa de Badalona es revolta per la manca de planificació escolar a la ciutat

El pare d'una de les víctimes de Benítez creu que la declaració ''no és una victòria''

Els Maristes diuen que Benítez "difama" l'escola i que no van tenir cap constància d'abusos fins el 2011

linia vermella

ALTRES NOTÍCIES:

E-Notícies: USTEC, contra Bargalló

La organización sindical de la enseñanza USTEC es otro de los colectivos que se han desmarcado del Govern de la Generalitat después de la actuación de los Mossos que, aplicando una orden de la Junta Electoral Central, han retirado la simbología independentista, como los lazos amarillos y las pancartas, de los edificios públicos, incluidas muchas escuelas.

En ese sentido, la USTEC, no sólo ha criticado la decisión de la Junta Electoral, afirmando que este organismo “no garantiza ninguna neutralidad” respecto a las elecciones, sino que también ha tomado postura contra los Mossos d’Esquadra, contra el Govern y contra el consejero de Enseñanza de la Generalitat, Josep Bargallò, criticando con mucha dureza a este departamento del Ejecutivo catalán.

Empordà: Comença el judici d´abusos del ´cas Maristes´ sense un acord entre les parts - Empordà

El portaveu nacional d'USTEC-STEs, Ramon Font, també ha volgut donar suport a les víctimes i ha manifestat la necessitat de revisar el concert. Font creu que h ha hagut un ''encobriment claríssim'' i per això defensa un model d'escola democràtica, on es parla, ''ningú no es reprimeix'' per evitar que es donin casos d'abusos sexuals.

Crónica Global: Las 15 medidas contra la segregación escolar

El pacto fue suscrito la semana pasada por ayuntamientos, el Síndic de Greuges Rafael Ribó y el consejero de Educación, Josep Bargalló, pero con grandes ausencias: la Federación de Asociaciones de Padres y Madres de Cataluña (FAPAC), y el sindicato mayoritario entre los profesores, Ustec, que acaba de ganar las elecciones sindicales en el sector.

Empordà: Els Mossos asseguren que els Maristes es van resistir a informar sobre Benítez - Empordà

Empordà: Educació ofereix 4.546 grups d´educació infantil, primària i ESO per al proper curs - Empordà

Diari Més Digital: Divendres comença el període de preinscripció escolar per al proper curs

El Caso: Un jove de 24 anys es masturba davant d'una escola de Palma

El Caso: Infern a Galícia: els incendis amenacen cases, escoles i instituts

Territoris: El Palau d'Anglesola reuneix al voltant de 400 escolars en la desena edició del 'Cantem'

 

La FaPaC llança la campanya "Matricula a la Pública":

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

 

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

tot lleida

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

aldia

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

 

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

linia vermella

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

linia verda

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

linia vermella

 

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermella

fletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

28/03/2019 13:04 (29)