Política de les xarxes socials

 

En compliment de Reglament (UE) 2016/679 de 27 d'abril del 2016 (RGPD), la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals, i la Llei 34/2002, d'11 de juliol, de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic (LSSI-CE), USTEC·STEs (IAC) informa les persones usuàries que ha procedit a crear diversos perfils en diferents xarxes socials (Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Telegram...) amb la finalitat principal de publicar notícies o informació rellevants relacionades amb els projectes que realitzem, activitats que organitza o bé USTEC·STEs (IAC), o bé on hi participa, així com informació relacionada amb temes que considerem que poden ser del teu interès amb relació a les activitats del sindicat o sobre condicions laborals. Emprant les funcionalitats d'aquestes plataformes, és possible que al teu mur o perfil vegis publicades notícies amb aquest tipus d'informació.

Així, en virtut del que disposa el Reglament (UE) 2016/679 de 27 d'abril del 2016, el Sindicat és "responsable del tractament de les teves dades" amb motiu de l'existència d'aquests perfils a les xarxes socials i el fet que ens segueixis o et puguem seguir.

Això significa que, si decideixes incorporar el teu perfil com a seguidora o seguidor o clicar sobre un "m'agrada" (like) als nostres continguts o perfils, acceptes la present política de privadesa, on t’expliquem els teus drets i com fem servir les teves dades.

En qualitat de responsable del tractament de les teves dades, garantim la confidencialitat en el tractament i el compliment dels teus drets, tot sempre sota els efectes del reglament abans esmentat. Ara bé, també et fem saber que no hi ha cap vincle entre USTEC·STEs (IAC) i aquestes plataformes o xarxes socials, de manera que hauràs d’acceptar la seva política d'ús i condicions un cop hi accedeixis i/o validis els avisos, termes i condicions en el procediment de registre. Així, el sindicat no serà mai responsable de l'ús o tractament de les dades que es facin fora de l'estricta relació i prestació de serveis indicades en aquesta política.

Les dades identificatives del sindicat són aquestes:

  • Nom del sindicat: USTEC·STEs (IAC)
  • NIF: G61548376
  • Adreça: C. València, 524, escala A, entl. 4a, 08013 Barcelona
  • Telèfon: 933 02 76 06
  • Correu: protecciodades@sindicat.net
  • Lloc web: https://sindicat.net
  • Inscrit al Registre de la Direcció General de Relacions Laborals, Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, el dia 18 de desembre de 1997, amb el número d’expedient 97/79/78.

D’altra banda, quan la persona usuària disposa d'un perfil a la mateixa Xarxa Social i decideix unir-se a la pàgina creada per USTEC·STEs (IAC), mostra així interès en la informació que es publiqui a la Xarxa. En unir-se a la nostra pàgina, ens facilita el seu consentiment per al tractament d'aquelles dades personals publicades en el seu perfil.

La persona usuària pot accedir en tot moment a les polítiques de privadesa de la pròpia Xarxa Social, així com configurar el seu perfil per garantir la seva privadesa.

USTEC·STEs (IAC) té accés i tracta aquella informació pública de la persona usuària, especialment, el seu nom de contacte. Aquestes dades només són utilitzades dins de la pròpia Xarxa Social i no són incorporades a cap fitxer.

En relació als drets d'accés, rectificació, cancel·lació, oposició, portabilitat i limitació, dels quals disposes i que poden ser exercits davant USTEC·STEs (IAC), d'acord amb el Reglament (UE) 2016/679 de 27 d'abril del 2016, has de tenir en compte els següents matisos:

  • Accés: vindrà definit per la funcionalitat de la xarxa social i la capacitat d'accés a la informació dels perfils de les persones usuàries.
  • Rectificació: només podrà satisfer-se en relació a aquella informació que es trobi sota el control d’USTEC·STEs (IAC), per exemple, eliminar comentaris publicats a la pròpia pàgina. Normalment, aquest dret haurà d'exercir-lo davant la Xarxa Social.
  • Supressió i/o oposició: com en el cas anterior, només podrà satisfer-se en relació a aquella informació que es trobi sota el control d’USTEC·STEs (IAC), per exemple, deixar d'estar unit/da al perfil.
  • Portabilitat: es preveu la possibilitat de transmetre les dades d’un responsable a un altre, de manera que la persona interessada tindrà dret a que les seves dades personals es comuniquin directament quan sigui tècnicament possible.
  • Limitació: es tracta d'una mesura cautelar que redueix el tractament de les dades personals a la conservació. Els supòsits en què la persona interessada tindrà dret a obtenir del responsable del tractament la limitació del tractament de les dades estan taxats per la norma i són:
    • Quan la persona interessada impugni l'exactitud de les dades personals durant un termini que permeti al responsable verificar l'exactitud de les mateixes.
    • Quan el tractament sigui il·lícit i la persona interessada s'oposi a la supressió de les dades personals sol·licitant, en el seu lloc, la limitació del seu ús.
    • Quan el responsable ja no necessiti les dades personals per a les finalitats del tractament, però la persona interessada les necessiti per a la formulació, l'exercici o la defensa de reclamacions.
    • Quan la persona interessada s'hagi oposat al tractament exercint el seu dret d'oposició, mentre es verifica si els motius legítims del responsable prevalen sobre els de la persona interessada.

USTEC·STEs (IAC) podrà realitzar les següents actuacions:

  • Accés a la informació pública del perfil.
  • Publicació en el perfil de la persona usuària d’informació ja publicada al web d’USTEC·STEs (IAC) o que pugui ser del seu interès.
  • Enviament de missatges personals i individuals a través dels canals de la Xarxa Social.
  • Actualitzacions de l'estat de la pàgina que es publicaran en el perfil de la persona usuària.

La persona usuària sempre pot controlar les seves connexions, eliminar els continguts que deixin d'interessar-li i restringir amb qui comparteix aquestes connexions. Per a això haurà d'accedir a la seva configuració de privadesa dins de la Xarxa Social.

Publicacions

La persona usuària, una vegada unida a la pàgina d’USTEC·STEs (IAC), podrà publicar en aquesta última comentaris, enllaços, imatges, fotografies o qualsevol altre tipus de contingut multimèdia suportat per la Xarxa Social. La persona usuària en tots els casos ha de ser titular dels mateixos, gaudir dels drets d'autoria i de propietat intel·lectual o comptar amb el consentiment dels tercers afectats. Es prohibeix expressament qualsevol publicació a la pàgina, ja siguin textos, gràfics, fotografies, vídeos, etc. que atemptin o siguin susceptibles d'atemptar contra la moral, l'ètica, el bon gust o el decòrum, i/o que infringeixin o violin els drets de propietat intel·lectual o industrial, el dret a la imatge, la Llei o les normes de convivència que es publiquin al perfil del sindicat. En aquests casos, USTEC·STEs (IAC) es reserva el dret a retirar immediatament el contingut, podent sol·licitar el bloqueig permanent de la persona usuària.

USTEC·STEs (IAC) no es farà responsable dels continguts que lliurement ha publicat una persona usuària, la qual ha de tenir present que les seves publicacions seran conegudes pels altres usuaris/àries, per la qual cosa ella mateixa és la principal responsable de la seva privadesa.

Les imatges que puguin publicar-se a la pàgina no seran emmagatzemades en cap fitxer per part d’USTEC·STEs (IAC), però sí poden romandre a la Xarxa Social.

Publicitat

USTEC·STEs (IAC) utilitzarà la Xarxa Social per publicar els seus serveis.

No es considerarà publicitat el fet de recomanar a altres persones usuàries el lloc web d’USTEC·STEs (IAC) perquè també elles puguin estar informades de la seva activitat.

Enllaços

A continuació detallem l'enllaç a la política de privadesa de les Xarxes Socials més emprades per USTEC·STEs (IAC):

 

Número de visites avui: -