ustec

recull de premsa

linia negraDel 18 al 21-3-19 linia negra

catalunya radio

USTEC: "El Pacte contra la segregació escolar maquilla la llei d'educació i reforça la concertada" - Catalunya migdia (Entrevista íntegra. 16min)

Entrevistem Ramon Font, portaveu del sindicat USTEC, majoritari a l'ensenyament, contrari al pacte firmat avui al Parlament amb el suport del Departament d'Educació, un centenar d'ajuntaments i part de la comunitat educativa. Segons Font, el pacte només fa "un rentat de cara" a la llei d'educació de Catalunya, que considera "el pilar del sistema de segregació" i consolida la concertada, que rebrà més diners.

linia verda

El Pacte contra la segregació escolar arriba sense el suport dels sindicats | betevé

El pacte signat aquest dilluns no disposa de la complicitat de tots els agents del sector. El sindicat majoritari del món de l’educació, USTEC-STEs, CGT i altres sindicats i associacions d’estudiants hi estan en contra perquè consideren que no servirà per combatre la segregació a les escoles. Tampoc no l’ha signat la FaPaC. El portaveu d’USTEC, Ramon Font, considera que el pacte posa “la llibertat d’elecció de les famílies per sobre del dret d’educació dels infants i per això creu que no acabarà amb la segració escolar i només servirà com a “rentada de cara de l’administració i de les patronals concertades”.

Consideren que el pacte beneficia sobretot l’escola concertada i no conté mesures eficaces per combatre la segregació escolar. Asseguren que en contra del mal anomenat “dret a l’elecció de centre”, hi ha d’haver un repartiment equitatiu de la diversitat de l’alumnat, evitant la concentració dels que tenen necessitats educatives específiques en determinats centres. Això, creuen, amb el pacte no s’aconsegueix.

En un comunicat conjunt, les entitats no signants del pacte afegeixen que totes les mesures positives que es proposen a l’informe del síndic ja estan contemplades a la LEC i en els decrets que la desenvolupen. El Govern, diuen, “ja té la potestat reglamentària per fer-ho sense la necessitat de signar un pacte”.

linia verda

directacreative commons

Les associacions de famílies d’alumnes catalanes acusen Educació d’haver fomentat el traspàs d’estudiants de l’escola pública a la concertada – directa.cat

Segons Ramon Font, portaveu nacional del sindicat d’ensenyants USTEC·STEs, aquest pacte “no té res de pacte”, ja que no compta amb el suport del principal sindicat de professorat de Catalunya, ni amb el de la FaPaC. Al seu torn, tampoc l’han subscrit altres sindicats de docents i estudiants com la federació d’Ensenyament de la CGT, el Sindicat d’Estudiants, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l’Associació d’Estudiants Progressites (AEP) o el Front d’Estudiants, que s’han mostrat contraris a un acord que es començarà a aplicar a partir del curs 2020-2021.

En un comunicat, la FaPaC denuncia que l’acord no té en compte dues estratègies àmpliament avalades contra la segregació escolar: la limitació en l’elecció de centre i la progressiva eliminació de l’escola privada-concertada en favor d’una escola pública de màxima qualitat i d’abast universal. I ho argumenten amb el fet que el Pacte Contra la Segregació s’ha tancat en paral·lel amb l’augment del concert destinat a l’escola privada-concertada per tal de facilitar l’aplicació de mesures contra la segregació, tot això com a contrapartida perquè aquest sector firmés el document final del pacte.


Un fals espot per denunciar la inacció del Departament

Com a tret de sortida de la seva campanya, la FaPaC ha fet circular per les xarxes socials un fals espot publicitari titulat Escola Pública Catalana i firmat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Una peça amb un estil que imita perfectament un anunci institucional, realitzada per la productora Metromuster i que compta amb l’aparició del periodista Jordi Évole, entre les persones entrevistades. El missatge: una radiografia sobre les virtuts de l’escola pública catalana que, en poques hores va esdevenir viral i va rebre desenes de milers de visites i comentaris positius de tota mena. A les xarxes, moltes veus donaven les gràcies al Departament d’Educació pel canvi de rumb respecte dels darrers anys, per estar apostant per fi per un missatge obertament encoratjador adreçat a les famílies per tal d’apostar per l’escola pública, a escassos dies de començar el període de preinscripció escolar. Hores més tard, la FaPaC feia pública una segona versió del vídeo amb un missatge annex: “Aquest vídeo l’hauria d’haver fet el Departament d’Educació”.

Amb aquesta acció, la FaPaC he pretès deixar en evidència una administració que, en opinió seva, no aposta per aquest tipus de discursos. Paral·lelament, també va fer públic un manifest en el qual acceptava l’autoria de l’espot i reivindicava l’acció com a acte de protesta cap a un Departament d’Ensenyament que hauria de vetllar per “la defensa de l’escola pública, ja que aquesta és l’única que pot garantir el dret fonamental a l’educació de qualsevol infant, sense discriminació en l’accés per qualsevol circumstància social o personal”. En canvi, conclou el manifest, el Departament d’Educació segueix mantenint una posició “d’equidistància entre l’escola pública i la privada-concertada, quan només la primera és de titularitat pública i s’entén que hauria de ser responsabilitat del Departament reconèixer els seus valors i la seva importància per al conjunt de la societat catalana”. Fins al moment, ni la Conselleria d’Educació ni Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), partit en mans del qual està el Departament encapçalat per Josep Bargalló, han fet cap declaració respecte del vídeo.

linia verda

vilawebcreative commons

El Pacte contra la segregació escolar proposa de canviar el decret d'admissió d'alumnes per a un repartiment més equitatiu

El portaveu d’USTEC, Ramon Font, ha manifestat que ‘de pacte no en té res’ perquè falten els principals representants dels treballadors, estudiants i famílies. Consideren que aquesta cord no contribuirà a millorar la segregació escolar ja que aquest aspecte es consolida amb la LEC i l’equiparació de l’escola pública i l’escola concertada, alhora que es posa al mateix nivell la llibertat d’elecció de centre de les famílies amb el drets dels infants. Per això, Font considera que és una manera de ‘rentar-li la cara’ a la llei.

linia verda

llibertatcreative commons

Rebuig de diverses entitats de la comunitat educativa al Pacte contra la segregació escolar

Diverses entitats de la comunitat educativa, entre elles la FaPaC, USTEC-STEs, CGT , SEPC, SE, FdE i AEP, han fet públics els seus motius per rebutjar el Pacte contra la segregació escolar que aquest dilluns presenta el Síndic de Greuges. Si bé entenen i comparteixen que la segregació és una qüestió fonamental que cal corregir en el nostre sistema educatiu, no estan d’acord amb les polítiques que proposa la Sindicatura per acabar amb aquest fenomen al pacte. Malgrat que reconeix i denuncia la segregació escolar a Catalunya, no promou mesures suficients i eficaces per posar fi a aquesta situació.

