Comunicat de la Plataforma Aturem la Llei Aragonès
Vegeu les fotos de la manifestació de diumenge 17 de novembre
 

La Plataforma en defensa dels serveis públics demana per escrit al vicepresident de la Generalitat de Catalunya que faci decaure el seu projecte de llei de mercantilització de serveis a les persones i obrir realment un debat social per fer una nova llei que posi la vida de les persones al centre sense relats ni oferiments electorals falsos Divendres, 8 de novembre, de 2019. Aquest dimecres ens vam quedar atònites quan Gabriel Rufián, en el debat electoral de TV3, va afirmar que la "llei Aragonès està oberta i que en Pere està obert al diàleg, amb la resta de grups parlamentaris i amb tothom, per aconseguir que aquesta llei obtingui més consens del que ara té". També, durant el mateix debat i com han anat repetint en altres ocasions els darrers mesos, els seus protagonistes continuen afirmant que la llei Aragonès és una "llei anti-Florentino Pérez". Just quan, precisament aquest Projecte de Llei ve a consolidar, normalitzar i regularitzar la mercantilització i privatització de serveis públics en el seu favor. 
 
Però ¿algú realment pot continuar venent que aquest projecte de llei destrueix el nínxol de negoci amb fons públics que fan els grups ACS-Clece, SacyrValoriza, FCC, ISS, OHL, SERHS o similars a través la privatització dels mitjans de prestació de serveis públics a les persones? Des de la Plataforma Aturem la Llei Aragonès, que està formada per més de 80 organitzacions socials, sindicals i polítiques, volem denunciar que actualment la llei Aragonès es troba en la fase final del tràmit Parlamentari, i que l'afirmació de Gabriel Rufián creiem que és falsa. Ni abans, durant ni ara, el Vicepresident i Conseller d'Economia, Pere Aragonès, no s'ha dirigit a aquesta Plataforma. I si no decideixen aturar la llei i obrir un debat obert, públic i inclusiu per al blindatge dels serveis públics i l'assumpció pública de totes les activitats necessàries que terme per prestar serveis a les persones, no hi ha gaires possibilitats reals de que aquest diàleg que ofereix ERC es pugui dur a terme de forma honesta. 
 
Per aquest motiu, 
 
1) Volem exigir a ERC i Junts per Catalunya que, com a partits que actualment formen el Govern de Catalunya, facin decaure el seu projecte de llei al Parlament, com a únic mecanisme possible que pot permetre obrir un diàleg sincer amb la Plataforma i amb totes les organitzacions que la composen, per tal d'aconseguir aquest consens més ampli que la llei necessita i que actualment no té. 
 
2) Si ERC i Junts per Catalunya fan cas omís a les nostres peticions de diàleg que ells diuen oferir i hem registrat formalment a la Conselleria d'Economia, reclamem a la resta de grups parlamentaris que votin en contra d'aquesta llei que, suposarà consolidar les privatitzacions i alhora obrir la porta a la major privatització de serveis públics que hi ha hagut mai a Catalunya com a sistema. 
 
Sobre l'afirmació que va fer el senyor Gabriel Rufián sobre la presumpta naturalesa anti-IBEX35 o Florentino d'aquest projecte de Llei, considerem que només pot ser fruit de la ignorància o de la mala fe. Des de la Plataforma volem recordar-li que ell, millor que ningú, hauria de saber que si s'aprova la llei que Pere Aragonès ha presentat: 
 
a) hi ha un gran nombre de serveis que actualment són de titularitat, gestió i provisió 100% pública que podran ser privatitzats o derivats a la gestió privada mitjançant licitació per règim contractual quan no és cert en cap cas que hi hagi cap directiva que obligui i justifiqui aquest projecte de llei. 
 
b) al seu torn, els serveis i tasques que han estat externalitzats a pedaços en els darrers temps mitjançant subhasta al mercat, amb aquest projecte de llei es consolidaran com un sistema de provisió privada, benefici empresarial i lucre de serveis públics a les persones. Enlloc de revertir, aquest projecte de llei ho regularitzarà, fomentarà i reforçarà quan ni tant sols és més eficient ni implica menys costos si es comptabilitzen tots els impactes i externalitats socials, econòmiques, ambientals, fiscals i financeres que comporten a mig i llarg termini. 
 
c) La tendència a subcontractar, externalitzar i privatitzar els mitjans de provisió de serveis públics ja ve dels anys 80 amb Thatcher i la Nova Gestió Pública en les darreres dècades neoliberals. Tant en l'esfera pública com la privada amb uns resultats desastrosos en termes de desigualtats, precarietat, dumping social i fiscalitat amb la que es financen els serveis públics.
 
d) Darrera la subcontractació al mercat de serveis públics, també hi ha una desresponsabilització pública flagrant i manifesta de no assumir políticament la gestió dels mitjans i serveis públics per fer efectiva la cobertura de drets socials bàsics Des de la Plataforma Aturem la llei Aragonès pensem que no hauria de ser possible sortir a un debat públic electoral i oferir quelcom que ni s'està fent i fins ara no han demostrat tenir intenció de fer.
 
 És per aquest motiu que, agafant-nos a les paraules de Gabriel Rufián, llancem aquest oferiment de diàleg per tal d'aconseguir una llei que situï la vida de les persones al centre i eviti que es faci negoci amb la nostra educació, salut i serveis socials. Des de la Plataforma Aturem la llei Aragonès no ens quedarem aturades i continuarem amb les mobilitzacions previstes, com la que tindrà lloc aquest diumenge 17 de novembre a Barcelona. 
 
ATUREM LA PRIVATITZACIÓ DE SERVEIS PÚBLICS! DEFENSEM UNS SERVEIS PÚBLICS DE TITULARITAT, GESTIÓ I PROVISIÓ 100% PÚBLICA! DEFENSEM ELS DRETS UNIVERSALS I GRATUITS!

Informació sobre l'ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers amb finalitats estadístiques i perquè tinguis la millor experiència d'usuari/ària. Si continues navegant, estàs donant el teu consentiment per acceptar les esmentades galetes així com la nostra política de galetes