USTEC

 

 Encara més precarització a la docència?

Ja va ser ja El novembre de 2011  quan USTEC·STEs va alertar de la signatura de convenis entre fundacions  que es presenten “sense afany de lucre” però lligades estructuralment a la banca i a interessos financers del món de l’educació.  Aleshores ja denunciàvem que la Consellera  Rigau obria la porta dels centres educatius a “pseudotreballadors – becats” per la fundació Empieza por Educar , filial de Teach for All; mentre continuava retallant  recursos als centres públics.
Ara, el ministre Wert  continua amb aquesta mateixa línia de privatització, tot enarborant la bandera de la lluita contra el fracàs escolar  amb aquesta “nova” estratègia , amb el mantra que calen professionals excepcionals (curiosament només acadèmicament amb un perfil tècnic), tot aprofitant la idea que només aquests professionals excepcionals  i emprenedors el podran combatre amb miraculosa eficàcia; així el ministre fa públic a bombo i platerets que becarà a 2000 graduats novells per fer tasques de docència.

Aquesta operació pretén transmetre la idea que els professionals de l’ensenyament no tenim les “capacitats excepcionals” dels becats, i que a més, per exercir la docència no cal ni tenir contracte.
 
Ja al 2011 les senyores Aguirre i Rigau, juntament amb el Sr. Gabilondo formaven un triangle polític  per afavorir  la inserció d’aquest model als centres educatius. Ara, amb els mateixos arguments el Sr. Wert obre l’entrada a la docència a graduats-becats.

A més, aquesta operació busca una disminució de la despesa educativa que pot implicar noves retallades de plantilla, molt probablement a costa del professorat interí. L’acceptació d’aquesta mesura suposa assumir el menyspreu amb que es tracta tant la professió docent com la condició de treballadors i treballadores.  

Quina  mena de figura laboral és aquesta? Quina responsabilitat civil i  pedagògica tindran? Encara  diran que és pequè als centres educatius hi treballin els millors! Realment algú pot pensar que precaritzant les condicions laborals dels treballadors i treballadores de l’ensenyament públic s’aconseguirà posar en valor la docència?

Com qui no vol la cosa, aquest és un nou pas en el camí traçat  per anar construint un projecte que permeti  gestionar l’ensenyament públic com si es tractés d’una empresa privada (sembla que va posant-hi els seus fonaments).

USTEC·STEs rebutja aquest intent de privatització dels reforços i suports educatius i fa una crida a oposar-s’hi. USTEC·STEs portarà aquest debat als centres. Aquest projecte precaritza encara més els serveis educatius públics i obre una porta prou ampla a la gestió privada dels recursos humans que intervenen en la docència com a pas previ a consolidar també la privatització d’altres serveis complementaris i de l’ensenyament públic en general.

USTEC·STEs reclama condicions laborals dignes.

Febrer 2015

 

 

 

 

 

 

 

linia

afiliat ustec

Perquè som un sindicat que depen en més d'un 90% de teves aportacions i no pas de subvencions... AFILIA'T!
Tu garanteixes la nostra independència.

linia

USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

15/01/2017 10:28 (1)