Per això, a continuació exposem els motius pels quals no podem donar suport al Pacte contra la segregació del Síndic de Greuges:

  1. No podem sotmetre a negociació un dret fonamental. El dret a l’educació és un dret fonamental, reconegut a través de tractats internacionals i recollit en normes estatals i autonòmiques, que s’ha de garantir d’acord al principi d’igualtat i no discriminació. Si no es dóna aquesta condició, no estem parlant d’un dret, sinó d’un privilegi. En el marc del pacte, el sol fet de plantejar-nos la negociació de la garantia d’un dret fonamental té com a conseqüència directa la renúncia d’aquest mateix dret.

  2. No es pot signar un pacte on només guanya una part: l’educació concertada. Amb aquest pacte ens preguntem què guanya l’educació pública. No s’analitzen els motius pels quals s’estan concentrant grups socialment homogenis en determinades escoles públiques, ni es proposen mesures per evitar-los. Lluny de protegir l’educació pública com a única garant del dret fonamental a l’educació en condicions d’igualtat, el document se centra a proposar mesures de caràcter econòmic per a la consolidació dels centres privats concertats. El Síndic, fins i tot, proposa augmentar el finançament públic d’aquests centres, bona part dels quals són de titularitat religiosa. Que aquests centres rebin finançament públic és una fórmula que implica que les administracions públiques col·laboren a mantenir la segregació.

  3. No estableix mesures eficaces per repartir l’alumnat amb NEE. El pacte no proposa mesures que puguin fer efectiva la necessitat d’assegurar que cada centre reflecteixi realment la diversitat social, cultural i econòmica del seu entorn. En contra del mal anomenat “dret a l’elecció de centre”, considerem que ha d’haver-hi un repartiment equitatiu de la diversitat de l’alumnat, evitant la concentració dels que tenen Necessitats Educatives Específiques en determinats centres. En relació a això, també advertim que l’informe del Síndic no tracta de revertir aquelles pràctiques que indueixen als centres educatius a competir entre ells a l’hora d’orientar a les famílies en els processos de matriculació.

  4. No contempla la universalitat i gratuïtat d’altres serveis educatius. Entenem que el servei de menjador, de lleure, les sortides pedagògiques, els llibres de text o el material escolar són serveis que han de ser gratuïts per a tota la comunitat educativa. En aquest pacte només es proposa un sistema d’ajuts que és insuficient i, fins i tot, pot ser contraproduent si atenem al principi d’universalitat d’aquests serveis. A més, entenem que caldria tendir a recuperar la gestió pública i directa d’aquests serveis.

  5. No té sentit signar un pacte sense tenir capacitat per fer-lo complir. Totes les mesures positives que es proposen a l’informe del Síndic ja estan contemplades a la LEC i en els Decrets que la desenvolupen. Si bé es proposa la modificació d’alguns Decrets, el Govern ja té la potestat reglamentària per fer-ho sense la necessitat de signar un pacte.

Davant això,  han manifestat que és necessari expressar el seu posicionament sobre aquest pacte, que entenen que no revertirà la qüestió de la segregació escolar als centres públics de Catalunya. Manifesten el seu compromís de seguir treballant plegades per incidir en l’Administració pública perquè realment es prengui la qüestió com una prioritat de política educativa pública i així ho reflecteixi en el seu exercici normatiu. 

La campanya Desmilitaritzem l'Educació denuncia en el Saló de l'Ensenyament la presència de l'exèrcit un any més

[USTEC·STEs és membre actiu i part cofundadora de Desmilitaritzem l'Educació]

linia verda

europa press

Síndic, Govern y ayuntamientos firman el Pacto contra la segregación sin Ustec·Stes y Fapac

"tiene las ausencias del sindicato mayoritario de la pública Ustec·Stes, CGT Ensenyament, la principal federación de ampas públicas Fapac, sindicatos de estudiantes"

Desmilitaritzem l'Educació protesta por la presencia del Ejército en el Saló de l'Ensenyament

[USTEC·STEs és membre actiu i part cofundadora de Desmilitaritzem l'Educació]

linia verda

20 minutoscreative commons

Síndic y Govern firman el pacto contra la segregación escolar, que rechazan sindicatos, AMPAS y estudiantes

Desde USTEC, su portavoz Ramon Font ha recalcado que de pacto "no tiene nada" porque faltan los principales representantes de los trabajadores, estudiantes y familias.

Los Mossos han de proteger el estand del Ejército en el Salón de la Enseñanza ante una nueva protesta

[USTEC·STEs és membre actiu i part cofundadora de Desmilitaritzem l'Educació]

linia verda

abc

Pacto para acabar con las escuelas gueto en Cataluña sin el apoyo de la oposición ni del principal sindicato

"... y también de espaldas al principal sindicato en la red educativa pública (Ustec) y la Federación de Asociaciones de Madres y Padres de Alumnos (Fapac). Los primeros se desmarcan del proyecto, por cuestiones de base política y Ustec y Fapac por «motivos de fondo». "

linia verda

el mundo

Los Mossos protegen el 'stand' del Ejército en el salón de la enseñanza de Barcelona | Cataluña

[USTEC·STEs és membre actiu i part cofundadora de Desmilitaritzem l'Educació]

linia verda

el periodico

Front global a Catalunya contra la segregació escolar

Frente global en Catalunya contra la segregación escolar

Nace, sin embargo, con un par de piedras en el zapato. Primero, que ni la Federación de Asociaciones de Padres y Madres de Catalunya (Fapac) ni el sindicato Ustec, mayoritario en el sector, apoyan la medida porque consideran que beneficia a la escuela concertada.

