ustec

 

Comunicat de suport a la vaga universitària del proper 27 Febrer

 

El  sindicat  USTEC-STEs ( IAC) es solidaritza i dóna suport a la vaga universitària i d´estudiants de secundària del 27 de febrer, i fa seves  les reivindicacions que es plantegen en aquesta jornada de lluita i mobilització a les universitats catalanes i als centres de secundària.

Com a sindicat que defensa amb profunda convicció l’educació pública, som molt conscients  del desmantellament que en aquests darrers anys s’està produint en el sector públic de l’educació i els riscos que això comporta a la societat en general i més especialment a les classes més desfavorides. Ara mateix, mentre disminueixen els recursos per a l’ensenyament públic, es mantenen o fins i tot s´augmenten els concerts cap a les entitats i fundacions de titularitat privada, privilegis que les diferents lleis educatives com la LEC i la LOMCE continuen atorgant a qui menys ho necessita.

Manifestem, doncs, el nostre rebuig vers els diferents plans i estratègies que pretenen mercantilitzar i elititzar la universitat pública. Bolonya i la construcció d´un espai europeu ha estat un fracàs que ha perjudicat els interessos estudiantils per la manca de finançament, l’augment del  preu de la matrícula i la devaluació del títol obtingut per la necessitat de cursar un màster. L’estratègia universitària 2015 no fa res més que continuar i aprofundir en la lògica dels mercats per tal d’inserir  les universitats publiques en les relacions mercantils.

Des d´USTEC-STEs (IAC) diem no a qualsevol intent que pretengui només fer rendible  un dels pilars bàsics de la cohesió social, l’educació pública. Continuarem, doncs, donant suport a qui es manifesti a favor d’una educació pública, laica, catalana, inclusiva, coeducadora i de qualitat. Cal més que mai passar de la protesta a la proposta i construir un model educatiu que abasti des de les escoles bressol fins a les universitats, al servei de les classes populars del nostre país.

 

Ni  LOMCE  ni  LEC  ni retallades!
No a Bolonya!
No a l’estratègia universitària 2015!

 

 


USTEC·STEs IAC, Actualitzat:

15/01/2017 10:28 (1)