Recull de premsa del 5 al 9-3-20

premsa ustec

tv3

8M: diumenge de vaga amb manifestacions com a plat fort de la lluita feminista

Laura Rosel: "8 de cada 10 agressions sexuals no surten a la llum, queda una feinada de por"

A Catalunya, la vaga està secundada per la CGT, IAC, la Intersindical-CSC i la CNT. No s'hi han sumat els dos grans sindicats: Comissions Obreres i la UGT. La vaga està adreçada a tothom però les protagonistes són les dones que volen denunciar les desigualtats, els abusos i les vulneracions de drets.

El 8M escalfa motors: guia de la marea feminista d'aquest diumenge

Aquí, hi ha una convocatòria de vaga de 24 hores secundada per la CGT, IAC, la Intersindical-CSC i la CNT. No s'hi han sumat els dos grans sindicats: Comissions Obreres i la UGT.

Vaga 8 de març del 2020: Així us afectarà

Malgrat que aquest any l’efemèride cau en diumenge, continua sent un dia feiner per a molts treballadors, i per això els sindicats CGT, IAC i l’Intersindical-CSC han registrat oficialment les seves respectives convocatòries a les oficines del Departament de Treball de la Generalitat.

linia verda

vilawebcreative commons

Guia 8 de març del 2020: Tot sobre la vaga feminista i les manifestacions

Sí que l’han convocada i hi donen suport sindicats com ara la Intersindical-CSC, la IAC, l’STEI Intersindical o el Sindicat COS. 

linia verda

kaosenlaredcreative commons

¿Dónde sí hay huelga el 8 de marzo?

En Catalunya, también la IAC da cobertura legal a la convocatoria de huelga ininterrumpida de 24 horas este año, así como la Intersindical-CSC y la CNT.

linia verda

20 minutoscreative commons

Huelga feminista del 8 de marzo 2020 en Barcelona: La Generalitat fija servicios mínimos para este domingo

La orden de servicios mínimos, informa de que la Intersindical-CSC, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) y la CGT han sido los sindicatos que han convocado huelga de 24 horas.

linia verda

publico

La concertada, forzada a ser menos elitista – El Quinze

Ramon Font, portavoz del sindicato Ustec·Stes –que no suscribió el Pacto–, considera que con la revisión de las cuotas se puede incurrir en trampas. «En teoría no habría que cobrar cuotas», asegura, y mantiene que estas son subterfugios para encubrir aportaciones aparentemente voluntarias. «Eso es de muy difícil control», añade. Sobre la exigencia de que la mayoría del alumnado viva cerca del centro, opina que en distritos como Sarrià-Sant Gervasi, con el 90% de las concertadas de la ciudad y que reciben cada día a miles de alumnos de otros barrios, resultará «difícil de controlar», sobre todo si no hay una voluntad de la Generalitat de hacer un cambio importante. Font defiende que la libertad de elección de las familias es comprensible a nivel particular, pero en el terreno colectivo es «un absoluto desastre» y propicia la segregación. La salida, apuesta, pasa por suprimir los conciertos, crear una red única y pública, eliminar la libertad de elección de las familias –para que «vayan donde les toca»–, financiar el sistema y bajar ratios.

linia verda

public

Milers de dones reivindiquen arreu de Catalunya la igualtat en un 8-M ple de mobilitzacions

Durant el diumenge, en què també hi ha una vaga secundada per la CGT, IAC, la Intersindical-CSC i la CNT -però no pels dos grans sindicats, CCOO i UGT- per denunciar les desigualtats, els abusos i les vulneracions de drets.

linia verda

europa press

La vaga feminista crida a la "revolta" davant l'absència de canvis necessaris

La coordinadora Vaga Feminista ha organitzat aquesta vaga, a la qual han donat suport col·lectius feministes i representants de la societat civil, i l'han secundat els sindicats Intersindical-CSC, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i la CGT, com ja van fer en els dos anys anteriors.