Protesta de Desmilitaritzem l'Educació frente al estand del Ejército en el Saló de l'Ensenyament

[USTEC·STEs és membre actiu i part cofundadora de Desmilitaritzem l'Educació]

linia verda

el economista

El pacto contra la segregación escolar nace sin el apoyo de FAPAC y USTEC - EcoDiario.es

con las ausencias del sindicato USTEC, mayoritario entre los docentes, y de la Federación de Asociaciones de Padres y Madres (FAPAC).

pero que se ha retrasado en parte debido al rechazo de USTEC y FAPAC, que consideran que favorece a las escuelas concertadas.

linia verda

la vanguardia

FaPaC, USTEC y SE no han firmado pacto "porque favorece a la concertada"

Entidades como la Federación de Asociaciones de Padres de Cataluña (FaPac), los sindicatos de docentes USTEC-STEs, CGT, y los de estudiantes AEP, SEPC, SE y Frente de Estudiantes no han apoyado el pacto contra la segregación escolar porque consideran que favorece a la escuela concertada.

En un comunicado conjunto, las entidades que rechazan el pacto firmado este lunes reconocen que la segregación es una "cuestión fundamental que hay que corregir en nuestro sistema educativo", pero afirman que no están de acuerdo con las políticas que propone la Sindicatura para acabar con la segregación porque "no son medidas suficientes y eficaces".

Las mismas fuentes han añadido que "no se puede firmar un pacto donde sólo gana una parte, que es la educación concertada", y denuncian que el documento "se centra en proponer medidas de carácter económico para la consolidación de los centros privados concertados", que en buena parte "son de titularidad religiosa".

Que los centros concertados reciban financiación pública es una fórmula que "implica que las administraciones públicas ayudan a mantener la segregación", según las entidades, que se preguntan "qué gana la educación pública con el pacto", en el que "no se analizan los motivos por los que se están concentrando grupos socialmente homogéneos en determinadas escuelas públicas, ni se proponen medidas para evitarlos".

Otros de los aspectos que critican es que el pacto "no establece medidas eficaces para repartir el alumnado con Necesidades Educativas Especiales" y también advierten que no trata de revertir aquellas prácticas que inducen a los centros educativos a competir entre ellos a la hora de orientar a las familias en los procesos de matriculación.

Las entidades destacan que el servicio de comedor, de ocio, las salidas pedagógicas, los libros de texto o el material escolar son servicios que "deben ser gratuitos para toda la comunidad educativa" y señalan que el pacto "sólo propone un sistema de ayudas insuficiente" que incluso "puede ser contraproducente si se atiende al principio de universalidad de estos servicios".

El pacto contra la segregación escolar nace sin el apoyo de FAPAC y USTEC

"...pero con las ausencias del sindicato USTEC, mayoritario entre los docentes, y de la Federación de Asociaciones de Padres y Madres (FAPAC)".

"...pero que se ha retrasado en parte debido al rechazo de USTEC y FAPAC, que consideran que favorece a las escuelas concertadas."

Una protesta ante el estand del Ejército agita la apertura del Salón de la Enseñanza

[USTEC·STEs és membre actiu i part cofundadora de Desmilitaritzem l'Educació]

linia vermella

aldia

La Fapac, i els sindicats Ustec·Stes, la CGT i els d'estudiants rebutgen el Pacte contra la segregació

La Federació d'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (Fapac), els sindicats Ustec·Stes i la CGT, i els d'estudiants Sepc, ES, Front d'Estudiants i AEP han rebutjat aquest dijous el Pacte contra la segregació escolar perquè no promou prou mesures per afrontar la problemàtica i "només hi guanya una part: l'educació concertada".

En un comunicat conjunt, han preguntat què guanya l'educació pública amb el pacte, i ha considerat que "no analitza els motius pels quals s'estan concentrant grups socialment homogenis a determinades escoles públiques ni es proposen mesures per evitar-los".

"Lluny de protegir l'educació pública com l'única garant del dret fonamental a l'educació en condicions d'igualtat, el document se se centra a proposar mesures de caràcter econòmic per a la consolidació dels centres privats concertats, i fins i tot augmentar el finançament públic d'aquests centres", han subratllat.

Han assenyalat que no es pot sotmetre a negociació el dret fonamental a la negociació, i que el sol fet de plantejar-ho en el pacte "té com a conseqüència directa la renúncia d'aquest mateix dret".

També han criticat que no estableix "mesures eficaces" per a la distribució de l'alumnat amb necessitats educatives especials, així com tampoc per assegurar que cada centre reflecteixi la diversitat social, cultural i econòmica del seu entorn i evitar la competició entre centres en la matriculació.

Les entitats s'han queixat que el pacte no contempla la universalitat i gratuïtat de serveis com el menjador, l'oci, les sortides pedagògiques i els llibres de text, i només es proposa un sistema d'ajudes.

A més, han considerat que "no té sentit signar un pacte sense tenir la capacitat de fer-lo complir", perquè les mesures positives proposades estan recollides en la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), i han remarcat que no creuen que reverteixi la qüestió de la segregació escolar a les escoles.

El Síndic, el Govern i diversos ajuntaments signen el Pacte contra la segregació sense Ustec·Stes i la Fapac

"té les absències del sindicat majoritari de la pública Ustec·Stes, la CGT Ensenyament, la principal federació d'ampes públiques Fapac, els sindicats d'estudiants i els grups parlamentaris de Cs, el PP i la CUP."

Desmilitaritzem l'Educació protesta per la presència de l'Exèrcit en el Saló de l'Ensenyament

[USTEC·STEs és membre actiu i part cofundadora de Desmilitaritzem l'Educació]

linia vermella

el punt avui

Pacte contra la Segregació Escolar | Rosa M. Bravo | Barcelona | Educació | El Punt Avui

El pacte, però, té absències destacades, ja que no s’hi han sumat Ustec-STEs, el principal sindicat de l’ensenyament públic no universitari, ni la Fapac, que representa el 95% de les associacions de mares i pares d’alumnes dels centres públics.

