ustec

 

SOMESCOLA.CAT CRIDA A MANTENIR EL MODEL D’ESCOLA CATALANA COINCIDINT AMB L’INICI DEL CURS 2014-2015

Publicat el 15/09/2014

El darrer curs escolar es va tancar amb la mobilització per l’escola catalana més massiva de la història. Convocats per Somescola.cat, societat civil i la comunitat educativa va reivindicar el 14 de juny passat el model d’escola catalana que hem construït en democràcia. Un clam que va reafirmar el paper integrador i referencial de la llengua catalana com a llengua de l’ensenyament i l’aprenentatge de tots els infants del país.

El nou curs 2014-2015, en canvi, comença amb noves amenaces i pressions sobre el nostre model educatiu. En contra del que la majoria de la societat catalana defensa, el final de les vacances escolars ha coincidit amb l’arribada d’indicacions clares del govern espanyol i els alts tribunals de justícia per trencar aquest model. Totes dues parts volen aprofitar l’entrada en vigor de la LOMQE per a intensificar els seus atacs i per desestabilitzar les escoles catalanes.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a tres escoles públiques de Tarragona, Salou i Cunit que imparteixin el 25 % de les assignatures en castellà, arran de la denúncia interposada pels pares d’alumnes que demanen l’ensenyament en aquest idioma. Aquestes escoles s’afegirien així als cinc centres afectats, des de finals del curs anterior, i podrien representar noves intromissions de la judicatura en la política educativa avalada pel Parlament de Catalunya.

La coordinadora d’entitats cíviques i educatives Somescola.cat lluitarà amb contundència davant l’entrada de la LOMQE a les aules. Està treballant les línies vermelles d’aquesta intromissió. Alhora, estarà amatent a les instruccions donades pel Departament d’Ensenyament, a qui exigeix claredat i eficiència. Interpretem així el mandat de la comunitat educativa i la confiança que s’ha dipositat en nosaltres. El clam del 14 de juny va ser inequívoc.

El compromís dels mestres i dels pares i mares a les escoles es mantindrà ferm perquè l’escola catalana és una eina clau per a la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la qualitat educativa. Les escoles s’estan organitzant per a mantenir el seu perfil educador i no cedir en la presència del català a les aules. Des de Somescola.cat encoratgem la comunitat educativa a preservar el patrimoni que hem construït des de totes i cadascuna de les nostres escoles al llarg de més de 30 anys d’escola catalana democràtica.

 

www.somescola.cat

 

 

Els sindicats USTEC·STES-IAC, STEI i STEPV

donen suport a la mobilització del 14J

Els sindicats USTEC·STES-IAC(Catalunya), STEI–Intersindical (Illes Balears) i STEPV–Intersindical Valenciana donen suport a la mobilització convocada per Somescola que tindrà lloc el proper 14J per defensar l'escola catalana i el model d'immersió lingüística.

Els tres sindicats, majoritaris a l'àmbit de l'ensenyament als seus respectius territoris, consideren que el model d'escola catalana aplicat a Catalunya és un model que ha funcionat amb èxit els darrers 30 anys i ha estat clau per cohesionar la societat catalana. Aquest model, que ha comptat amb el suport unànim de la comunitat educativa, ha estat reconegut per diverses institucions internacionals i ha estat avalat per informes de nombroses institucions pedagògiques d'arreu del món.

La immersió lingüística i la consideració del català com a llengua vehicular al sistema educatiu català ha contribuït a pal·liar el greu desequilibri que viu el català respecte del castellà en els àmbits socials i culturals, alhora que s'ha demostrat eficaç en l'acollida i la inclusió social dels infants i dels joves nouvinguts.

Per tot això, USTEC·STES-IAC, STEI i STEPV mostren el seu rebuig a les sentències del Tribunal Suprem espanyol, manifesten el seu suport al model d'escola catalana i criden al conjunt de la societat de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Catalunya Nord, Andorra, L'Alguer i la Franja a participar en la convocatòria del 14J i a treballar conjuntament per fer front als atacs que pateix la nostra llengua comuna.

Palma, Barcelona, València, 10 de juny de 2014

 

llibertat: "L’escola i els seus agents respondran, però l’escola sola no pot fer molt més..."

 

Somescola, Escola Valencia i l'Assemblea de Docents de les Illes, junts el 14 de juny, per la llengua i l'Escola Catalana

 

 

Comunicat de suport a la mobilització del 14 de Juny de Som Escola

Des del Pais Basc els nostres sindicats IAC, USTEC·STEs, STEI Illes, STEPV Intersindical valenciana, STEG Galicia, STEE-EILAS Pais Basc i la confederació STEs, reunits a Gasteiz en motiu del X Congrés STEE-EILAS donem suport a la diada de dissabte 14 de juny que es farà a Barcelona pel manteniment del model lingüistic escolar que tants bons resultats ha donat; sota el lema:
Per un pais de tots, decidim Escola catalana!

Els sindicats reunits i que fan costat a la diada i a les seves reivindicacions som:

STEE-EILAS del País Basc,

STEI Intersindical illes Balears,

STEPV Intersindical Valenciana

STEG de Galícia

Confederació STEs

IAC

USTEC.STEs (IAC)

Somescola convoquem una cercavila multitudinària en defensa de l'escola catalana

 

 

 

 

 


USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

15/01/2017 10:28 (1)