Foment del Treball rechaza la huelga para el 8M y los sindicatos mayoritarios no se suman

linia verda

abc

DÍA Internacional de la Mujer: El 8M en directo: 120.000 personas secundan la marcha en Madrid, un 65% menos que en 2019

Varios sindicatos minoritarios como la Intersindical-CSC, IAC y la CGT han convocado una huelga general en Cataluña para este domingo con motivo de la celebración del Día Internacional de la Mujer, mientras que las centrales estatales y mayoritarias se han desvinculado de esta convocatoria

linia verda

el periodico

Huelga 8 de Marzo de 2020: Así te afectará

Pese a caer este año la efeméride en domingo, este sigue siendo un día laborable para muchos trabajadores y por ello los sindicatos CGT, IAC y la Intersindical-CSC han registrado oficialmente sus respectivas convocatorias en las oficinas del Departament de Treball de la Generalitat. Este ha decretado los correspondientes servicios mínimos, que garantizarán, entre otros, el 66% de tránsito en el transporte público de trenes y autobuses.

8 de Marzo: Últimas noticias del Día de la Mujer 2020 | DIRECTO

linia verda

Les dones s'uneixen en una jornada que es preveu històrica

Tot i ser festiu, a Catalunya està convocada una vaga general amb la participació dels sindicats CGT, IAC, CNT i Intersindical-CSC, que hi donen cobertura legal.

linia verda

la vanguardia

Sindicatos minoritarios convocan huelga general en Cataluña para celebrar 8M

Varios sindicatos minoritarios como la Intersindical-CSC, IAC y la CGT han convocado una huelga general en Cataluña para mañana, 8 de marzo, con motivo de la celebración del Día Internacional de la Mujer.

La organización IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya) también ha llamado a una huelga de 24 horas con el lema "volvamos a tomar las calles".

8M.- La Generalitat fija servicios mínimos para la huelga feminista de este domingo

La orden de servicios mínimos recogida por Europa Press, informa de que la Intersindical-CSC, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) y la CGT han sido los sindicatos que han convocado huelga de 24 horas.

8M.- Foment del Treball rechaza la huelga para el 8M y los sindicatos mayoritarios no se suman

En declaraciones a los periodistas, el secretario general de Foment del Treball, David Tornos, ha sostenido que la patronal no está "a favor" de la convocatoria, que ha sido impulsada por organizaciones sindicales como la Intersindical-CSC, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) y la CGT.

Conoce los detalles de la huelga feminista del 8-M 2020

En Catalunya, los sindicatos convocantes de la huelga son la Confederación General del Trabjo (CGT), la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) y la Intersindical-CSC (Confederación Sindical Catalana).

linia vermella

el punt avui

Més “juntes i diverses”

Només tres sindicats convocaven la vaga d’ahir: la Intersindical-CSC, IAC i la CGT. Volien que es visualitzés que col·lectius laborals més precaris de dones també treballen els diumenges o tenen cura de les famílies.

Contra la precarietat

El moviment feminista i també els sindicats que han decidit donar cobertura legal a la vaga –CGT, COS, IAC i Intersindical-CSC– tenien clar, però, que era necessari.

linia vermella

USTEC·STEs (IAC) és membre i part cofundadora de la IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya):

iac**

COVID-econòmic…

linia vermella

(Confederación de Sindicatos de Trabajadoras y Trabajadores de la Enseñanza)

stes intersindical**

Oposiciones docentes | Novedades en nuestra web

A Pedro Pigazo

Adjudicadas vacantes docentes en comisión de servicios en el exterior

 

linia vermella

(Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià)

stpv **

STEPV exigeix un protocol específic per al personal docent davant el coronavirus

Es negocien els procediments de selecció de direccions dels centres de l’ISEA, CIPFP i les assessories de CEFIRE

A Pedro Pigazo

linia vermella

stei**

Comissions de serveis 2020-21. Serveis educatius especialitzats

linia vermella

gencat**

Entre el 23 de març i l'1 d'abril es podrà dur a terme la preinscripció dels ensenyaments obligatoris del curs 2020-2021

El conseller d'Educació anuncia la construcció del nou edifici de l'Institut Escola de Castellterçol

Comunicat del Departament d'Educació en relació al coronavirus

El Departament d'Educació insta als instituts de formació professional inicial a suspendre les pràctiques dels graus que es realitzen en centres sanitaris

linia vermella

ara cat

L'opinió dels experts: "La segregació no es resol convertint en públiques totes les concertades"

Malgrat això, hi ha actors de la comunitat educativa, com USTEC o Fapac, que van despenjar-se del Pacte contra la Segregació precisament perquè no suprimia els concerts.

linia vermella

regio7

Manresa i Berga s'afegeixen avui al Dia de la Dona amb dues manifestacions

Aquest any no hi ha una vaga a nivell escala estatal, i a Catalunya la CGT ha estat el sindicat que l'ha convocat oficialment juntament amb IAC i la Intersindical-CSC. Les organitzacions sindicals majoritàries no s'hi han afegit.

linia vermella

triangle

8M: Domingo de huelga con movilizaciones feministas por todas partes...