Mesures insuficients, segons la Fapac i sindicats

La Fapac, els sindicats de docents Ustec-STEs i CGT i els d’estudiants AEP, SEPC, SE i el Front d’Estudiants van emetre ahir un comunicat conjunt en què compartien que “ la segregació és una qüestió fonamental que cal corregir en el nostre sistema educatiu” però consideraven que les polítiques proposades per posar-hi no són suficients ni eficaces. Consideren que el pacte vol sotmetre a negociació “un dret fonamental”, creuen que amb ell “només guanya una part, l’educació concertada” i que no estableix mesures que assegurin que cada centre “reflecteixi realment la diversitat social, cultural i econòmica del seu entorn”. Denuncien que el pacte no preveu la universalitat i gratuïtat de serveis educatius com el menjador, el lleure i els llibres de text i que el que es proposa ja ho preveu la LEC i que és el govern qui ha de vetllar pel compliment de la normativa.

Necessita millorar | Carles Sabaté | L'apunt | El Punt Avui

El límit d’alumnes amb necessitats especials a qualsevol centre hauria de ser un primer pas envers més implicació dels centres concertats contra l’exclusió, perquè encara s’emparen massa en el fet que tenen les aules plenes. Per això la Fapac i Ustec reclamen més fermesa sobre la concertada, en tant que subvencionada.

El Pacte contra la segregació escolar vol un repartiment més equitatiu d’alumnes i proposa canviar el decret d’admissió | ACN | barcelona | Educació | El Punt Avui

El Pacte neix però, sense el suport de tots els partits del Parlament (Cs, PP i CUP) ni de la FaPaC ni del principal sindicat del sector, USTEC-STEs.

L’educació i la igualtat d’oportunitats | Editorial | El Punt Avui

"en particular de la Ustec (sindicat majoritari de mestres) i la Federació d’Associacions de Pares i Mares (Fapac), que consideren que afavoreix les escoles concertades."

linia vermella

ara cat

USTEC, Fapac i CUP refusen l’acord contra la segregació a l'escola perquè “consolida” la concertada

La fotografia de família a l’escalinata del Parlament després de signar el pacte contra la segregació va tenir absències destacades: d’una banda, dues de les principals organitzacions de la comunitat educativa, la USTEC-STEs i la Fapac, i de l’altra, tres partits polítics.

La Fapac i la USTEC-STEs, juntament amb els sindicats CGT, AEP, SEPC, SE i Front d’Estudiants, van emetre un comunicat conjunt en què critiquen que amb l’acord només hi surt guanyant l’escola concertada, perquè en lloc de “protegir l’educació pública com a única garant del dret a l’educació en condicions d’igualtat”, el document proposa “mesures de caràcter econòmic per a la consolidació” dels centres concertats, diu el text, en al·lusió a la mesura que preveu destinar més diners a aquelles escoles, públiques o concertades, que escolaritzin més alumnes amb necessitats educatives especials. “Que aquests centres [concertats] rebin finançament públic implica que l’administració col·labora a mantenir la segregació”, asseguren.

A més, les entitats contràries a l’acord avisen que no s’estableixen “mesures eficaces” per repartir aquest l’alumnat més desfavorit, ni tampoc es garanteix la gratuïtat del menjador, els llibres de text o el material escolar. “No té sentit signar un pacte sense tenir capacitat per fer-lo complir”, defensen, i diuen que la majoria de mesures ja estan contemplades a la llei d’educació de Catalunya (LEC). “No cal un pacte per fer complir la llei”, asseguren.

A favor de la unitat contra la segregació escolar (Editorial)

En tot cas, sorprèn que alguns col·lectius rellevants de la comunitat educativa hagin volgut quedar al marge de l'acord, com ara el principal sindicat de mestres (USTEC) o els representants dels pares i mares de l'escola pública (Fapac), o també la CUP. Tots ells han arguït un suposat tracte de favor de les concertades, quan en realitat el que es fa és comprometre tots els centres en la lluita contra la segregació, que fins ara ha recaigut majoritàriament en les escoles i instituts públics.

Una trentena de pacifistes protesten un any més contra la presència de l'exèrcit al Saló de l'Ensenyament

[USTEC·STEs és membre actiu i part cofundadora de Desmilitaritzem l'Educació]

linia vermella

segre

Pacte contra la segregació escolar sense el suport dels pares i USTEC*

Pacto contra la segregación escolar sin el apoyo de los padres y USTEC*

linia vermella

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

16M, Madrid aplega al sindicalisme alternatiu – Intersindical Alternativa de Catalunya

Aprofitant la convocatòria de la gran manifestació de dissabte que va omplir el Paseo del Prado els moviments socials de l’Estat espanyol es van reunir en una assemblea, proposada per la Plataforma 3 d’octubre, al centre social “La Ingobernable” per a consensuar estratègies antirepressives el dissabte 16 de març, al matí.

Hi van assistir col.lectius de persones migrants i anticapitalistes, organitzacions com Marxas de la dignidad, Madres contra la represión, Madrilenyos por el derecho a decidir, Assamblea internacional de los pueblos, Coordinadora 25S, With Catalonia, la Plataforma 3 d’octubre i sindicats i partit polítics de l’alternativisme de tot l’estat. Per part de la IAC es va comptar amb representació dels IAC- CATAC, USTEC, CAU-IAC, FAA i FTC.

Els acords de l’assemblea van ser assumir el compromís de treballar per la construcció d’una xarxa antirepressiva a nivell estatal; redactar un manifest, preparar actes conjunts i una campanya antifeixista per les eleccions del 28 d’abril. Es va proposar que la xarxa possibilites compartir recursos, com els contactes jurídics i el suport econòmic a les persones repressaliades (caixes de solidaritat).

La cinquantena de persones assistents es van citar per una segona reunió el 30 de març a Barcelona.

A la tarda, les persones i organitzacions assistents, en un bloc propi, van participar en la manifestació on desenes de milers de persones van compartir l’espai entre les places de Neptuno i Cibeles. Aquest bloc, amb reivindicacions socials i antirepressives, venia encapçalat amb una pancarta per les repúblique(s), per les llibertats i l’autodeterminació i el derecho a decidirlo todo.

