Desmilitaritzem l’educació

La campanya Desmilitaritzem l’Educació està formada per mes de vuitanta entitats vinculades al foment de la Pau i a l’educació.

El principal objectiu de la campanya és denunciar la creixent presència de l’exèrcit en espais educatius, tant formals com informals i no formals.

Sota el lema “Les armes no eduquen, les armes maten” volem manifestar el nostre desacord en la progressiva militarització de determinats espais públics.

Des del convenciment que la missió de les institucions i els agents educatius és el foment de la cultura, la ciència i els valors de la convivència i la diversitat, creiem que exèrcit i educació són conceptes manifestament antagònics.

Quins valors educatius transmeten els exèrcits? Quins són els veritables interessos que hi ha darrera de les seves funcions “humanitàries i solidàries”?

Quina educació per a la ciutadania es fomenta des d’una cultura de la defensa, avalada pel Ministeri d’Exteriors i pel Ministeri de Defensa?

Ens preguntem si s’adoptaran les mesures coherents amb la política educativa pels valors de la pau i de la noviolència del govern català en la qual l’Educació per la Pau i la Coeducació siguin elements fonamentals  dins dels currículums educatius.

 

Les armes no eduquen, les armes maten.

 

CAMPANYA CENTRES EDUCATIUS OBJECTORS

Ens trobem en un moment d’emergència sanitària, econòmica, social i educativa a causa de la pandèmia global provocada per la Covid 19 . Entenem que aquesta situació extraordinària comporta mesures excepcionals, però en un context on necessitem més salut pública i més ajuda per a les famílies, s’està treballant en el sentit contrari.

Fent servir la seguretat com a excusa i emprant el discurs de la por s’està justificant la presència dels militars en espais públics.

En comptes de confiar en la responsabilitat de la ciutadania i potenciar les xarxes de suport que han sorgit arreu, l’Estat ha anat exercint una funció de control i d’instauració d’una disciplina que no fa sinó agreujar el malestar que sentim en un moment com l’actual.

Ens reafirmem en la nostra postura en contra del militarisme i creiem que la sortida d’aquesta crisi ha de passar per posar les persones i la vida al centre invertint en educació , sanitat, dependència, cures, serveis socials, treball en condicions dignes, habitatge, cultura…

El desconfinament s’ha de dur a terme a partir de la col·laboració amb la ciutadania i no mitjançant mètodes com la por o l’amenaça. Cap uniforme ni cap arma ha de ser un element clau en la resolució
d’aquesta problemàtica

Pel que fa referència a la tornada als centres educatius, exigim, de la mateixa manera, un enfocament des de la cultura de Pau, fomentant valors de solidaritat i cooperació tot rebutjant les mesures de caràcter coercitiu i disciplinari.

Per tot això, presentem la campanya de centres educatius objectors.

 

A continuació, trobareu l'enllaç per adherir-vos-hi

/wp-content/uploads/2022/02/2021/01/22/adhesions-a-la-campanya-de-centres-educatius-objectors/

 

 

 

MOCIÓ 55/XI del Parlament de Catalunya, sobre la desmilitarització de Catalunya