En Cataluña, la huelga está secundada por la CGT, IAC la Intersindical-CSC y la CNT. No se han sumado los dos grandes sindicatos: Comisiones Obreras y la UGT. La huelga está dirigida a todo el mundo pero las protagonistas son las mujeres que quieren denunciar las desigualdades, los abusos y las vulneraciones de derechos.

linia vermella

Serveis Mínims per la Vaga del 8 de març a Renfe i Rodalies

La vaga ha estat convocada aquest any pels sindicats CGT, IAC, Intersindical-CSC i la CNT, però no pas la UGT i CCOO, que s’hi han desvinculat.

8-M, una vaga simbòlica

linia vermella

linia negra ALTRES NOTÍCIES linia negra

Crónica Global: Boicot al Ejército en el salón de la Enseñanza de Barcelona

La campanya @desmilitaritzem l'Educació hem denunciat avui al Saló de l'Ensenyament la presència de les forces militars en els espais educatius i infantils, exigim un any més un #SalóSenseExèrcit!#LesArmesNoEduquen pic.twitter.com/tpGcK59Mfn

— USTEC•STEs (IAC) (@USTECSTEs) March 20, 2019

Nius: La marea feminista inunda Barcelona por el 8-M: 'Juntas y diversas por una vida digna'

CGT, Intersindical-CSC e IAC han convocado una huelga general con poco alcance al celebrarse en domingo.

Con motivo de este día de lucha feminista, CGT, Intersindical-CSC e IAC han convocado una huelga general para crear el marco legal que proteja a las trabajadoras que quieran hacer huelga este 8 de marzo y denunciar la situación laboral de las mujeres.

Diari MÉS: Pimec demana que els serveis mínims sanitaris de la vaga feminista del 8-M siguin del 100% per prevenir el coronavirus

D'altra banda, CCOO i UGT han fet una crida a la mobilització durant la jornada tot i no secundar l'aturada, convocada per la IAC, la Intersindical-CSC i la CGT.

El Nacional: La Generalitat fixa serveis mínims per a la vaga feminista d'aquest diumenge

L'ordre de serveis mínims informa que els sindicats que han convocat vaga de 24 hores han estat la Intersindical-CSC, la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i la CGT.

El Nacional: Aquestes seran les manifestacions del 8-M

El Nacional: Estas serán las manifestaciones del 8-M

Ahora bien, en Catalunya, la CGT y la IAC dan cobertura legal a la convocatoria de huelga ininterrumpida de 24 horas este año y de la misma manera lo han hecho la Intersindical-CSC y la CNT. A pesar de todo, ni CC.OO. ni la UGT secundan la huelga este año.

Metropoli Abierta: La huelga feminista llama a la "revuelta"

La coordinadora Vaga Feminista ha organizado esta huelga, apoyada por colectivos feministas y representantes de la sociedad civil, y la han secundado los sindicatos Intersindical-CSC, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) y la CGT, como ya hicieron en los dos años anteriores.

Women Now: 8 de marzo: horarios y recorridos de las principales manifestaciones en España

Además, en Cataluña está convocada una huelga de 24 horas por los sindicatos CGT, IAC, Intersindical-CSC y la CNT, mientras que CCOO y UGT han decidido no llamar a la huelga.

L'Alerta Canal: MAPA | Consulta totes les manifestacions feministes del 8M als Països Catalans

Sí que l’han convocada els sindicats minoritaris com la Intersindical-CSC, la IAC, l’STEI Intersindical o el Sindicat COS.

El Salto: Andalucía, Murcia, Galiza, Aragón y Catalunya convocan huelga con motivo del 8 de marzo

En Catalunya, también la IAC da cobertura legal a la convocatoria de huelga ininterrumpida de 24 horas este año, así como la Intersindical-CSC y la CNT. 

linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra

historic ustec noticies

arxius premsa

linia negra Des de setembre del 2019, en endavant linia negra

linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra linia negra

Llegenda:

*: Noticia per a subscriptors.

**: Altres: noticies d'altres sindicats, departament de premsa de l'administració, etc.

creative commons: Aquest mitjà publica els seus continguts sota una llicència Creative Commons.

 
Número de visites avui: -