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

El 0,25% addicional de la massa salarial es destinarà a la lluita contra la bretxa salarial de gènere | STEPV

linia vermella

diari de girona

El pacte contra la segregació escolar neix sense el suport del sindicat docent majoritari i de la Fapac - Diari de Girona

però amb les absències del sindicat docent majoritari, Ustec·STEs, i de la Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya (Fapac).

amb un pacte que s'ha endarrerit, en part, pel rebuig d'Ustec·STEs i la Fapac, que consideren que afavoreix les escoles concertades.

linia vermella

eldiario escreative commons

El pacto contra la segregación escolar en Catalunya arranca sin Ciudadanos, PP y la CUP

Tampoco la principal federación de AMPA o el sindicato mayoritario de la pública, USTEC, que lo ven insuficiente.

El lanzamiento del Pacto ha resultado incompleto debido a las ausencias destacadas de algunas entidades educativas y partidos políticos. No han suscrito el pacto el sindicato USTEC -sí lo han hecho CCOO, UGT y USOC- ni la FaPaC, la principal federación de AMPA de Catalunya, así como la mayoría de organizaciones estudiantiles. Consideran poco ambiciosos los acuerdos en cuanto a garantizar la gratuidad de la educación y argumentan que quien sale ganando es la escuela concertada, puesto que no se cuestiona su existencia y, además, se plantea mejorar su financiación pública si asumen más alumnado de clase baja.

linia vermella

La FaPaC llança la campanya "Matricula a la Pública":

Empordà: El curs arrencarà el 12 de setembre per a tot l´alumnat - Empordà

El portaveu d'Ustec·STEs al Consell Escolar de Catalunya, el gironí Xavier Díez, va advertir de la complicació logística que suposa per als centres –especialment per als de grans dimensions– que el gruix de l'alumnat torni a classe el mateix dia i va criticar Educació per no respectar «unilateralment» els canvis del Consell. Un rebuig que també ha expressat el sindicat de secundària Aspepc-SPS, que lamenta que el Departament no escolti «les peticions de la part sindical respecte als problemes organitzatius que pot comportar».

Les dues formacions també coincideixen en l'oposició a fer la repesca de les matèries suspeses a l'ESO al juny. Díez va remarcar les dificultats organitzatives avisades pel Consell Escolar i va apuntar que les dates poden afectar possibles viatges de final de curs; a més de denunciar «la negociació autoritària» d'Educació, «que genera un clima de desconfiança en el professorat».

Empordà: El Pacte contra la segregació escolar busca un repartiment d´alumnat més equitatiu - Empordà

Destaca l'absència de la FaPac i del sindicat majoritari del sector de l'educació, USTEC-STEs, i de CGT, així com també dels sindicats i associacions d'estudiants.

El portaveu d'USTEC, Ramon Font, ha manifestat que ''de pacte no en té res'' perquè falten els principals representants dels treballadors, estudiants i famílies. Consideren que aquesta cord no contribuirà a millorar la segregació escolar ja que aquest aspecte ''es consolida'' amb la LEC i l'equiparació de l'escola pública i l'escola concertada, alhora que es posa al mateix nivell la llibertat d'elecció de centre de les famílies amb el drets dels infants. Per això, Font considera que és una manera de ''rentar-li la cara'' a la llei.

En un comunicat, els agents no signants del pacte han destacat que el pacte no garanteix el dret fonamental de l'educació. Consideren que amb l'acord només hi guanya l'escola concertada i que no s'estableixen mesures eficaces per repartir l'alumnat amb necessitats educatives específiques, ni inclou tampoc, la universalitat i la gratuïtat d'altres serveis educatius com pot ser el servei de menjador, els llibres de text o el material escolar. Per aquestes entitats, entre les quals destaca la FaPaC, principal representant de les famílies, ''no té sentit'' signar un pacte que no es pot fer complir, ja que consideren que les mesures que es recullen en l'acord ja estan contemplades a la LEC i en els decrets que es desenvolupen.

Social.cat: El Pacte contra la segregació escolar vol canviar el decret d'admissió d'alumnes per a un repartiment equitatiu - Social.cat

D'entre els agents de la comunitat educativa destaca l'absència de la FaPac i del sindicat majoritari del sector de l'educació, USTEC-STEs, i de CGT, així com també dels sindicats i associacions d'estudiants.

El portaveu d'USTEC, Ramon Font, ha manifestat que “de pacte no en té res” perquè falten els principals representants dels treballadors, estudiants i famílies. Consideren que aquesta cord no contribuirà a millorar la segregació escolar ja que aquest aspecte “es consolida” amb la LEC i l'equiparació de l'escola pública i l'escola concertada, alhora que es posa al mateix nivell la llibertat d'elecció de centre de les famílies amb el drets dels infants. Per això, Font considera que és una manera de “rentar-li la cara” a la llei.

En un comunicat, els agents no signants del pacte han destacat que el pacte no garanteix el dret fonamental de l'educació. Consideren que amb l'acord només hi guanya l'escola concertada i que no s'estableixen mesures eficaces per repartir l'alumnat amb necessitats educatives específiques, ni inclou tampoc, la universalitat i la gratuïtat d'altres serveis educatius com pot ser el servei de menjador, els llibres de text o el material escolar.

Per a aquestes entitats, entre les quals destaca la FaPaC, principal representant de les famílies, “no té sentit” signar un pacte que no es pot fer complir, ja que consideren que les mesures que es recullen en l'acord ja estan contemplades a la LEC i en els decrets que es desenvolupen.

La Razón: Cataluña firma el primer acuerdo del Estado para acabar con los guetos en las escuelas

Aunque nace con dos bajas destacadas, el sindicato USTEC y la federación de asociaciones de familias FAPAC, que cree que no despliega medidas necesarias para afrontar el problema y da más privilegios a la concertada. También con un déficit de inversión en educación, debería ser del 6% del PIB y ahora es del 3,9%.

No están en el pacto la Federación de Asociaciones de Padres y Madres de Alumnos (FAPAC) ni los sindicatos UsTEC-Stes ni de los estudiantes porque ven insuficientes las medidas y «lejos de proteger la educación pública como única garante del derecho fundamental a la educación en condiciones de igualdad, el documento se centra en proponer medidas de carácter económico para la consolidación de los centro concertados». Incluso, se aumenta la financiación pública a estos centros que acojan a alumnos con más necesidades, lamentan.

ISabadell.cat: L'Ajuntament se suma al Pacte contra la segregació escolar

"ni de la FaPaC ni del principal sindicat del sector, USTEC-STEs."

D’entre els agents de la comunitat educativa destaca l’absència de la FaPac i del sindicat majoritari del sector de l’educació, USTEC-STEs, i de CGT, així com també dels sindicats i associacions d’estudiants.

El portaveu d’USTEC, Ramon Font, ha manifestat que ”de pacte no en té res” perquè falten els principals representants dels treballadors, estudiants i famílies. Consideren que aquesta cord no contribuirà a millorar la segregació escolar ja que aquest aspecte ”es consolida” amb la LEC i l’equiparació de l’escola pública i l’escola concertada, alhora que es posa al mateix nivell la llibertat d’elecció de centre de les famílies amb el drets dels infants. Per això, Font considera que és una manera de ”rentar-li la cara” a la llei.

Radio Calella Televisió: Calella signa el Pacte contra la Segregació Escolar a Catalunya | Ràdio Calella Televisió

Però tampoc entitats clau del sector com la FaPaC o el sindicat USTEC-STEs. El consideren paper mullat i creuen que augmenta el poder de la concertada, i en aquestes termes s’ha expressat Ramon Font, portaveu del sindicat majoritari de l’ensenyament públic a Catalunya.

"Quan poses l’escola concertada i la pública en el mateix pla, quan poses per sobre la llibertat d’elecció de les famílies al dret d’educació dels infants no hi ha manera d’acabar amb la segregació escolar. És una rentada de cara molt important a l’administració i a les patronals concertades."

El curs passat la concertada va acollir menys de la meitat dels alumnes amb necessitats específiqiues que els tocaven.

Diari de Rubí: Rubí signa el Pacte contra la segregació escolar impulsat pel Síndic de Greuges

Crítiques

El Pacte contra la segregació escolar no ha aconseguit el màxim consens i diverses entitats de la comunitat educativa han mostrat les seves discrepàncies amb l’acord. Entre aquestes, la Federació d’Associacions de pares i mares de Catalunya (FaPaC), la Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya (USTEC-STEs), el Sindicat d’Estudiants (SE) o el Front d’Estudiants.

Aquestes entitats creuen que és fonamental corregir la segregació en el sistema educatiu, però no estan d’acord en les mesures proposades perquè no consideren que siguin ni suficients ni eficaces.
Una de les crítiques és que l’acord beneficia l’educació concertada en detriment de l’escola pública, fins i tot amb un increment dels recursos econòmics, que no s’estableixen mesures eficaces per repartir l’alumnat amb necessitats especials i que no contempla la univesalitat i gratuïtat d’altres serveis educatius com el menjador, les sortides pedagògiques o els llibres de text.

Catalunya Plural: Educació, Síndic, municipios y comunidad educativa firman el Pacto contra la Segregación Escolar

Los que no firman: USTEC, FAPAC, CUP, CS y PP

Entre las entidades de la comunidad educativa que se han desmarcado del pacto, las más destacadas son el sindicato con mayor representatividad entre los docentes (USTEC) y la federación de familias más numerosa (FAPAC). En ambos casos se niegan a avalar un pacto que no proponga la supresión de los conciertos y que, al contrario, algunas medidas vayan en la dirección de fortalecerlos (el Pacto prevé más dotación económica para aquellas concertadas que acojan más alumnado socialmente desfavorecido).

A parte, tampoco los grupos parlamentarios de la CUP, Ciutadans y el Partido Popular se han querido sumar al Pacto y por tanto, como USTEC y FAPAC, no formarán parte de su comisión de seguimiento. En el caso de la CUP, ha justificado su rechazo porque entiende que el Pacto legitima la doble red educativa público-privada, e incluso supone un “rescate encubierto” de la escuela concertada.

La voz de Cádiz: Pacto para acabar con las escuelas gueto en Cataluña sin el apoyo de la oposición ni del principal sindicato

"y también de espaldas al principal sindicato en la red educativa pública (Ustec) y la Federación de Asociaciones de Madres y Padres de Alumnos (Fapac). Los primeros se desmarcan del proyecto, por cuestiones de base política y Ustec y Fapac por «motivos de fondo»."

El Nacional: Firmado el Pacto contra la segregación escolar

"ni de la FaPaC (Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya) ni del principal sindicado del sector, USTEC-STEs."

Terrassa Digital: Terrassa se suma al centenar d’ajuntaments que han signat el Pacte contra la Segregació Escolar | Canal Terrassa

El sindicat majoritari de l’Ensenyament, USTEC STES i la Fapac no l’han signat perquè el consideren paper mullat.

Radio Palafolls: Malgrat, Blanes i Calella signen el Pacte Contra la Segregació Escolar | Ràdio Palafolls

També hi ha sonades absències, ja que la Fapac i el sindicat Ustec no han signat el pacte al entendre que busca beneficiar a l’escola concertada.

Ràdio Sabadell: Sabadell s'ha adherit al Pacte contra la Segregació Escolar | Ràdio Sabadell

Precisament, aquest augment de pressupost a les escoles concertades ha aixecat molta polèmica i fins i tot ha provocat que el sindicat majoritari de l'ensenyament, l'USTEC no es sum-hi a aquest pacte.

Vilassar Ràdio: Vilassar de Mar signa el Pacte contra la Segregació Escolar – Vilassar Ràdio

Les absències en el Pacte són la CUP, la Fapac i la USTEC-STEs que consideren que s’eixamplen els privilegis amb la concertada.

E-Notícies: Els Mossos han de protegir l'Exèrcit al Saló de l'Ensenyament - Notícies Societat - Notícies Societat - e-notícies

[USTEC·STEs és membre actiu i part cofundadora de Desmilitaritzem l'Educació]

Metropoliabierta: VÍDEO: Movida en el Saló de l'Ensenyament por el Ejército

[USTEC·STEs és membre actiu i part cofundadora de Desmilitaritzem l'Educació]

El Triangle: Boicot a l'exèrcit espanyol en el Saló de l'Ensenyament d...

[USTEC·STEs és membre actiu i part cofundadora de Desmilitaritzem l'Educació]

Cerdanyola.info: Els Drets Humans i la Solidaritat centraran una nova matinal d'Educant per a la vida

Aquesta matinal, la tercera d'aquest curs escolar, completa la proposta d'una educació basada en els valors que impulsen els organitzadors després d’haver realitzat sessions sobre el respecte o el consum a la societat. Les jornades,  amb el suport de PAC Cerdanyola, FAPAC, CGT, CCOO, UGT, USTEC, SEPC, DxR, Espai Obert i CDR, es celebren a l’Institut Banús, de 10.30 a 13.30 hores.

linia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra linia negra linia negralinia negra

 

mitjans de comunicacio

linia negra Recull de tots els mitjans de comunicació de la secció "Premsa" linia negra

eldiario escreative commons

linia verda

directacreative commons

linia verda

vilawebcreative commons

linia verda

criticcreative commons

linia verda

la mareacreative commons

linia verda

kaosenlaredcreative commons

linia verda

diagonal periodicocreative commons

linia verda

20 minutoscreative commons

linia verda

el diari de educaciocreative commons

linia verda

diario educacióncreative commons

linia verda

llibertatcreative commons

linia verda

raco catalacreative commons

linia verda

nacio digitalcreative commons

linia verda

nacio bergueda creative commons

linia verda

directe creative commons

linia verda

ined21 creative commons

linia verda

insurgente

linia verda

publico

linia verda

public

linia verda

europa press

linia verda

campus vivo

linia verda

agencia efe

linia verda

el confidencial

linia verda

el pais

linia verda

la informacion

linia verda

el huffington post

linia verda

abc

linia verda

el mundo

linia verda

el periodico

linia verda

cuadernos

linia verda

educacion 3

linia verda

aprendemas

linia verda

el economista

linia verda

diari del treball

linia verda

linia verda

cadena ser

linia verda

radio 4

linia verda

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

linia vermella

stei**

linia vermella

gencat**

linia vermella

mecd**

linia vermella

la vanguardia

linia vermella

tot lleida

linia vermella

lleida al minut

linia vermella

hola lleida

linia vermella

ua1

linia vermella

diari tarragona

linia vermella

diari de girona

linia vermella

fem girona

linia vermella

ara girona

linia vermella

el punt avui

linia vermella

ara cat

linia vermella

ara balears

linia vermella

el nou

linia vermella

regio7

linia vermella

segre

linia vermella

catalunya press

linia vermella

isabadell

linia vermella

catalonia today

linia vermella

triangle

linia vermella

la tele catcreative commons

linia vermella

aldia

linia vermella

linia vermella

catalunya radio

linia vermella

rac 1

linia vermella

8tv

linia vermella

tv3

linia vermella

la sexta

linia vermella

cuatro

linia vermella

tve

linia vermella

telecinco

linia vermella

atena 3

linia vermella

atena 3

linia vermella

linia vermella

 

ALTRES MITJANS

1) Mitjans de Catalunya:

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

linia negra

fletxa verdaNúvol. El digital de cultura

linia negra

fletxa verdaComunicació 21

linia negra

fletxa verda Hola Lleida [Lleida]

linia negra

fletxa verdaXip/tv

linia negra

fletxa verda Empordà [Empordà]

linia negra

fletxa verda Radio Sabadell [Sabadell]

linia negra

fletxa verda Via Empresa

linia negra

fletxa verda Tot Sant Cugat [Sant Cugat]

linia negra

fletxa verdaSocial.cat. Acció Social a Catalunya

linia negra

fletxa verdaDiari Català

linia negra

fletxa verda EbreExprés [Ebre]

linia negra

fletxa verda Radio Rubí

linia negra

fletxa verda Tot Lleida

linia negra

fletxa verdalliureimillor.cat

linia negra

fletxa verda Rosa Sensat

linia negra

fletxa verda Diari de Vilanova

linia negra

fletxa verdaLleida diari

linia negra

fletxa verda Catalunya plural

linia negra

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Social.cat. Acció social a Catalunya

linia verda

fletxa verda La vila [Salou]

linia verda

fletxa verda Anoia diari [Anoia]

linia verda

fletxa verda El Temps

linia verda

fletxa verda Diari de Terrassa [Terrassa]

linia verda

fletxa verdaDiari Més [Reus]

linia verda

fletxa verda DiarioSitges [Sitges]

linia verda

fletxa verda Lliure i millor.cat

linia verda

fletxa verda Indymedia Barcelona [Barcelona]

linia verda

fletxa verda SICOM. Solidaritat i comunicació

linia verda

fletxa verda ACN. Agencia Catalana de Noticies

linia verda

fletxa verda Valls Diari [Valls]

linia verda

fletxa verda Mèdia.cat

linia verda

fletxa verda Cerdanyola.info [Cerdanyola]

linia verda

fletxa verdaTele Ponent:

linia verda

fletxa verdaRàdio Terra

linia verda

fletxa verda Ràdio Premià de Mar

linia verda

fletxa verdaRTV Vilafranca:

linia verda

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda Comunicació 21

linia vermella

fletxa verda FAVB Fed. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verdaDiari Català

linia vermella

fletxa verdaAnoia diari [Anoia]

linia vermella

fletxa verda Bon dia (Lleida)

linia vermella

fletxa verdaTerrassa digital [Terrassa]

linia vermella

fletxa verda Lleida.com [Lleida]

linia vermella

fletxa verda Ebre Digital

linia vermella

fletxa verda AlDia.cat [Catalunya]

Contadorlinia vermella

fletxa verda El Plural [Andalucía i Catalunya]

linia vermella

fletxa verda 15MbcnTv [Barcelona]

linia vermella

fletxa verda ContraInfo.cat [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda FAVB. F. d'associacions veins/es de Barcelona

linia vermella

fletxa verdaGirona notícies

linia vermella

fletxa verda marfanta.com

linia vermella

fletxa verda Radio Calella [Calella]

linia vermella

fletxa verda El Nacional

linia vermella

fletxa verda Cat Zona

linia vermella

fletxa verda Núvol

linia vermella

fletxa verdaRàdio Olot

 

 

2) Mitjans de la resta dels Països Catalans:

fletxa verda Levante-EMV [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Torrent [Torrent]

linia negra

fletxa verda La veu [País Valencià]

linia negra

fletxa verdaMallorca Zeitung [Mallorca]

linia negra

fletxa verda Nou Diari [Eivissa i Formentera]

linia negra

fletxa verda Diario Información (Alacant)

linia negra

 

fletxa verdaLas Provincias [País Valencià]

linia verda

fletxa verda Periódico Santa Pola [Santa Pola]

linia verda

fletxa verdaNúvol digital

linia verda

fletxa verdaDiario de Ibiza [Eivissa]

linia verda

fletxa verda d Balears

linia verda

fletxa verda Ràdio Mallorca

linia verda

 

fletxa verdaLa Verdad [Múrcia y Alicante]

linia vermella

fletxa verda Información.es [Alacant]

linia vermella

fletxa verda DBalears [Illes Balears]

linia vermella

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia vermella

fletxa verda Mallorca diario

linia vermella

 

3) Mitjans de l'estat espanyol:

fletxa verda EcoRepublicano

linia negra

fletxa verda DisoPress. Agencia de prensa y difusión social

linia negra

fletxa verda InfoLibre. Información libre e independiente

linia negra

fletxa verda Viento Sur

linia negra

fletxa verda Terra

linia negra

fletxa verdaLibreRed

linia negra

fletxa verda DICYT. Difusión de la ciencia y la tecnología

linia negra

fletxa verda Magisterio*

linia negra

fletxa verda Expansión

linia negra

fletxa verda Tercera Información

linia negra

fletxa verda Agencia SINC

linia negra

fletxa verda El Comercio (Asturias)

linia negra

fletxa verda AndaluciaInformación [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario Sur [Andalucía]

linia negra

fletxa verdaDiario de Mallorca [Mallorca]

linia negra

fletxa verdaLa Opinión de Zamora [Zamora]

linia negra

fletxa verda Diario de Sevilla [Sevilla]

linia negra

fletxa verdaLa Nueva España [Asturias]

linia negra

fletxa verdaNaiz [Euskalerria]

linia negra

fletxa verda Diario de Soria [Soria]

linia negra

fletxa verda La Voz Digital [Cádiz]

linia negra

fletxa verda Diario de Cádiz [Cádiz]

linia negra

fletxa verda El Día [Islas Canarias]

linia negra

fletxa verda El Español

linia negra

fletxa verda El plural

linia negra

fletxa verda La bolsa

linia negra

fletxa verda La Cerca (Castilla La Mancha)

linia negra

fletxa verda Diario de León

linia negra

fletxa verdaDiario de noticias (Navarra)

linia negra

fletxa verda Kaos en la red

linia negra

fletxa verda Jornada

linia negra

fletxa verda Fotomovimiento. Testimonio fotográfico

linia verda

fletxa verda LaHaine.org. Proyecto de desobediencia inform.

linia verda

fletxa verda Nodo50.org. Contrainformación en red

linia verda

fletxa verda Cope

linia verda

fletxa verda DeCine21. Estrenos de cine

linia verda

fletxa verda España Notinent

linia verda

fletxa verdaPortal Clásico. Cult. clásica, historia y mitología

linia verda

fletxa verdaCinco Días. Diario de economía

linia verda

fletxa verda Mas 24

linia verda

fletxa verdaÚltimo cero

linia verda

fletxa verda Mundiario. Diario de análisis y opinión.

linia verda

fletxa verda Diario de Burgos [Burgos]

linia verda

fletxa verda El Norte de Castilla [Castilla y León]

linia verda

fletxa verdaFaro de Vigo [Vigo]

linia verda

fletxa verda La Opinión [Coruña]

linia verda

fletxa verda El Digital de Castilla y la Mancha [Castilla y la M]

linia verda

fletxa verdaAlbacete Abierto [Albacete]

linia verda

fletxa verda El Comercio [Asturias]

linia verda

fletxa verdaCanarias 7 [Islas Canarias]

linia verda

fletxa verdaSur.es [Málaga]

linia verda

fletxa verda El Correo [Bizkaia y Álava]

linia verda

fletxa verda La Gaceta de Salamanca [Salamanca]

linia verda

fletxa verda La Opinión de Málaga [Málaga]

linia verda

fletxa verda La Rioja

linia verda

fletxa verda estrella digital

linia verdafletxa verda Yahoo.es

linia verda

fletxa verda Periodista digital

linia verda

fletxa verda Diario de Córdoba

linia verda

fletxa verdaeitv.eus. (Euskadi)

fletxa verda La República

linia vermella

fletxa verda Madrilonia

linia vermella

fletxa verda Periodismo Humano

linia vermella

fletxa verda Nueva Tribuna

linia vermella

fletxa verda Nosotras.com

linia vermella

fletxa verdaOnda Cero

linia vermella

fletxa verda La Razón

linia vermella

fletxa verda Rebelión

linia vermella

fletxa verda Te Interesa

linia vermella

fletxa verda El Boletin. Diario de Actualidad y Finanzas

linia vermella

fletxa verda Asturias 24

linia vermella

fletxa verda clm24.es [Castilla la Mancha]

linia vermella

fletxa verda Hoy.es [Extremadura]

linia vermella

fletxa verda Andalucesdiario.es [Andalucía]

linia vermella

fletxa verdaLa Voz de Galicia [Galicia]

linia vermella

fletxa verda Madrid Actual [Madrid]

linia vermella

fletxa verdaILeón [León]

linia vermella

fletxa verdaEl Faro Digital [Ceuta y Melilla]

linia vermella

fletxa verda MadridPress [Madrid]

linia vermella

fletxa verda Diario de Navarra [Navarra]

linia vermella

fletxa verda Diario de León [León]

linia vermella

fletxa verda El Diario Vasco [Euskadi]

linia vermella

fletxa verdaBroadly

linia vermella

fletxa verdaLa crónica

linia vermella

fletxa verda Economia digital

linia vermella

fletxa verda La voz de Cádiz

linia vermella

fletxa verda Deia (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda El obrero.es

linia vermella

fletxa verda Berria (Euskadi)

linia vermella

fletxa verda Crónica global

 

4) Mitjans de la resta del món:

fletxa verda La Tercera [Chile]

linia negra

fletxa verda Diario de México [México]

linia negra

fletxa verdaRunRunes [Venezuela]

linia verda

fletxa verda EdWeek [EEUU]

linia verda

fletxa verda Clarín [Argentina]

linia vermellafletxa verda La Nación (Argentina)

linia vermella

 

 

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

21/03/2019 14:02 (70)